En fascists bekÀnnelser

maxresdefault

Att vakna Ă€r att inse att du lever i en döende civilisation, och att du omgĂ€rdas av ideologer vars kroppar ”lever”, men gĂ„r pĂ„ tomgĂ„ng. Du vet inte lĂ€ngre vem du kan lita pĂ„, eftersom skenet bedrar och tillvaron blivit förvriden. Det som presenteras för dig officiellt Ă€r i sjĂ€lva verket ett blĂ€ndverk, komponerat av frestaren i egen hög person. Följaktligen inser du att du omringas av fiender som kallar sig för demokrater men vill exploatera dig under falska leenden. Du befinner dig i individualisternas tidevarv, med folk som ryckt undan bottenplattan för sin egen existens, och fallit in i sina personligheter. Som kompensation mot stĂ€dernas anonyma och ovissa tillvaro, har de förslutit sig i en uppblĂ„st ego-bubbla som börjar fĂ€ktas mot vĂ€derkvarnar. NĂ€r du vaknat och insett att du Ă€r kidnappad av en utsugande stat som vill köpa din sjĂ€l finns det tvĂ„ alternativ: bli en cynisk enstöring som förkunnar profetior, eller ta pĂ„ dig riddarrustningen och konfrontera draken.

Att vakna Ă€r att kunna se genom vĂ€ggar, och inse att du befinner dig i en fabricerad realitet. Du inser att din egen moral och vĂ€rldsbild skiljer sig sĂ„ mycket frĂ„n det ”normala”, att du börjar titta pĂ„ dina medmĂ€nniskor med svĂ„rmod. Dina förĂ€ldrars generation var de som svek din egen, eftersom lockelsen triumferade omdömet. I socialdemokratins dödsrike har demokratin förlorat sin mening och moraliska legitimitet, eftersom alla har blivit permanenta mytomaner.

Du börjar se hur saker och ting hĂ€nger ihop – att det fyrkantiga samhĂ€llet med vulgĂ€r arkitektur och repetitiva jobb Ă€r den oundvikliga konsekvensen av vĂ„rt begĂ€r efter mer representation, jĂ€mlikhet och förmĂ„ner. Ju mer vi försöker ”fixa” naturen, desto mer skapar vi en yttre manifestation av vĂ„rt inre fĂ„ngenskap.

De senaste 200 Ă„rens adelsmĂ€rken innefattar vĂ€rldskrig, ekocid, sexuell utflĂ€kelse, alienation, kommersialisering, konsumerism, skilsmĂ€ssor, byrĂ„krati, skuldberg, propaganda, kĂ€rnvapenhot, instabilitet et cetera. Detta Ă€r konsekvenser av vĂ„r kollektiva hysteri som sĂ€tter individen först, före social eller naturlig ordning, vilket resulterar i ett samhĂ€lle som försöker koka soppa pĂ„ en spik – med lika mĂ„nga riktningar som individer, och pĂ„följande sönderfall.

VĂ€nstern fick allt de ville. De begĂ€rde jĂ€mlikhet mellan sociala klasser, och fick det. De ville ha öppna grĂ€nser med billiga flyg, och fick det. De ville ha kvinnor i arbete och sĂ€tta könen mot varandra, och fick det. Slutligen fick de vĂ€lfĂ€rdsstaten och socaliserad medicin, vilket blev kronan pĂ„ verket. Detta ledde till en hybrid mellan kapitalism och socialism, vilket blev konsumerism, dĂ€r folk ville ha mer och mer och tyckte det var en bra idĂ© att byta mobiltelefon varje halvĂ„r och partner varje vecka. Demokratin förvandlade folk till sexuella dĂ„rar som levde efter att ”fĂ„nga dagen”, och plötsligt vaknade upp en dag, 65 Ă„r gamla, och insĂ„g att samhĂ€llet var ”fĂ€rdiga” med dem. Detta förvandlade vĂ„ra Ă„ldringar till strandsatta dagdrivare som ville förlĂ€nga sina liv med piller och SPA-resor, tills de sattes pĂ„ hem och levde pĂ„ potatis i resten av sina dagar – eftersom det var viktigare att finansiera invandring Ă€n att respektera ”föredettingar” vars utgĂ„ngsdatum passerat.

Efter detta undrar du vem i hela friden den mystiska ”jĂ€mlika” individen som folk hela tiden snackar om egentligen Ă€r, och som gör demokratin sĂ„ ”okrĂ€nkbar”, varpĂ„ du inser att det Ă€r en fantom, och att du lever i ett samhĂ€lle som tror pĂ„ spöken.

Du ser att folk snackar om mĂ„ngkultur, men inser att alla gĂ„tt och blivit amerikaner. Moderna mĂ€nniskor Ă€lskar prylar, och hela deras tankeverksamhet kretsar kring objekt av olika slag. De fascineras av datorer, telefoner, bilar, smink, lagar, regler, siffror och andra konkreta ting. De gĂ„r igĂ„ng pĂ„ detta, likt apparater som reagerar pĂ„ yttre stimuli. Vad beror detta pĂ„, tĂ€nker du, och kommer fram till att vi lĂ„tit oss förföras av en fördömande ideologi – som gör att vi stĂ€ndigt vill vara distraherade av vĂ„ra egna sinnen.

Smarttelefonen bringar hos dig fram en sorts hatkĂ€rlek. Du tycker teknologi har sin plats, men du tĂ„l inte teknokrati — och övervĂ€ger primitivism. Du begriper inte varför alla Ă€r sĂ„ fascinerade av ”nyheter”, och ryggar tillbaka nĂ€r nĂ„gon vill visa dig en video pĂ„ Facebook som visar hur en brandman rĂ€ddar en kattunge efter en naturkatastrof i USA. Du gillar inte att planlöst fĂ€rdas genom tid och rum i teknokosmos, och förstĂ„r inte varför mĂ€nniskor lĂ„tsas bry sig om saker som hĂ€nder pĂ„ andra kontinenter.

Du börjar hata Amerika, som du inser Àr roten till det moderna, skönmÄlade vansinnet. VÀck Àr det klassiska europeiska lynne som intresserade sig för idéer, konst, musik och andra immateriella hÀnsyn. De som inte sveptes med i trender, och hellre kommunicerade med Gud. De som inte lurades till att tro att allt viktigt sker pÄ den sociala arenan, och att ensamhet inte har nÄgot vÀrde.

Att vakna innebÀr att inse att moderna ateister Àr lika insnöade som moderna religiösa, och du mÄste nu rÀdda Gud, dvs varat sjÀlvt, frÄn den liberala modernitetens hjÀrnvirus.

Du inser att du befinner dig i en sjĂ€lvupptagen hönsgĂ„rd, med folk som tĂ€vlar om att vara bĂ€st och populĂ€rast, och att hela ditt politiska system drabbats av denna pubertala ”vem vet mest”-mentalitet.

Förnuftets sjĂ€lvhĂ€rskardöme lurar oss att tro att vi utan ackumulerad information Ă€r nollstĂ€llda ”kroppar”, och att jaget ”tillgodogörs” genom extern inmatning, och att det inte finns nĂ„got att veta bortom den sinnliga perceptionen. Utan utbildning, Ă€r vi enligt denna programmatiska modell förvisade till ”ignorans” – vilket bortförklarar hela vĂ„r mĂ€nskliga skapelse och dess fullĂ€ndade, suverĂ€na konstitution, till konstruktivismens fromma.

VĂ„r förnuftsdyrkan renderar i en fĂ€ngslande dualism som separerar vĂ„r sjĂ€l frĂ„n vĂ„r kropp och omgivning, dĂ€r förnuftets medvetandesubstans, som en effekt av materia, förvisar tanken till ett instĂ€ngt fenomen i en avskuren varelse, vars ofrĂ„nkomliga slutpunkt Ă€r den solipsistiska och egenmĂ€ktiga mĂ€nniskan, som upphöjt sjĂ€lvet över varat, via sin ”allsmĂ€ktiga förnuftighet”.

Tanken har hĂ€r frĂ„nskilts all koppling med anden och vĂ€rlden, som ersĂ€tts med individens och förnuftets tvĂ„ngssjuka primat över naturen. I motsats till det antika Greklands och Roms dygdebaserade, andligt hĂ€rledda heroism, har vi slutat upp i förnuftets skriftlĂ€rda trĂ€lmoral, dĂ€r ”resonemangslustan” sprungit ifrĂ„n all moralisk förankring.

Som resultat hÀnvisar vi till paragrafer istÀllet för att konsultera vÄr ande, som pressas undan av en PK-mÀtare. Folket ersÀtts av en massa, och nÀr detta intrÀffat finns inga levande mÀnniskor kvar, utan blott demokratiska hÀrmapor som refererar till varandra.

MÀnsklighetenÀr vid det hÀr laget kollektivt upptagen med att dissekera sig sjÀlvt inom ramen av förnuftets kognitiva ytspÀnning, och missar dÀrför djupet av sin egen prekognitiva tillvaro, vilket leder till störda frekvenser och en Àndlös kakofoni, likt en radio som inte fÄr in nÄgon kanal och fastnar i ett evigt svÀngningsförlopp.

Meritokrati gör att vi vĂ€rderar folk baserat pĂ„ hur mycket de ”lĂ€rt” sig (kvantitativt), och börjar se ned pĂ„ folk som inte kan skriva och lĂ€sa, och dĂ€rmed glömmer att vi Ă€r levande varelser. Vi behandlar vĂ„r kropp som en ”sak” — likt en leksaksautomat man stoppar in mynt i och fĂ„r det man vill ha. IstĂ€llet för att identifiera och prioritera begĂ„vning, tvingar man alla in i prestationskammaren och den lĂ€gsta gemensamma nĂ€mnarens kollektiva indoktrinering.

Du Ă€r nu den fula ankungen, som egentligen Ă€r en svan bland krĂ„kor och gamar. Du Ă€r dagdrömmaren som endast kan kommunicera med en försvinnande mĂ€nniskotyp – de som gillar musik, konst, dans, traditioner, djur, estetik, etikett, ritualer, sedlighet och filosofi.

Du fascineras inte av trivialiteter, och kastar ut TVn, sĂ„ att du kan ha ”trĂ„kigt” istĂ€llet. I dagens samhĂ€lle har det blivit fult att tĂ€nka, och en katastrof att ha trĂ„kigt. Om du blir pĂ„kommen med att sitta och stirra i vĂ€ggen, insjunken i din tankevĂ€rd, anses du lat och improduktiv – eftersom fantasin och tanken tappat sitt vĂ€rde. Folk blir fastklistrade vid sina telefoner, och endast det som kan tas pĂ„ spelar roll, vilket leder till att vi börjar kontrollera tillvaron istĂ€llet för att delta i den. Vi börjar tro att förĂ€ndring uppnĂ„s genom extern modifikation, vilket skapar disharmoni i vĂ„r livsvĂ€rld, eftersom vi anvĂ€nder externa metoder för att forma oss internt.

NÀr du nÄtt detta stadie, finns ingen vÀg tillbaka. Verkligheten intar en trolsk skepnad, dÀr Ànglar och demoner Àr en realitet. Du Àr nu en passionerad idealist och kritisk realist, som stÀller dig tveksam till den materiella vÀrldens objektiva validitet.

Du inser att industrialiseringen satte spiken i kistan pÄ allt som kan betecknas som högkultur, och att vi blivit teknologins undersÄtar. Du inser att realiteten Àr formbar, och att vi gjort den materialistiska vetenskapens modell till allmÀngiltig realitet, och dÀrmed avskurit vÄrt sjÀtte sinne frÄn att uppfatta mer högsensitiva aspekter av verkligheten, vilka vi avfÀrdat som skrockfullhet, pga vÄra förstelnade antaganden.

Du inser att t.o.m. dina akademiker, lĂ€kare, vetenskapsmĂ€n och prĂ€ster Ă€r uppköpta egoister. RĂ€ttvisa har ersatts med en steril form av dogmatisk empiri, som inte förmĂ„r sĂ€tta dit uppenbart skyldiga brottslingar eftersom det saknas ”bevis”.

Du undrar vad folk i gemen sysslar  med, och varför de Ă€r upptagna med ”karriĂ€rer”. Varför Ă€r de sĂ„ intresserade av sex, sociala medier, nyheter, vĂ€xelkurser, dramatik, hip-hop och dagspolitik? Du har testat, men det hĂ„ller inte i lĂ€ngden.

Du tar en titt pĂ„ alla ”mĂ€n” ute en lördag kvĂ€ll och ser hur de prĂ€glas av skvaller, mobiltelefoneri och söta drinkar, medan du kommer pĂ„ dig sjĂ€lv att muttra nĂ„gonting om hur det var bĂ€ttre förr.

Du kÀnner dig som en medeltidsman som kommit hit ur en tidsmaskin, och du börjar undra om det inte Àr dags att fly och flytta till tropikerna. Men samtidigt inser du att detta Àr ditt hem, och att det Àr bÀttre att hÀrja i helvetet Àn att blint tjÀna en Gud som förlÄter dig varje kvart.

NÀr allt kommer omkring bestÀmmer du dig för att stanna och inte röra dig ur flÀcken, eftersom du vet att sann förÀndring bara kan komma inifrÄn, och att vÄra yttre förhÄllanden urartar sig i samklang med vÄrt inre tillstÄnd.

Du inser att du trots allt hatar att resa, och inte fattar varför folk jĂ€mt och stĂ€ndigt sĂ€tter sig i flygplan. Du beklagar dig över att globalisering förvandlat planeten till en turistattraktion. Du vet om att planlöst resande inte leder nĂ„gonstans, och sĂ„ledes Ă€r en illusion (som förstör miljön pĂ„ köpet). Att flyga genom tid och rum till Thailand, Ă€r inte detsamma som att faktiskt ta sig till Thailand, och att semestra i Thailand, Ă€r inte detsamma som att faktiskt uppleva Thailand. Du inser följaktligen att det Ă€r mer givande att ta en cykel-semester genom Sverige Ă€n att Ă„ka pĂ„ impulsiva ”charterresor” till överdĂ„diga hotell-komplex. Du börjar mer och mer ogilla mĂ€nniskor och demokrati, och inser att vĂ€rldens befolkning mĂ„ste minska drastiskt. FrĂ„n och med nu Ă€r John Lennons mördare och den italienska maffian hjĂ€ltar i dina ögon — personer och organisationer som inte smittats av modernitetens pacifistiska pest.

Du inser att det Ă€r nĂ„gonting skumt med att mĂ€nniskor fĂ€rdas sĂ„ snabbt genom tid och rum, i sĂ„ stor skala. Det Ă€r inte rĂ€tt, tĂ€nker du, och lĂ€ngtar efter en naturkatastrof. Kanske att gudarna ger oss en vargavinter med 2 m snö, dĂ€r allt tvingas stanna upp och folk tvingas tĂ€nka till – som att nĂ„gon knĂ€pper fingrarna och vĂ€cker oss ur den sociala hypnosen. Alternativt drömmer du tillbaka till fornstora dagar och undrar hur det var utan all teknologi och alla fĂ€rdmedel. Det var förmodligen bĂ€ttre tĂ€nker du, eftersom folk lĂ€ste, talade, sjöng och skrev istĂ€llet, samt red pĂ„ hĂ€star. Du kan inte för en sekund begripa hur nĂ„gon kan tycka det var en bra idĂ© att avskaffa hĂ€sten som fĂ€rdmedel, och ersĂ€tta gröna Ă€ngar med stenöken.

Förr var samhĂ€llet stationĂ€rt och uppbundet med sig sjĂ€lv, tĂ€nker du. Skulle du resa lĂ„ngt bort var det för ett episkt uppdrag, inte för att du ville ”sola”. Folk skapade hembygder dĂ€r alla kĂ€nde varandra och var sin egen lyckas smed.

Efter det börjar du tÀnka pÄ om det inte vore bÀttre med diktatur, trots allt, och du börjar cyniskt lÀngta efter en ekofascistisk regim. Varför lÄta mÀnniskor Àgna sig Ät miljö- och samhÀllsdestruktiv aktivitet nÀr man kan fÀngsla alla och lÄta dem veta vÀrdet av blod, svett och tÄrar? Du bollar tanken ett tag, men sedan viftar du bort den. Du minns nazismens och kommunismens fasor, och inser att den typen av hegeliansk megalomani trots allt bör undvikas, och att Hitler var psykopat.

MĂ€nniskor förtjĂ€nar mer respekt Ă€n sĂ„, men samtidigt inser du att demokrati var den sĂ€msta lösningen pĂ„ problemet, vilket ledde till folk som spenderade all tid genom att manipulera sina sinnen genom teknologi, politik, jobb och mat, samt började flyga vĂ€rlden runt och trampa ned naturen eftersom de hade fĂ„tt ”rĂ€ttigheter”.

För att inte drunkna i överflödet och bli överviktiga Mc Donalds-stereotyper förvandlades folk till hÀlsofantaster som gjorde dieten till religiös praxis. Nyttighet blev nÀringsnarcissism, dÀr den praktiserande Àr livrÀdd för att bli sjuk, och tror att kosthÄllning kan vÀga upp orena tankar. Andra mÀnniskor ses som bakterier som mÄste undvikas och hÀnderna mÄste desinfekteras efter varje handslag eller utevistelse. SamhÀllet hade blivit ett hygieniskt dÄrhus med folk som inte tÄl nÀrkontakt med sin egenart, dÀr tvÄl och handsprit var obligatoriska artiklar, och dÀr vi kastar mer mat Àn nÄgonsin.

Nu finns ingen tro pÄ demokrati. Din hemstad Àr fejk och varje offentlig kungörelse Àr en illusion. Du inser att allt du tror att du ser bestÄr av imitationer som Àr designade att lura dig tills giftet börjar verka.

Politik har du hatat sedan du var liten, innan du kunde sĂ€tta ord pĂ„ den galenskap som behandlade medborgare som siffror och folket som en utilitaristisk massa – med politiker som spekulerar om hur de ska ”finansiera” bort samhĂ€llsproblem.

Du Àr en man bland ruinerna, vars enda mÄl Àr att ÄterstÀlla patriarkatet. Du inser att bristen pÄ ordning och sedlighet Àr problemet, och inte politiska program.

NÀr du ser pÄ det motsatta könet, undrar du hur du kunde hamna i en kultur som sÀnker det feminina till sÄ lÄga nivÄer. Du inser att ditt högsta uppdrag Àr att bringa tillbaka Àra till mannen, och vÀrdighet till kvinnan. Du inser att personer med slavmoral tagit över samhÀllet, och vad de sÀger eller tycker spelar dÀrmed ingen roll.

Dessa personer har förvandlat din kultur och civilisation till en sandlĂ„da som fastnat i en evig tonĂ„rsmentalitet. Du inser att detta tonĂ„rsstadium mĂ„ste avskaffas, och att folk mĂ„ste vĂ€xa upp betydligt tidigare. Du Ă€r feminist eftersom du inte kan förestĂ€lla dig en ofri europeisk kvinna, men du ser ingen anledning till att folk ska vĂ€nta med giftermĂ„l lĂ€ngre Ă€n till 20-Ă„rsĂ„ldern, och att alla som sĂ€ger annat Ă€r sjĂ€lviska dĂ„rar som tror att deras Ă„sikter Ă€r viktiga för att de Ă€r ”utbildade”.

Att vakna kan fÄ dig att gÄ i vÀggen, men samtidigt ge dig orubblig styrka och integritet. Du Àr nu fisken mot strömmen som smÄfolket fruktar, likt vampyrer som rÀds dagens ljus, och du Àr systemets största hot.

Nu har du kommit för att ta tillbaka din civilisation. Inte som Jesus, utan som fascist – genom att ta tjuren vid hornen och offra dig för framtida generationer.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Biografi, Filosofi, SamhÀlle och har mÀrkts med etiketterna , , , , . BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s