VĂ€nsterns spirituella defekter

Bildresultat för leftist materialism

Höger och vÀnster genljuder djupare realiteter Àn de rent politiska, vilket lÄter rimligt nÀr man beaktar att detta Àr en vÀrld byggd pÄ interaktionen mellan komplementÀra motsatspar. NÀr vi klÀr av högerns och vÀnsterns substantiella attribut kan vi skönja att högern Àr baserad pÄ kvalitet och vÀnstern Àr baserad pÄ kvantitet. Alternativt Àr högern baserad pÄ livets vertikala aspekt medan vÀnstern följer en horisontell linje. I sin ursprungliga form har bÄda sÄledes en legitim validitet och det finns rum för bÄda. Men nÄgot har gÄtt snett pÄ vÀgen.

Även om det finns rum för bĂ„da och att bĂ„da pĂ„ sitt eget sĂ€tt Ă€r nödvĂ€ndiga sĂ„ har den ena företrĂ€de över den andra precis som den vertikala axeln har företrĂ€de över den horisontella. Kvalitet mĂ„ste komma före kvantitet, eftersom verkligheten annars förstelnar.

Livet Àr gjort av ande och materia som jobbar tillsammans och det torde vara uppenbart att det spirituella kommer före det materiella i detta förhÄllande. Den senare Àr ett uttryck av den förra. Anledningen till att den sanna högern Àr spirituell Àr pga dess medvetenhet om Guds primat.

Den moderna demokratin har alltsÄ satt vagnen framför hÀsten.

Att vĂ€nstern relaterar till den materiella vĂ€rlden torde inte vara svĂ„rt att se. Sedan dess början har den inte gjort nĂ„gon hemlighet av dess fokus pĂ„ denna vĂ€rld och att ”rĂ€tta felen” sĂ„ som den upplever dem ur en materialistisk synvinkel. NĂ€r den anammar en spirituell attityd, kan man se att dess spiritualitet omsveps i mĂ€nsklig form, dĂ€r sociala hĂ€nsynstaganden alltid kommer före spirituella, och de senare ses i ljuset av de förra.

Enligt vÀnstern sÄ Àr den sociala gruppen det enda som spelar roll. Vilken hudfÀrg, vilket kön, vilken religion, vilken ekonomisk status osv Àr det enda som avgör ditt vÀrde som mÀnniska. VÀrdet och konsekvenserna av vad du faktiskt gör, hur du faktiskt beter dig, vad du sÀger eller inte sÀger hÀnger pÄ vilken grupp du tillhör och inte pÄ vad du gör, hur du beter dig eller vad du sÀger.

Exempelvis sÄ kan (enligt vÀnstern) en kvinna inte vara sexist, en fÀrgad inte vara rasist. Det Àr ok att sparka uppÄt, eftersom vÀnsterns drivkraft Àr att ersÀtta kvalitet med jÀmlikhet. PÄ detta sÀtt hoppas man kunna reducera mÀnskligheten till en kontrollerbar och konformistisk massa som Àr bromsad frÄn att nÄ en högre förstÄelse Àn den materialistiska. Detta Àr varför sÄdant som rasism och sexism har blivit sekularismens motsvarande dödliga synder.

I verkliga fall kan jag inte tÀnka mig nÄgot som Àr mer rasistiskt eller sexistiskt Àn att vÀrdera en handling eller ett beteende beroende pÄ hudfÀrg och kön.

Kort och gott, gruppen Àr allt. Notera att vilken grupp man tillhör bestÀms helt av materialistiska attribut. VÀnstern erkÀnner inte en naturlig ordning som Àr baserad i en arketypisk realitet som reflekterar vÄr lÄngt gÄngna evolution som art. För dem Àr allt en kulturell eller social konstruktion.

HĂ„rdraget ses den vita majoriteten som förtryckare av de fĂ€rgade, mĂ€n ses som förtryckare av kvinnor och rika ses som förtryckare av fattiga (eftersom allt tolkas genom pengar och makt). Dessa orĂ€ttfĂ€rdigheter mĂ„ste dĂ€rför ”botas” via jĂ€mlikhet och ekonomisk omfördelning. Perifera minoriteter slĂ„r ihop sig i politiska gĂ€ng för att sko sig pĂ„ majoriteten, samtidigt som arbetarklassen polariseras mot den ”exploaterande” medel- och överklassen (som idag bestĂ„r av vĂ€nsterborgerligheten sjĂ€lv). AlltsĂ„ en konfliktbaserad vĂ€rldssyn.

Detta lÄser in individen i en gruppmentalitet och hen har ingen chans att lösgöra sig frÄn gruppen eftersom kollektivismen lamslÄr den individuella autonomin. Priset vÀnstern mÄste betala för sin kollektiva slagkraft Àr att medlemmarna ger upp sin individualitet, i utbyte mot att varje individ fÄr ta del av gruppens sociala förmÄner och skyddsvÀrn. PÄ sÄ sÀtt kan individen kÀnna sig stark genom gruppen, Àven om det innebÀr ett inre fÄngenskap. För att gruppen ska fungera mÄste de samsas genom jÀmlikhet, dvs att alla tÀnker och gör likadant.

Denna yttre sammanhÄllning Àr emellertid vansklig. Kollektivism innebÀr att samhÀllets intressen mÄste sÀttas före individen, men i vÀnsterns bemÀrkelse Àr samhÀllets intresse inte nÄgonting högre Àn individen sjÀlv medan gruppen Àr en social konstruktion som utgörs av individer. Skillnaden mellan individualism och kollektivism Àr alltsÄ skenbar. Gruppens enhet Àr konstlad, eftersom alla i gruppen Àr individualister, och gÄr med i gÀnget för yttre maktansprÄk snarare Àn inre samhörighet.

För att bli en del av gruppen sĂ€ljer de sin sjĂ€l, som kompenseras av utvĂ€ndiga ego-personligheter som ofta Ă€r excentriska för att ge ett sken av en unik image, vilken förstĂ€rks genom den ideologiska gruppidentiteten som Ă€r helt avhĂ€ngig yttre egenskaper. Notera att hĂ€r pĂ„gĂ„r tvĂ„ parallella och till synes motsĂ€gelsefulla fenomen. Å ena sidan Ă€r de individualister, Ă„ andra sidan sĂ€ljer de sina verkliga personer och sin individualitet eftersom de till syvende och sist Ă€r helt underkastade gruppens abstrakta primat. PĂ„ detta sĂ€tt kan ingen individ stĂ€llas till svars för sina handlingar, eftersom vĂ€nstern alltid ingĂ„r i utsatta grupper, samtidigt som alla individer i den förtryckande gruppen mĂ„ste axla ansvaret som ofrivilliga förtryckare!

Motsatsen till abstrakt Àr personlig, vilket innebÀr att vÀnstern bestÄr av impersonalister. Kollektivism skyr det tÀnkande och kÀnnande subjektet, som fÄr ge vika för gruppens representativa fallenhet, och det finns ingen personlig relation till vÀrlden som sÄdan. Subjekten har inte ens nÄgon kontakt med objekten i frÄga, eftersom personen Àr frÄnvarande. I dess plats opererar ideologen, som endast har en instruktionsbaserad syn pÄ verkligheten. Personen i sig har som bekant sÄlt sin sjÀl och det finns inget utrymme för autenticitet och individuell agens. Som kompensation anvÀnder subjektet i frÄga istÀllet sin artificiella personlighetsdrÀkt för att forma om verkligheten efter eget tycke, vilket innebÀr att nÄgon verklig kontakt med vÀrlden och sinnesobjekten aldrig uppnÄs. Eftersom det inte finns nÄgra fria individer och personer, mÄste ocksÄ ÀganderÀtten avskaffas. Allting mÄste förvaltas kollektivt och delas upp i portioner via externa metoder, samtidigt som vÄra inre egenskaper aldrig fÄr komma till uttryck.

VÀnstern har alltsÄ vare sig nÄgon kontakt med den inre eller yttre verkligheten, och befinner sig i ett sterilt ingenmansland. Utilitarismen Àr dess enda metod, eftersom den stÀnger ute Kvaliteten sjÀlv. Den förstÄr inte intuitionen, vilken uppkommer pÄ en förintellektuell nivÄ. Den fungerar genom ideologi vilket betyder en teori om hur den tror att saker och ting borde vara. Realiteten mÄste komprimeras till den ideologiska boxen. Bitar som inte passar in mÄste avslÄs och avvisas som lögner och fördomar.

VÀnstern Àr sÄledes ofta undermedvetet motiverade av ett hat mot Gud. Den Högsta Personliga Guden Àr odelbar, men har samtidigt givit oss individuella sjÀlar som fragment av sin egen kropp. Utan den individuella sjÀlen finns ingen person. Enligt impersonalisterna Àr alla mÀnniskor manifestationer av samma opersonliga vÀrldsande, vilket innebÀr att vi inte lever vidare efter döden, eftersom ingen fanns dÀr frÄn första början. Personen finns alltsÄ bara i vÄra huvuden, och vi Àr ingenting mer Àn kroppens biokemiska sammansÀttningar. Alla kroppar dör och uppkommer genom detta absoluta medvetande, men du har inget eget sÄdant, förutom din fysiska karaktÀr. VÀnstern opererar alltsÄ under det metafysiska antagandet att du inte finns, och det enda du kan göra Àr att klamra dig fast vid din pÄklistrade identitet samtidigt som du följer med strömmen medan du jagar dina hjÀrnspöken.

TvÀrtemot den moderna synen vilar inte förtrycket i religionen, utan i ideologin. Lösningen mot denna sjukdom Àr alltsÄ att vi mÄste överge ideologi och Äteruppta en religiös attityd till livet som ser essensen bortom sig sjÀlv, bortom subjekt och objekt. Detta inbegriper ett förkunnande av vad vi verkligen Àr, inte bara som intellektuella utan som fullkomliga varelser.

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Filosofi, Religion. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s