Det liberala robotfolkets missöden

huge.99.495313

Det moderna samhĂ€llet vaggar in oss i en offentlig andrahands-realitet som gröper ur vĂ„rt privatliv. I denna socialt kissnödiga lĂ„tsasvĂ€rld bestĂ€mmer kommunikation vad som Ă€r sant, rĂ€tt, verkligt och relevant (för tillfĂ€llet). Detta gynnar kommersialismen, och gör att folk blir uppsvepta i ett socialt matrix, dĂ€r popularitet och rationaliseringar ersĂ€tter integritet, intuition och sjĂ€lvtillit. Individen tappar tron pĂ„ sig sjĂ€lv och börjar anpassa sig efter andra, dĂ€r bristen pĂ„ sjĂ€lvkĂ€nsla vĂ€gs upp av ego-inflation – med fabricerade sjĂ€lvbilder som Ă€r referentiella till folk runt omkring och Ă€r beroende av extern validering.

MĂ€nniskor Ă€r sociala djur som söker bli bekrĂ€ftade, men eftersom egoistens sjĂ€lvbild Ă€r helt beroende av denna bekrĂ€ftelse, ser den andra mĂ€nniskor som medel för att vidmakthĂ„lla sin egen egotripp — likt en missbrukare som via injektioner införlivar tillfĂ€llig eufori.

Det Ă€r denna moderna verklighetsflykt som New-Age-gurus beskriver — vĂ„r falska sjĂ€lvbild som livnĂ€r sig pĂ„ dramatik, och rĂ€ds slĂ€ppa taget inför den ”tomhet” som finns bortom egot (dĂ€r vĂ„rt sanna jag huserar).

New-Age-filosofer diagnostiserar symptomet, men missar orsaken vilken gĂ„r tillbaka pĂ„ vĂ€nsterns vĂ€rldsbild och sociala programmering. Positivism, egalitarism och individualism fĂ„r vĂ„ra falska sjĂ€lvbilder att blomstra, eftersom man uppmuntrar godtyckliga identitetskonstruktioner som uppluckrar all sjĂ€lslig förankring. MĂ€nniskan mĂ„ste dresseras och ”hitta pĂ„ sig sjĂ€lv”, ty utan denna förmedlade ”kunskap” Ă€r hon blott ett tomt ark. Demokratin legitimerar denna bortkomna diskurs genom att sĂ€ga att allas röster i huvudet Ă€r lika vĂ€rda, sĂ„ lĂ€nge vi betalar skatt och ger upp vĂ„r autonomi till staten. Verkligheten kringgĂ€rdas och ersĂ€tts med socialiserade illusioner.

Anledningen till att vĂ€sterlĂ€ndska bohemer dras till österlĂ€ndska filosofier Ă€r sĂ„ledes att de vill bort frĂ„n sina egna korrupta metafysiska antaganden, och slutar upp i halvkokt kvasi-buddhism. En kulturell renĂ€ssans kan emellertid endast komma frĂ„n avvisningen av all form av vĂ€nsterprassel, vilket med nödvĂ€ndighet implicerar en Ă„terfödelse av traditionella högerideal, som bildar en syntes med antik indo-arisk eller ”indisk” filosofi.

Det moderna samhĂ€llet bröt loss frĂ„n det traditionella genom uppkomsten av individualism – en filosofi som manar individen att sĂ€tta sina begĂ€r i första rummet; före nĂ„gon naturlag eller social ordning. Individualisterna begĂ€r sedan universella rĂ€ttigheter för alla sĂ„ att deras sjĂ€lvcentrerade handlingar försvinner mot en bakgrund dĂ€r alla gör samma sak (”kollektivism”).

Individualism Ă€r individens fiende. NĂ„gon som besitter individualitet kĂ€nner inget behov att fĂ„ denna bekrĂ€ftad, eller att prioritera sjĂ€lvet över viktigare saker; tvĂ€rtom Ă€r de som Ă€r verkligt individuella benĂ€gna att följa order ovan individen. ”Individualister” Ă€r de som inte kĂ€nner sig sjĂ€lva och dĂ€rför stĂ€ndigt söker bli sedda, som om de försökte övertyga sig sjĂ€lva genom andras ögon.

Demokratin har skapat en social plattform för bedragare. Dessa Ă€r rĂ€dda för att förlora social status pga sin sjĂ€lvcentrerade lĂ€ggning, och eftersom denna sjĂ€lvcentrering Ă€r deras frĂ€msta personlighetsattribut, Ă€r de medvetna om det och söker dölja det, medan normala mĂ€nniskor svĂ€ljer lockbetet och blir indragna i den demokratiska sĂ€llskapsleken. Detta gör att individualisten kan ta tillfĂ€llet i akt och avancera som godhetsapostel utan att bli pĂ„kommen, eftersom alla Ă€r upptagna med att ”uppfylla” sig sjĂ€lv. Dylika personlighetstyper bildar vĂ„r kulturelit – dvs de som Ă€r bĂ€st pĂ„ att mygla sig upp i den sociala hierarkin.

Individualism förvandlas till egoism dÀr den som Àr bÀst pÄ att vara egocentrisk, laglydig och ohederlig blir populÀrast. VÄra kÀndisar förvandlas till idoler som bekrÀftar demokratens egen narcissistiska iver att resa sig över massan och bli bejakad pÄ bÀsta sÀndningstid. För vÀnstern kan individen endast bli tillfredsstÀlld och lycklig om hen Àr bekrÀftad av den demokratiska massan, vilket gör att vi börjar dyrka sjÀlvkÀra sportstjÀrnor lika mycket som vi hatar diktatorer.

Denna psykologi gÄr tillbaka pÄ vÄr historiematerialistiska diskurs, vilken behandlar vÀrlden som en social process i stÀndig framfart och rörelse, vilket ger oss ett permanent upprorstillstÄnd.

Detta leder till ett extrovert samhĂ€lle som söker kontrollera den sönderdelade samhĂ€llskroppens medborgare utifrĂ„n. IstĂ€llet för att fĂ„ dem att bejaka sitt inre och manifestera sitt sanna jag utĂ„t – och dĂ€rmed bilda ett folk – förnekar man den inre dimensionen till förmĂ„n för socialt hĂ€rledda personligheter som Ă€r redo att ta sig an vĂ€rlden. Det moderna samhĂ€llet inverterar vĂ„r natur och fĂ„r folk att censurera sitt inre till förmĂ„n för externa metoder som stöper alla i samma form, sĂ„ att vi Ă€ntligen kan fĂ„ det globala envĂ€lde vi drömmer om. Biologisk mĂ€nsklig mĂ„ngfald fĂ„r ge vika för konstgjord ”mĂ„ngkultur”, och idĂ©n om den universella mĂ€nniskan.

Detta gör oss nervsjuka, men eftersom det blir viktigare att komma överens och hĂ„lla uppe fasaden Ă€n att konfrontera vĂ„ra demoner, ignorerar vi dem och kallar det att vara ”civiliserad”. Detta leder till moralisk andnöd och konsoliderad politisk korrekthet. Civilisationen faller nĂ€r den blir inĂ„tvĂ€nd och anpassar sig till publiken.

Det som tas för givet som ”verkligt” i det moderna samhĂ€llet Ă€r i sjĂ€lva verket det som Ă€r mest förgĂ€ngligt, eftersom allt som förmedlas via extern kommunikation endast ger en begrĂ€nsad bild av saker och ting, vilket betyder att korruption Ă€r nĂ€ra till hands. VĂ„ra positivistiska antaganden fĂ„r oss att idolisera det vi kan se, och förkasta det vi inte kan se, vilket leder till ett förljuget samhĂ€lle som stirrar sig blind pĂ„ sin egen spegelbild.

Den nya vĂ€nstern bestĂ„r av en liten klick sociala ingenjörer (studenter, aktivister, akademiker, tjĂ€nstemĂ€n, politiker och journalister), och styr vad normala mĂ€nniskor ska tycka och tĂ€nka – och som lyckats nĂ€stla in sig pĂ„ alla viktiga institutioner, eftersom deras trendbaserade individualism gynnar kapitalet. Detta har visat sig vara en lyckad kombo eftersom det inte lĂ€ngre finns nĂ„gra kungar, prĂ€ster eller förĂ€ldrar som sĂ€tter ned foten för vad som kan sĂ€ljas och köpas.

VĂ€nstern Ă€r socialt skicklig och implementerar sina mĂ„l steg för steg, sĂ„ att deras idĂ©er smyger in i vĂ„rt undermedvetna och blir till norm innan man hinner reagera. I motsats till att öppet introducera sina förslag pĂ„ dagordningen för debatt, smyger man in dem genom bakdörren — via reklam, reformer, akademi och public service. Normen blir att vara ohederlig, dĂ€r mĂ€nniskor som Ă€r Ă€rliga fruktas och föraktas, eftersom det trots allt Ă€r viktigast att vara en god demokrat.

PÄ detta sÀtt fick de oss att gÄ med pÄ massinvandring, EU-direktiv, genushysteri och feminism, utan att vi hann fatta vad som hÀnde och fastnade med skÀgget i brevlÄdan. VÀnstern opererar genom att först skapa utbudet, och sedan via marknadsföring introducera efterfrÄgan.

PĂ„ samma sĂ€tt fortsĂ€tter de ”förbereda” oss inför det ”kontantlösa samhĂ€llet” och det slutliga mĂ„let vilket innebĂ€r total kontroll och dĂ€rmed evig fördömelse. Detta kommer innebĂ€ra en könlös tillvaro i ett klimat med mental appartheid, dĂ€r man mĂ„ste ta ”körkort” för att fĂ„ ragga pĂ„ tjejer, samt tvingas tilltala mĂ€nniskor med ett rĂ€ttsligt sanktionerat sprĂ„kbruk. Hela samhĂ€llet kommer att vara tillstyltat och kommunikationen kommer vara helt artificiell. Spontanitet kommer gĂ„ om intet eftersom ideologin Ă€r viktigare Ă€n hur mĂ€nniskor fungerar. Folk kommer tycka detta Ă€r ”ok” eftersom det Ă€r det ”nya normala”, pĂ„ samma sĂ€tt som folk idag tycker det Ă€r ”ok” med massövervakning, Facebook, EU-supremati m.m.

Filosofisk materialism och rationalism sĂ€tter inga grĂ€nser av vad som fĂ„r, kan, eller bör uppnĂ„s av förnuftet, och vi kommer dĂ€rför sluta upp med transhumanism, dĂ€r mĂ€nskliga egenskaper alltmer börjar ersĂ€ttas och/eller harmonieras med teknologi. Detta kommer att ske oavsett om vi vill eller inte, eftersom mĂ€nsklighetens kollektiva förnuft Ă€r fullstĂ€ndigt löskopplat och dĂ€rför inte finner nĂ„gra grĂ€nser. Det enda som kan stoppa utvecklingen Ă€r att vi kommer i kontakt med vĂ„r mĂ€nsklighet, och dĂ€rmed vĂ„r ande och moral. Utan det Ă€r vi dömda till eviga kontrollmekanismer och teknokrati. Vi ser redan början pĂ„ detta, eftersom vĂ„rt samhĂ€lle urvattnar humaniora och upphöjer den hĂ„rda vetenskapen, samt premierar den ”amerikanska mĂ€nniskan” – dvs de som fascineras av objekt och Ă€r mindre intresserade av det som försiggĂ„r under ytan och bakom kulisserna – i konstens och idĂ©ernas metafysiska vĂ€rld.

Den sanna högern bestÄr av en liten klick radikaler som upptÀckt det sofistikerade bedrÀgeriet. För att uppdaga det moraliska haveri som pÄgÄr mitt framför vÄra ögon krÀvs emellertid en inblick i det kollektiva psyket, vars skepnad endast uppenbarar sig för de som inte helt förstoppat sin andlighet till förmÄn för en totalt rationaliserad vÀrldsbild innehÄllandes tillgjorda mÀnniskor som Àr beroende av prylar.

Vad som verkligen Àr relevant Àr det som utspelar sig bakom den sociala maskeraden, dÀr det i eskatologisk bemÀrkelse pÄgÄr fullskalig psykologisk krigföring mellan Ànglar och demoner om mÀnsklighetens öde. Högern Àr de som blottlÀgger sprickan som rÄder mellan vÀnsterns konstruerade verklighet och den turbulens som hotar sÀnka luftslottet. De sade Ät oss att allt Àr en social konstruktion, men nÀr vi tittar nÀrmare ser vi ett gÀng Àngsliga apor som klÀngt sig fast vid en förvrÀngd samhÀllskonstruktion.

NĂ€r en sansad person möts av ”hashtag”-samhĂ€llet som försöker rĂ€dda ”vĂ€rldsfreden” genom ”namnunderskrifter” och massmedial hysteri dröjer det inte lĂ€nge innan vederbörande befinner sig sĂ„ lĂ„ngt ut till höger som möjligt. Efter detta framstĂ„r alla ”me-too”-kampanjer som en kollektiv skenmanöver för att sanktionera en dekadent borgerlig livsstil, medan globaliseringens verkliga offer förminskas och hamnar i skymundan.

VÄra sladdertackor till makthavare har grundlurat oss in i den utilitÀra egalitarismens fantasivÀrld, som förvandlat statskonst till smÄborgerligt kalkylerande, och mÀnniskor till ekonomiska enheter.

Genom att göra oss immuna mot alla former av liberalism vinner vi tillbaka oss sjÀlva.

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Filosofi, Psykologi, Sociologi och har mÀrkts med etiketterna , , , , , , . BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s