Det är inte rasism att ställa krav

Demokratin har väldigt svårt för att kalla en spade för en spade, vilket leder till omskrivningar och begrepp som urvattnas, vilket resulterar i missriktad pajkastning. Vem är rasist och vem är inte det? Vem vet. Jag är inte rasist, men jag ger inga villkorslösa bifall för några människor. Åtminstone tar jag inte för givet att människor är goda. Jag gillar mänsklighet, men ogillar idioter, och ogillar att demokratin sanktionerar idioter. Jag ser ingen anledning att låta ”alla” rösta, eller låta mig själv rösta om jag inte demonstrerat något värde, eller innehar något producerat kapital som står på spel och som jag kan väga min röst mot. Tesen att låta alla rösta som enbart en sällskapslek är galen. Antingen så har man en insats i samhället, eller så har man inte det. Politik borde vara en angelägenhet för vuxna, inte debutanter som är avskilda från samhällets produktivkrafter. Resultat är viktigare än mänskliga intentioner. Om ”medmänsklighet” betyder att beskatta produktiva för att finansiera icke-produktiva och stegra köpkraften samtidigt som flyktingar flyttar in och bildar billigt valboskap så är det en väldigt dålig idé.

Jag är inte emot mångkultur för att jag är rasist. Jag är inte ”emot” någon – jag är realist. Jag är emot mångkultur eftersom det leder till dåliga resultat för naturen och samhället. Hur många bryr sig om djurlivet och ekosystemet när de beger sig till valurnorna för att ”rösta mot rasism”? Hur många politiker bryr sig verkligen om naturen när de babblar om ”klimatet”? För det moderna sinnet är naturen ett ”objekt” som ska exploateras eller ”räddas”. Om mångkultur hade varit gynnsamt, eller skett på andra premisser, kanske jag hade varit för det. Jag ”godkänner” inte människor för sakens skull. Jag ser inget självändamål i att ”samsas”, eller att välkomna okända människor för att de är ”människor” – vilket för mig indikerar en förkastlig brist på självrespekt och ett värnande av det egna. Att svenskar generellt kan lita på varandras intentioner betyder inte att man kan vara godtrogen mot hela världen. Jag har en personlig syn på tillvaron, och ser inte världen som en opersonlig ”arena” för högst bjudande. Jag låtsas inte gilla främlingar för att kunna vara progressiv, eftersom det är på låtsasJag gillar det jag kan relatera till, och ser ingen anledning att låtsas ha empati för ”alla”. När politiker talar om Sveriges välfärd och ett Sverige för alla så undrar jag vem fan är ”Sverige”, och vem fan är ”alla”?

Samtida kollektivistiska kärringmoral förundrar sig över hur man kan vara nationalist, eller hur vissa invandrare kan rösta på SD. Hmm, kan det bero på att det finns invandrare som faktiskt tänker självständigt och inte ser sig som medlemmar av något ”kollektiv”? Som inte vill ha några förutbestämda etiketter påklistrade på sig? Vem är det egentligen som är rasist här? Den som tänker att ”invandrare” är en jämlik grupp, eller att gruppen invandrare faktiskt utgörs av ojämlika individer? Det finns många individer, oavsett hudfärg, som inte vill ha något att göra med eller associeras med apor som bränner bilar eller ligor som antastar och förgriper sig på unga tjejer. Människans lägre natur är helt enkelt äcklig, och mänskliga grupper ger ofta uttryck för den minsta gemensamma nämnaren. Vad är det för mystiska ”grupper” eller ”mänsklighet” som vänstern egentligen försöker försvara från ”angrepp”? Det finns inga oskyldiga individer eller grupper. Om judar har blivit utvisade från oräkneliga länder under historiens gång så kan inte gruppen judar vara helt oskyldiga, lika lite som en nazist som inte råkade delta i förintelsen kan ses som oskyldig. Om det finns islamiskt våld, så kan ingen muslim vara helt oskyldig. Individer existerar inte av sig själv.

Ingenting är gratis.

En moralisk person säger ifrån när medlemmar i gruppen han tillhör gör något dåligt, och försöker inte smussla bort det. ”Hallå, ni är faktiskt idioter och förstör för oss andra invandrare, hoppas att ni alla utvisas så att bra människor kan fortsätta leva sitt liv ifred”, är en korrekt respons. ”Åh nej, invandrare bränner bilar, nu kommer jag och min grupp framstå som dåliga och attackeras av rasister – NEJ till rasism” – är en feg och patetisk undanflyktsmanöver.

Sanningen är att det inte finns någon mystisk strukturell rasism eller fördomar. Det finns bra människor, och inkräktare som konkurrerar om livsrum. Folk som reagerar på idioter som vandaliserar samhället är inte ”rasister” eller ”smygrasister”. Det finns inga ”grupper” som behöver försvaras från ”rasism” – det finns individer som behöver försvaras från dårar. Det finns samhällsskadliga element och degenererade idéer som bör utvisas och avvisas, oavsett vilken ”hudfärg” de tillhör. De verkliga rasisterna är de som försöker försvara folk pga deras hudfärg, inte de som försöker sätta dit människor med ruttna intentioner – oavsett vilken grupp de tillhör.

Det enda vänstern håller på med är att rentvå galningar och snyltare som gömmer sig bakom gruppens beskyddade stämpel och skyddande ord. De bryr sig mindre om individer som råkar illa ut (vilket glöms efter en veckas nyheter), eller individer som som gör onda saker – vilka absorberas av kollektivets ideologiska maktanspråk och korståg mot allt högt och gott.

Det är dags för Sverige att skilja agnarna från vetet, och återupprätta ett mer ansvarsfullt samhälle – med nolltolerans mot skenheliga agendor – oavsett om det rör sig om  självhatande svenskar eller poserande ”utsatta” minoriteter. Invandring och samförstånd kan fungera, men bara om man intar en civiliserad och realistisk hållning till omvärlden och visar respekt för varandras olikheter. Inte genom socialt pådyvlade illgärningar.

Det finns bara en utsatt minoritet – realistiska och kompetenta människor.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Etik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s