Hettan lär svenskarna värdet av ett milt klimat

Bildresultat för svensk sjö

Det svenska vädret fungerar inte denna sommar. Det har varit för varmt. Tropisk, klibbig värme och ett regn som måste kämpa i flera veckor för att falla ner. Media lurar oss att stirra oss blinda på global uppvärmning, och döljer den verkliga, mer angelägna boven: lokala effekter. Om städer upplever varmt väder är den mest troliga boven städerna själva.

Klimatet förändras alltid över lång tid, så en mer logisk slutsats är att det är mänskligheten som har feber.

Likt muslimer täpper vi igen naturen och våra inre i allt högre grad, vilket gör att vi blir som en puttrande tryckkokare – en groda som kokas långsamt. Metaforen om den kokta grodan innebär att folk inte märker stegvisa förändringar i sin omgivning och därför misslyckas med att agera för att rädda sig själva innan det är för sent. Den som har ögonen öppna kan se att Sverige mår dåligt. Varken vädret, politiken, institutionerna eller infrastrukturen fungerar riktigt som de ska, och man kan ständigt läsa om haveri i nyheterna som skvallrar om demokratins negativa effekter på samhälle och natur.

Vad vi bevittnar är sakta men säkert upplösningen av det svenska folket, nationen, floran och faunan. Detta sker påbjudet och öppet – svenskar har inga rättigheter och detta anses vara helt ”normalt”. Det implicita antagandet är att svenskar har det bra materiellt, och därför ska maka på sig för mindre privilegierade lycksökare från när och fjärran. All form av svensk tradition, kultur och aura måste ersättas med en kosmopolitisk sådan, där svenskar utgör som högst ljushåriga inslag i en mångkulturell kittel. Att stödja denna folk och moralupplösning kallas att vara ”civiliserad”. Modernism innebär en revolt mot allt holistiskt – både natur och ande – som gör våld på den globaliserade individens egenmäktighet.

Först klagade alla på den svenska sommaren. Nu när de fick Afrika vet de vad de gick miste om. Svenskar har för vana att klaga på vädret, och få tycks inse fördelarna med ett milt klimat. Det är tack vare milda somrar och kyliga vintrar folk kan vara produktiva och hygieniska i det här landet, samt slipper klättra i träd och plocka frukter i djungeln.

Efter denna arabiska värme kanske fler och fler svenskar förstår värdet av ett naturligt svenskt, milt klimat. Det är kylan som format svensken sedan begynnelsen, inte värme och öppna gränser. Tropiska klimat skapar inte högkulturer eftersom de erbjuder för lite motståndskraft för att människan ska höja sig över tribalism och individualism.

Jag tror alla svenskar föredrar att frysa framför att svettas. Få inser fördelarna med milda somrar och kalla vintrar tills hettan och torkan knackar på dörren. Sverige har normalt sett världens bästa klimat och världens friskaste luft, och det finns en anledning att folk vandrade upp hit från början. Vi har enorm skog och gröna landskap som skiftar om i ett vitt snötäcke på vintern. Vi har fyra årstider och vi får uppleva naturen gå igenom dessa cykler. Massiva skogar, grönska, snöiga vintrar, rena sjöar, stabil jordart som håller borta jordbävningar och ett lugnt klimat som håller borta naturkatastrofer. Vem vill inte bo här ur bekvämlighetsaspekt? Inga farliga djur och inga rivaliserande stammar. Det som behövdes för att klara sig här uppe var hjärna och samarbete. Kylan formade svenskens pragmatiska sinne och utvecklade hennes abstrakta sinnelag, samt gav henne den ljusa pigmenteringen.

Jag undrar om alla svenskar som klagar på vädret och den ”tråkiga” svenska kulturen hellre skulle bo vid ekvatorn och springa runt nakna i sanden med 90 graders monoton sol året om?  Jag tror de flesta svenskar skulle svara nej på den frågan, hur mycket de än romantiserar solsemestrar (som ofta leder till magsjuka och värmeslag). Att Sverige är ett kallt och regnigt land är ingenting dåligt, tvärtom. Våra förfäder övervann kylan, skapade civilisation och drog upp resten av mänskligheten från ignorans och vidskeplighet. Nu har vi teknologin som gör att vi kan avnjuta kalla vintrar och milda somrar utan att oroa oss.

Istället för att värna och respektera Sverige och svenskarna trivialiserar moderna liberaltöntar och andra sorters storstads-töntar det svenska arvet, och behandlar människan som färdigpackade massprodukter, redo att värmas upp och konsumeras av staten. ”Svensk” är en färdig kategori, redo att konsumeras. Den bara ”finns” där.

Svenska städer breder ut sig i takt med att folk flyttar dit pengarna finns och staden växer, medan brinnande förorter och den ökande mängden betong extraherar värme och skapar torka och sporrar skogsbränder. I Sverige är vi skonade från större naturkatastrofer, men i Amerika kan konsekvenserna av demokrati och sosse-politik ses tydligare med kriminalitet och översvämningar där folk märker efteråt att det är mycket varmare.

Istället för att erkänna att mänskligheten är övergödd och har grott igen i sig själv samt jagar sin egen svans via demokratin eftersom vi adopterat en filosofi som säger ”gör vad du vill” istället för att ha ett folk och en nation, vill vänstern skylla på högtflygande ”klimatförändringar” och jaga effekter så att ingen ska behöva konfronteras med sig själv och så att alla tvingas leva efter deras diktat så att vi kan ha mer och mer människor. ”Klimathotet” är den moderna människans religiösa narrativ.  Global uppvärmning är en apokalyptisk fiktion som tilltalar vänsterns destruktiva och nihilistiska sinnelag. Emellertid är det en simplifierad symbol för ett mer komplext problem och saluför idén att vi kan lösa problemet som individer, genom individuella handlingar. Lösningen är lika enkel som en TV-reklam: flytta in i storstaden och köp ”gröna” produkter. På så sätt kan du leva som du vill och vara miljömedveten! Samtidigt slipper du säga åt andra vad de inte kan göra!

Rättigheter, rättigheter, och mera rättigheter – till alla utom svenskar och naturen. Moderna ”miljöaktivister” försöker plåstra om demokratin och beskatta oss mera så att vi kan fortsätta ha mera demokrati och ”gör vad du vill men håll dig till lagen”-politik. De är inte intresserade av naturen överhuvudtaget, de kan inte ens se den. Faktum är att de fruktar naturen så mycket att de vill ha global jämlikhet, storstäder och ändlös turism. Djupa skogar och hav samt folk som går sin egen väg utgör ett hot mot deras blottade natur och utfläkta sinnen.

Överbefolkning, föroreningar, överexploatering av mark och andra problem är ett resultat av liberal demokrati, som vägrar säga nej till varje person som vill köpa, sälja, konsumera, föröka sig eller på andra sätt påverka miljön. Trots medias och politikers sporadiska plattityder om att invandrare måste integrera sig, vet alla att det endast är för konsumtionens skull, så att vi alla ska låtsas vara vänner medan vi köper iPhones, handlar exotisk mat på Lidl och är på jobbet. Utöver det finns det ingenting för invandrare här – eftersom de skyr klimatet, miljön, maten och den germanska kulturen. Denna vill de ersätta med en varm och kryddstark marknadsatmosfär, likt den vi finner i arabiska basarer. Vi ser redan hur deras dröm börjar gå i uppfyllelse. Invandringen och storstäderna värmer upp det svenska klimatet, med en rekordvarm sommar och torkade gräsplättar. Vem behöver åka till Afrika när Afrika kan komma till dig?

Medan 1900-talet favoriserade liberal demokrati med konsumism och sociala förmåner, går vi nu mot en framtid som tar parti för hierarki, kulturdrivna standarder och transcendentala mål.

Oavsett vad som ligger bakom värmen – så låt oss välkomna hösten och vintern med ett leende.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Djupekologi, Kultur, Psykologi, Satir. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s