Moderna personkulter som bör bekämpas

Relaterad bild

Låt oss syna de förgrundsfigurer som givits för mycket spelrum och inflytande i dagens samhälle. Dessa posörer har blivit samhällets frontfigurer, och måste förpassas till de mentala institutioner och sociala periferier där de hör hemma. Så att vanliga människor och familjer återigen kan hamna i centrum utan att frukta för sina liv.

Casanovan

Bildresultat för drink seduction

Raggaren är en klassisk klamydiaspridare som saknar disciplin och drivs av begär. Han är ett typexempel på vad vänsterns sexuella revolution gjort med den moderna mannen, i takt med att de skapade ett samhälle med oändliga fester, orgier och dejting.

Ståuppkomikern

Bildresultat för stand up

 

 

 

 

 

 

Jag tycker inte att vänstern har särskilt bra humor. Som resultat har de skapat en komediscen som inte kan skoja om något annat än sex, alkohol och invandrare som försöker skoja bort mångkulturens attack mot den germanska kulturen. PK-ismen gjorde så att komedin gick från att fylla sin funktion som utmanande satir till att bli enbart självförlöjligande ”underhållning”.

Bögen

Bildresultat för lgbt rights

Tro det eller ej, men det finns hederliga bögar som inte vill skryta om sin läggning, likt de homoaktivister som innerst inne är osäkra och hatar sig själv. En vettig bög erkänner att han är född med en avvikelse och finner sig i detta, utan att förvandla samhället till en porrindustri. Vänsterbögen använder sin avvikelse som politisk symbol för att känna sig speciell så att han kan bli mer populär bland sina oändliga tjejkompisar.

Feministen

Relaterad bild

 

 

 

 

 

 

Politiska feminister består i gemen av tjejer som gör sig fulare än vad de är eftersom deras politik går ut på att sprida fulhet till världen. Deras ”look” är en självmedveten revolt mot skönhetsstandarder som de vet de aldrig kan nå upp till. En skönhet som de andra halvan av tiden påstår är socialt konstruerad. Om skönhet inte är på riktigt, så är deras fulhet inte riktig och de behöver inte känna att de hatar sig själva. De kompenserar naturlig fulhet som man inte kan göra något åt med självvald trendig fulhet, eftersom de hatar allt som har med naturen att göra – bortom deras kosmetiska ”förnuft”.

Under alla rationaliseringar döljer sig givetvis en reproduktiv strategi. Naturlig fulhet funkade inte så bra på det dekadenta dansgolvet, så kanske överdriven och trendig fulhet kan fungera? Låt oss vända upp och ned på naturliga värderingar så alla får vistas i sänghalmen med en främling. Även utklädda papegojor.

Artisten

Bildresultat för artist concert

 

 

 

 

 

 

 

Eftersom vänstern tycks hata skönhet och talang så har givetvis kulturlivet och konsten fått ta stor stryk. Den moderna artisten är en skyltdocka som drar in pengar på sin personlighet medan skivbolagen manipulerar deras röster till att låta bra. Det demokratiska trycket blir till slut för mycket tills överdosen är enda vägen ut. Tänk vad många det är som klagar på att allt är så ytligt, men samtidigt försvarar samma ideologi som är orsaken till dårskapet.

Skådespelaren

Bildresultat för hollywood diversity

 

 

 

 

 

 

 

Det finns en anledning till att Clint Eastwood har flytt Hollywood, och det är ingen slump att det sällan släpps bra filmer. Sedan sociala rättighetskrigare infiltrerat filmindustrin får vi nöja oss med Jennifer Lawrence feministrullar, oändliga remakes samt ytliga mångfaldsrullar med noll karaktärsdjup och ändlös social dramatik.

Politikern

Bildresultat för byråkrat

 

 

 

 

 

 

Det som gör den moderna politikern så avstötande är att han/hon till skillnad från pöbeln är tillräckligt intelligent för att förstå att vi behöver mer realism och mindre socialism, men för pengarnas och den sociala maktens skull är villig att bli en lögnare som låtsas representera ett ”folk” som för länge sedan är avskaffat. Detta gör politikern till kanske den mest frånstötande personkulten i vår tid.

Kroppsbyggaren

Bildresultat för arnold

 

 

 

 

 

 

 

 

På 80-talet började denna bigorexi vinna mark på den sociala scenen. Kroppsbyggaren blev det nya idealet för alla tonårsgrabbar och överskuggade gymnasterna, löparna, skidåkarna och all annan riktig idrott. Detta eftersom kroppsbyggaren skaffade muskler för sakens skull, för att kunna posera framför andra män. Detta skapade ett slags kvasihomosexualitet där tonårssgrabbar blev mer intresserade av muskler än det motsatta könet, som i sin tur blev mer och mer äcklade över denna groteska trend, vilket gjorde att de gav upp hoppet om män och blev feminister istället.

Ekonomen

Bildresultat för euro

 

 

 

 

 

 

 

Den nyliberala ekonomen är vår tids ”intellektuella gigant”. Med sina sifferkunskaper och statistiska diagram kan de förklara för oss hur världen fungerar och guida våra politiker genom marknadssamhället medan de känner sig duktiga genom att ha listat ut världens nationalekonomi och förutspått nästa krasch.  För ekonomen är allt en fråga om produktion och konsumtion, och när ekonomen fick överhanden blev ”Börsen” samhällets intressantaste nyheter medan miljö, estetik, kulturliv, och filosofi miste sin företrädesrätt. De respektabla ekonomerna är numer de som håller till i den österrikiska, libertarianska skolan. Dessvärre är de alla bespottade och många tycks leva i frivillig exil.

Bohemen

Bildresultat för hippie

Bohemen tycker det är häftigt att röka på och vara ”icke-konformist”. Om bohemen hade bemödat sig att någon gång bli nykter så hade ”hen” märkt att ”icke-konformism” är den nya konformismen, och att det är dags att lägga ned spliffen och hitta på något nytt som är lite mer imponerande än att vara en självutnämnd guru som tror sig funnit friheten.

Veganen

Notcolli

 

 

 

 

 

 

 

 

Veganen är en hemsk figur som vill rädda djuren genom att exploatera människors samvete genom krypto-marxistisk dygdesignalering. Köttfobin är i själva verket en utpräglad antipati för naturen. Jakt och konflikt utgör ett hot mot kompissamhället.

Snillet

Relaterad bild

Ingenjörens mentalitet består av att titta på enkelspårigt definierade regler och hitta lösningar som fungerar rent tekniskt. Liksom byråkrater gillar de en trång symbolisk representation av världen som regleras av regler baserade i mänskliga antaganden.

Detta resulterar i produktionen av nördar, eller människor som sitter i mörka rum med böjd nacke och memorerar saker så att de kan vara mäktiga med dem.

Tyvärr är det inte så världen fungerar. Folk med noll sociala färdigheter eller förmågor att handskas med verkligheten utanför en dator eller mattebok tenderar att fatta dåliga beslut. De är bra på att vara nördar, men saknar generaliserad tankeaktivitet vilket behövs för att förstå mänskliga interaktion eller världen i sin helhet.

Nördarnas revansch innebar normaliseringen av att vara en konstig typ som lever i källaren med sin dator och endast konsumerar snabbmat och läsk. I internetåldern korrelerade detta nämligen med medelklassvisionen om stadiga kontorsjobb och feta lönekuvert.

Nördmentaliteten alienerar individen från livet. Den antar att livet, som datorer och matematik, ska kokas ned till en serie fyrkantiga regler och vara baserade i dekonstruktion istället för holism.

Som resultat hatar nörden många av livets njutningar. De undviker att bada och äta bra samt ser social interaktion som meningslös försåvitt det inte är en diskussion om hur man kan förbättra världen med teknologi. De har inget behov av redlig klädsel eller elegans, och föredrar bekvämlighet och mjukisbyxor varje dag.

Studenten

Bildresultat för liberal arts

Universitet verkade som en genväg till FNs högkvarter. Med kvotering, särbehandling och oändliga lån skickade vi nästan alla till högre lärosäten. För att göra universitetet till en öppen basar var man tvungen att fördumma det till gymnasiet 2.0 och mestadels lära ut vinklad propaganda. Detta skapade så sakteliga en social ”elit” av diplomerade proffstyckare med en elitistisk attityd som såg ned på alla som inte var som dem kulturellt, politiskt, miljömässigt osv. Detta gav upphov till kaviarvänstern, som skröt om hur sofistikerade de är, och så länge du var mångfaldig som dem blev du accepterad.

Detta var i själva verket motsatsen till elitism; socialliberaler föredrar inte tidsbeprövad kvalitet, utan socialt häftig ”progressivitet” vilket bara är ett sätt för dem att värdesignalera hur upplysta och välbärgade de är.

Fotbollsspelaren

Bildresultat för modern football

Den moderna fotollsspelaren har gjort om världens mest kollektiva sport till världens mest individualistiska TV-show. Fotboll är världens största kulturfenomen och fotbollsspelare är förebilder till miljontals barn och ungdomar. Tyvärr finns inte många ödmjuka ”Henrik Larssons” kvar, utan vi idoliserar istället Zlatan som trodde att han var kung över svenska landslaget och spelade kaxig förortsblatte som PR medan han förvandlade fotboll till Paradise Hotel. Den moderna fotbollsspelaren kan framstå som världens mest givmilda person när han donerar flera miljoner till fattiga, medan det bakomliggande syftet är att stärka det egna varumärket.

Rika kändisar är demokratins kungahus.

Journalisten

Bildresultat för journalist

Dessa apor med kameror saknar ryggrad och gör vad som faller dem in och försöker underhålla oss samt se till att vi köper rätt prylar och har rätt åsikter. ”Journalister” visar att i en demokrati så är allting till salu.

Nazisten

Bildresultat för andrew anglin

Det är svårt att imponeras av nazistens ”opposition”. Nazismen är endast bränsle för demokratins oändliga freak-show. Med ett totalitärt sinnelag söker de upprepa Hitlers bedrifter, ända tills testosteronbanken förtvinar och de inser att allt var förgäves.

Foliehatten

Bildresultat för conspiracy theory

Foliehatten skyller alla våra problem på någon annan, så att han kan fortsätta vara en pårökt nihilist. På det sättet får de en källa till mystik i livet, samtidigt som de får en känsla av att sitta i en evig karusell genom att konspirera att allt är förutbestämt via externa faktorer. Att de kommit på detta gör dem givetvis mer upplysta än alla andra.

Kosmopoliten

Bildresultat för cap

Den typiske stadsbon som lyssnar på undermålig hiphop, pratar slarvigt och ständigt använder sig av anglicismer. Är ofta hyperaktiv och struntar i att äta frukost. Lever i praktiken på snabbmat och har ofta märkliga ätstörningar.

 

Det finns många fler, men det får nog räcka för idag. Man skall inte gnälla för mycket, eller?

Typer som bör uppmuntras: mammor, pappor, mor och farföräldrar, bönder, lärare, poliser, sjuksköterskor, boxare, gymnaster, idrottare, excentriker, musiker, konstnärer, hantverkare, byggarbetare, kungar, traditionella präster, soldater, författare, entreprenörer osv…

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Satir. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Moderna personkulter som bör bekämpas

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Tar tillfället i akt att erinra om att det faktiskt existerar lågmält distingerade och domesticerade herrar inom gruppen homosexuella, vilka absolut inte som texten antyder, känner sig osäkra eller skamsna över sin läggning.
  I övrigt en mycket träffsäker redovisning över korruptionsetablissemangets fraktioner av politiskt oinitierade mikrofonfnask, depraverade exhibitionister, underbegåvade agendamaskotar och själlösa beläten samt den folkförförelse dessa självutnämnda experter, HBTQ-mafiosos och halvgudar skamlöst bedriver!
  Andreas 🙂

  Gilla

  • Keyser söze skriver:

   Det var bara lite slarvigt uttryckt från min sida. Jag menar de lösdrivare som skyltar om sin avvikande läggning, som för att kompensera för en inre brist på självkänsla, inte att homosexuella bör skämmas. Jag har inget emot homosexuella som beter sig som folk.

   Tack i övrigt för feedbacken. 🙂

   Gilla

 2. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Nej, nu kan det få vara nog!
  Är det hans fulla allvar att vi skall uppmuntra präster? Dessa bockfotade skökor i klerikal mundering?
  Tack för mig!
  Andreas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s