Konsten att dräpa en matador

Relaterad bild

Demokratin kan ses som en medryckande tjurfäktningsshow, men där demokratin består av spektaklet självt, samtidigt som åskådarna är hopplöst fängslade av sin egen självfascination. I romarriket underhöll sig befolkningen genom att gå på gladiatorspel, idag har politiken förvandlats till själva föreställningen. Om vi inte tar tjuren vid hornen och en gång för alla siktar på matadoren är publiken dömd att vara evigt trollbunden av sitt eget blindstyre, som ständigt missar matadoren för skynket.

För att bryta förtrollningen och komma till våra sinnens fulla bruk måste vi med ljus och lykta vandra in i demokratins psyke och ta fast den inre bebisen med egna händer. Vi måste göra detta eftersom många av oss är trötta på att inte kunna leva i ett vuxet samhälle.

Det grundläggande problemet med vänstern, förutom dess mentala omognad, är att den inte respekterar individen tillräckligt eftersom hennes andliga bakgrund kringgärdas. Vänsterns tänkande är tvådimensionellt och definierar som resultat saker och ting brett och minimalistiskt. De tänker på saker linjärt, likt ett kalkylblad, och stannar vid tingens ytterskikt. Metoden är reduktionistisk. Endast människans utvändiga aspekt räknas, så att hon kan definiera sig hur hon vill innerst inne. Denna omedvetna cirkelgång representerar Lucifers uppror mot Gud och producerar ytliga karaktärer utan självresonans eller fungerande moralkompass.

Eftersom vänstern tänker tvådimensionellt och bara ser framsidan på saker så ser de omedvetet på människan som ett ting – abstrakt grupp såväl som konkret individ. Den penetrerande, tredimensionella, djuplodande, personliga tankeverksamheten lyser med sin frånvaro och karaktären når aldrig sin fulländning. Som konsekvens trivialiseras individen och livet ses som meningslöst utan social dramatik och översocialisering.

Vi kan titta på hur detta beklagliga sinnelag manifesterar sig hos t ex nazister – där denna mentalitet blir extremt farlig och självdestruktiv. De absorberar individen in i gruppen, på bekostad av hennes integritet, och drar alla över en kam. Eftersom de säljer sin själ för ideologin börjar de se rött, likt en ilsken tjur som springer mot ett rött skynke men ständigt missar matadoren.

Att definiera individen utifrån gruppen är en kardinalsynd, eftersom grupptryck tar företräde över individens självförverkligande. En nation består inte av en grupp som utgörs av individer. En nation består av en individ – i Guds avbild – som samexisterar inom ett folk, och representerar gruppen. Varje person spelar roll, och varje person är personligt ansvarig för gruppen.

För vänstern är det tvärtom. Mänskligheten är en formbar deg, och individer ska produceras ur samma pepparkaksmall för statens maskiner och krig. Individen vill inte ha personlig ansvarsskyldighet, och signalerar värde utan att bära kostnaden för sitt eget moraliska ställningstagande, medan flocken går i god för besväret. De värdsignalerar gratis, vilket är ett spel för galleriet och ett sätt att gömma sig i mitten av fårskocken.

Vi måste se till att dessa människor bär en kostnad för sina påhitt, genom att poängtera att de är korrupta och besatta. Detta gör oss till deras bästa vänner, utan att de vet om det, till skillnad från deras officiella ”kompisar” som håller med om allt men försvinner när leken är slut eller någon råkar bli självmedveten och märker att kejsaren är naken.

Denna sansade individualism är inte samma sak som liberal individualism, utan kan beskrivas som kristen personalism, där individen är en hel gudscentrerad person – inte blott en självcentrerad gren i ett nedhugget träd.

Konsekvensen av vänsterns gruppmentalitet är att de blir orättvisa både mot sina egna och mot andra, eftersom de inte respekterar människans besjälade väsen. Om en svensk mördas av en flykting, spelar det ingen roll eftersom ideologin kommer först. Alla är trots allt bara ”individer”. En afrikan i svenska landslaget är likaledes för nazisten alltid något dåligt, vilket betyder att de tappat sin mänsklighet. Att invandrare kan ta till sig den nya kulturen och bli värdiga samhällsmedlemmar finns inte i den nazistiska ekvationen. Likaledes är alla svenskar som inte är på deras sida, folkförrädare, samma folkförrädare som utgörs av vanliga civila som de vill värva till sin egen organisation, trots att de avhumaniserat dem på förhand och ser dem som en hundras. De minimerar individen till förmån för gruppens tyngdkraft, och som konsekvens blir alla invandrare dåliga, och alla vita rasister bra. Det är svårt att tänka sig en mer kontraproduktiv retorik, eftersom samhället slussas in i en kontinuerlig självbekräftande cirkel av ideologiska konflikter.

Denna gruppmentalitet rentvår alla individer i det egna ”gänget” och svartmålar alla i fiendegruppen. Som resultat blir de mörka människor som inte kan se vanligt folk i ansiktet med gott samvete så länge de inte tillhör den egna besudlade flocken, eftersom de vet att de innerst inne är syndare.

Vi kan därför inte kompromissa med vänstern. Den måste helt enkelt utrotas, dvs dras ut med rötterna och begravas tillsammans med kärnavfall. Vi har inte att göra med politik – vi har att göra med en ideologisk folksjukdom som drabbar de breda folklagren och som resultat förstör för alla. Vänstern är vad som händer när majoriteten börjar utöva politik och förvandlar civilsamhället till en rivaliserande tjurfäktningsarena.

Det är inte ”rasen” eller ”miljön” som måste räddas, det är vår spirituella hälsa. Om inte vår fördärvade andliga infrastruktur repareras är all politik dömd att gå fel. Det är hög tid att ta tjuren vid hornen, dra bort skynket och sikta på matadoren själv.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Psykologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s