Skolgårds-socialism

Bildresultat för metoo

När välfärdsstaten och massmedia trädde in mer och mer i våra liv haltades medborgarnas naturliga mognadsprocess, vilket ledde till andlig och kulturell infantilisering. Som konsekvens beter sig varje åldersgrupp som om de vore yngre än vad de är, i en strävan att framstå som ”forever young”. Fram till 60-talet var gränsen mellan barn, ungdom och vuxen mindre definierad. Idag är man ”minderårig” tills man är 18, ”ungdom” tills man är 25 och ”ung vuxen” tills man inte orkar låtsas mer.

Genom att tvinga folk att gå i en överdomesticerad skola under hela sin uppväxt har samhället sakta men säkert förvandlas till en skolgård. Detta sker eftersom de mest konformistiska tar över samhället via sina diplom, medan de minst konformistiska hoppar av skolan eftersom de inte klarar av att bete sig som dresserade hundar.

Demokrati är en form av kamratförtryck. Massan skyr alla som inte räds dem eller är socialt känsliga, och gör allt för att mata individen med den rädslan. Ensamvargar utgör ett hot mot massan genom att inte rädas den, vilket vänder rädslan mot massan själv, som fasar över ensamvargar eftersom de inte håller sig till demokratins regelverk.

Vårt samhälle är mitt i en lång process från ett stadie av animalistisk frihet till nuvarande form av pådyvlad konformitet. Ironiskt nog framtvingar denna konformitet – med illusionen om individuell ”frihet” – ett hyckleri massan använder som försvarsmekanism. Eftersom vi inte längre behöver smida vårt eget järn, bygga våra egna hem med våra egna händer och försörja våra familjer direkt, är vi beroende av andra. Därför böjer vi oss inför deras kollektiva auktoritet – detta är den enda makt massan har, vilket leder till att individer dresseras genom illusionen av makt mer än makt själv. Dvs en feghet som går ut på att tilltala så många som möjligt.

I skolan innebar detta att reta killen som inte köpte märkeskläder, och inte tittade på rätt TV och därför inte kunde använda rätt slangord. Eftersom massmänniskan kollar på TV, kan hen upptäcka en nörd och enas om att mobba honom, även fast det inom massan finns bristfälliga individer med allehanda perversioner – men som är bra på en sak: att vara en del av massan. Likt att gå i kyrkan eller gå med i ett politiskt parti krävs för att vara en del av massan endast en startavgift – konformitet – och sen har du rätten att exkludera andra och gratta dig själv för att vara en del av det vinnande ”me-too” laget. Alltså, feghet med svepskälet att göra ”rätt”.

På detta sätt förvandlas vår värld till en gymnasieskola. Den självständiga tänkaren kommer naturligt att hamna i konflikt med några i gruppen. På 50-talet klädde sig fritänkaren annorlunda eller rökte gräs och kunde enkelt upptäckas och trakasseras. På 2000-talet tror fritänkaren inte att mångkultur är rätt, eller att alla människor är jämlika, och kan således krossas. Det är samma psykologi med samma grundvärdering vilket är att smickra gruppen och få makt genom jämlikhet, egalitarism, moralism, mångfald och andra slagord som döljer sanningen: att sälja sin själ till kollektivet medan man använder samma underkastelse för att tillskanska sig egen makt.

Att missbruka gruppens makt är enkelt. När de väl har accepterat dig kan du gömma dina riktiga intentioner enkelt – precis som att bli insläppt i kyrkan. Detta är varför det inte borde komma som en överraskning att det politiska etablissemanget kryllar av pedofiler, våldtäcktsmän och sociopater. Utåt sett kan du vara en ansedd gestalt i ditt samhälle och donera pengar till zigenare, och ingen kommer säga ett ord till dig när du gör smutsiga affärer i det privata. Behöver vi ett till exempel med en pedofilpräst, korrupt politiker eller en affärsman som dumpar gift i havet? Dylika exempel finns i överflöd, men faller ur minnet eftersom det inte finns något socialt värde i att poängtera att samhället är baserat på en vederstygglig illusion.

Inte bara det — massan hatar blotta idén att vårt samhälle är på nedgång. I en demokrati utgör pengar värdemätaren, vilket ger alla en chans till makt. Ett samhälle baserat på att tillfredsställa massan kan aldrig diskriminera människor för inneboende aspekter av deras natur, och accepterar allihopa. Dåliga samhällen producerar därför människor som ser väldigt likadana ut tvärsigenom klasserna. Alla är en i laget förutom extremerna, vilket gör att vi börjar avla oss själva till konformitet.

Ett sådant samhälle är av sin natur dysgeniskt. Det har tagit bort incitamenten för utsökthet, och ersatt det med en belöning mot att inte förolämpa andra, inkludera andra och främja andras lägsta impulser. I en massa av individer, kan man bara enas kring den lägsta gemensamma nämnaren, så som ”vi gillar att äta” eller ”det är kul att vara full och kolla på tv”.

Varje grupp som är baserad i sitt eget medlemsskap, dvs att när du blir medlem så är du automatiskt ovanför alla andra, är trasig och en del av samma kollektiv som förtrycker dig. Alla rörelser som är ett klubbhus motverkar sig själva, eftersom de använder samma logik som massan. Tänk på bohemer som agerar som fritänkare men i själva verket skapar ett alternativt kollektiv för de som vill vara grupptänkare men inte kan med sig att vara en del av majoritetens grupptänk. Eller nazister som protesterar mot att man inte får vara stolt och vit, trots att de själva är anledningen till det.

Gruppmentalitet förgör oss, och de som inte absorberats av detta mångvälde kommer vara redo när verkligheten kommer för att städa upp.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Psykologi, Sociologi. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Skolgårds-socialism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s