Konspiratorikernas natur

vakensol

PĂ„ nĂ€tet florerar en mĂ€nniskotyp som pĂ„stĂ„r att alla raser, etniciteter och klasser – eller ”mĂ€nskligheten” – mĂ„ste enas mot de ”mörka krafter” eller eliter i form av ockulta sĂ€llskap eller ”reptiler” som styr oss genom att ”söndra och hĂ€rska”.

Ockultism innebĂ€r att tjĂ€na ett högre mĂ„l Ă€n individen och det materiella. SĂ„dana sĂ€llskap existerar, kanske Ă€ven pĂ„ ”högsta nivĂ„”, men de ”kontrollerar” inte oss mer Ă€n vad vi kontrollerar oss sjĂ€lva, genom systemet.

Vi alla Ă€r lika delaktiga i vĂ„r prekĂ€ra situation, som vi skapat sjĂ€lva — inte för att nĂ„gon överlĂ€gsen kraft manipulerat oss och styr utvecklingen. Rent filosofiskt Ă€r det omöjligt att bevisa att vi inte styrs av krafter som Ă€r mycket smartare Ă€n oss, men genom att observera vĂ€rlden och mĂ€nskligt beteende Ă€r det rimligast att anta att vi Ă€r vĂ„r egen största fiende. Vi Ă€r evolutionens sista lĂ€nk, och om vi inte förstĂ„r oss sjĂ€lva kan vi inte begripa vĂ€rlden – dvs vi kan inte börja i ”andra Ă€nden”, och resonera bakĂ„t.

Konspiratorikerna hĂ€vdar att eliterna splittrar oss genom rasism, politik och nationalism, och att om vi bara tar varandra i hĂ€nderna, kan vi enas och utmana bankirerna i fredens namn. Den pacifistiska ”marijuana-mĂ€nniskan” Ă€r idealet.

Ursprunget till denna tankegĂ„ng gĂ„r tillbaka pĂ„ Karl Marx politiska slogan att ena vĂ€rldens arbetare och andra liknande idĂ©er — dvs att det finns nĂ„gra rika mĂ€nniskor som Ă€r mĂ€ktigare Ă€n dig, sĂ„ vad som Ă€r viktigt Ă€r inte att skapa ett funktionellt samhĂ€lle, utan att enas mot dessa rika mĂ€nniskor pĂ„ basis av att de mĂ„ste förtrycka dig, eftersom att om du Ă€r jĂ€mlik och slutade upp som fattig, kan det endast vara om nĂ„gon höll dig tillbaka.

I realiteten Ă€r det biologi som separerar oss. MĂ€nniskor gillar att vara med folk som Ă€r som dem, eftersom lika barn leka bĂ€st, vilket inkluderar ras, etnicitet, klass, förmĂ„ga, region och religion. Denna uppdelning skapar social ordning, men krĂ€ver att man erkĂ€nner att den existerar och dĂ€rmed ”fĂ„ngar naturen” genom realism, likt en surfare som fĂ„ngar vĂ„gen och blir ett med densamma.

MĂ€nniskor dras instinktivt mot tvĂ„ idĂ©er: frihet/anarki och subsidiaritet/socialism. VĂ„r historia kan förstĂ„s som en konstant kamp att stĂ€vja det inre mĂ€nskliga begĂ€ret mot dumhet, (dvs anarki och socialism) dĂ€r de vinnande civilisationerna anvĂ€nder principer, vĂ€rderingar, kultur och hierarki för att motverka det mĂ€nskliga ”djuret” frĂ„n att sĂ€tta kurs mot anarki eller totalitarism. Det finns en apa inom oss, men vi Ă€r samtidigt vackrare och mer högutvecklade Ă€n vĂ„ra slĂ€ktingar, och eftersom vi besitter medvetet medvetande samt saknar övermĂ€n kan endast Gud vara vĂ„r yttersta referens.

Vi blir ett med skaparens kraft nĂ€r vi bejakar och fullföljer vĂ„ra bĂ€sta sidor, men eftersom vi Ă€r ofullkomliga kan vi lika gĂ€rna falla tillbaka i apdynamikens virrvarr – vilken uppstĂ„r nĂ€r vi socialiserar, formar massor och tror att vi Ă€r ”befriade” eftersom vi drog ned alla kungar frĂ„n sina troner.

Socialism i synnerhet Ă€r lockande, eftersom den lĂ„ter oss mĂ„ bra av att vara materialistiska apor som har ”listat ut” vĂ€rlden sĂ„ att ingen lĂ€ngre kan ha fel, och sĂ„ att vi slipper tĂ€nka pĂ„ nĂ„got annat Ă€n vĂ„ra personliga lockelser i relation till andra objekt som vi antar bara ”finns dĂ€r”.

Materialism Àr mer dogmatisk Àn kristendom eftersom den sÀger att vÀrlden Àr död, att det inte finns nÄgot att veta, och att allt som ÄterstÄr Àr insamling av data och statistik.

Socialism lovar att vi inte lĂ€ngre behöver svara inför Darwin och anpassa oss till vĂ€rlden, och att allt vi gör kommer vara uppbackat av civilisationen, i ”rĂ€ttigheters” namn. JĂ€mlikhet gör per nödvĂ€ndighet gott och ont jĂ€mlikt, vilket betyder att ondskan blir mer effektiv och dominerar, eftersom man bjuder in den i ögonblicket man pĂ„stĂ„r att den inte finns och kĂ€nner sig nödgad att posera som god.

Eftersom mĂ€nniskor vill ha dessa illusioner, mĂ„ste de hitta pĂ„ ett narrativ mot den verkliga historien som Ă„terberĂ€ttar vĂ„rt förflutna, inte som en strĂ€van mot vett och sans, utan mot mystiska, universella, absoluta och förutsĂ€ttningslösa termer som utlöser emotionella responser sĂ„ som frihet, ”rĂ€ttvishet”, fred, jĂ€mlikhet, tolerans, pluralism och socialism. De Ă€r alla samma sak, dvs skydd mot verkligheten genom statsmakten.

Konspiratoriker Ă€r nĂ€stan alltid ateister och antikristna; alternativt materialister eller vagt spirituella – de avfĂ€rdar frĂ€lsning och fördömelse som manipulation av massorna och religion som ”folkets opium”.

Kristendomen Ă€r tydligen en enda stor manipulation, istĂ€llet för det omvĂ€nda – att massreligion korrumperas av sin massnatur (dvs av oss) sĂ„ att vi inte lĂ€ngre kan ta till oss dess sanningar och varningssignaler.

Konspiratorikernas moral Àr utilitaristisk; dvs baserad pÄ befrÀmjande av dödlig mÀnsklig lycka och undvikande av lidande. De ser det globala etablissemangets ondska som en vilja att skapa lidande och orsaka död. De fokuserar pÄ krigens och hÀlsoskandalernas destruktivitet, fattigdom, rasism, slaveri, svÀlt, sjukdom, massförgiftning osv.. Deras alarmistiska informationskampanjer om hur kemiskt förgiftad vÄr tillvaro Àr gör att du blir psykiskt sjuk istÀllet (som om utslÀpp och mat Àr det enda som Àr relevant för mÀnsklig hÀlsa).

Emellertid kvarstÄr faktumet att det under ett halvsekel i det onda etablissemangets grepp skett en massiv ökning av vÀrldens population, en enorm ökning av livslÀngden och levnadsstandarden. Vi har det bekvÀmt, och vi Àr för mÄnga.

Dessa fakta sÀger emot konspiratorikerna OM ondska ses i termer av mÀnskligt lidande och död.

Men gudarna ska veta att ondskan inte sist och slutligen siktar mot lidande och död – dessa Ă€r enbart aspekter som ondskan gillar (betĂ€nk att onda och smarta personer tenderar att leva lĂ€nge), medan hjĂ€ltar ofta mĂ„ste dö tidigt. Det finns alltsĂ„ en konspiration — Ondskans mĂ„l Ă€r fördömelsen av sjĂ€lar; den globala konspirationen Ă€r inte att tortera och döda mĂ€nniskor utan att fördöma oss genom att fĂ„ oss att rationalisera ondskan som godhet. Det enda sĂ€kra sĂ€ttet mot fördömelsen, Ă€r att varje mĂ€nniska söker sin egen fördömelse.

DÀrför lever vi i en bisarr vÀrld dÀr alla vÀrderingar Àr omvÀnda och normaliserade av massan och eliterna som efterapar varandra i en cyklisk rörelse likt en hund som jagar sin egen svans, vilket Àr en spiral ned till helvetets portar.

Situationen Ă€r alltsĂ„ att den moderna mĂ€nniskan intagit en fundamentalt oĂ€rlig position i en manipulativ matrix-simulation som opereras av demonisk intelligens och deras undersĂ„tar vilkas slutliga mĂ„l Ă€r fördömelsen av sĂ„ mĂ„nga som möjligt. Vad som skadar och sĂ„rar oss mest som mĂ€nniskor Ă€r inte hunger eller krig – utan lögner och bedrĂ€geri (speciellt av vĂ„ra nĂ€rmaste) – vilket Ă€r varför vĂ€sterlĂ€nningen Ă€r fördömd.

Bland radikaler bĂ„de pĂ„ mainstreamvĂ€nstern och sekulĂ€ra högern (vilken Ă€r en förgrening av vĂ€nstern) – Ă€r det normalt och anses sofistikerat att beskriva alla stora vĂ€rldshĂ€ndelser som resultat av ekonomiska faktorer – ett tydligt marxistiskt synsĂ€tt.

Denna villfarelse drabbar nĂ€stan alla nĂ€r de ska förklara nĂ„got de inte gillar – dvs att förövarna anklagas för monetĂ€r girighet. Men idĂ©n att ekonomiska faktorer Ă€r den fundamentala grunden och drivkraften för mĂ€nskligt beteende vĂ€ldigt ny, artificiell och abstrakt. Som kontrast Ă€r uppfattningen att vissa mĂ€nniskor motiveras av ondska antik, spontan och konkret (tĂ€nk sagor och myter). Ondskan opererar genom att avskala oss och fĂ„ oss att misstro vĂ„ra myter och vĂ„r fulla natur. Eftersom ondska definieras i relation till dess fientlighet mot det goda krĂ€ver ocksĂ„ realisationen av ondska att man erkĂ€nner det godas realitet.

SekulÀra personer har svÄrt att tro pÄ ondskans realitet som huvudsaklig motivering i mÀnskliga affÀrer, eftersom de har svÄrt att tro pÄ det goda. De ser pÄ godhet enbart som subjektivt, vilket uppmuntrar att göra sÄ mÄnga som möjligt glada samtidigt.

Etablissemanget, den globala konspirationen, Àr vÀldigt rika; men de Àr inte rika pga att de Àr onda, eller pga att ondskan Àr medlet mot deras monetÀra mÄl. Sanningen Àr vÀrre. De Àr rika sÄ att de kan Ästadkomma mera ondska.

Sanningen Ă€r alltsĂ„ mer skrĂ€mmande Ă€n ekonomi. Ondskan Ă€r hĂ€r, och gömmer sig medvetet. Eftersom den Ă€r ond Ă€r den ocksĂ„ vrickad och klumpig, och sipprar igenom för de som bemödar sig att lĂ€sa av hur tillgjorda mĂ€nniskor Ă€r – som om nĂ„got kliar inom dem och vĂ€ntar pĂ„ att komma ut – ett slags massexorcism. Alla Ă€r pĂ„verkade, och fri Ă€r den som befriar sig frĂ„n kontrollen. Ju mer medveten man blir, desto hĂ„rdare blir trycket och snaran dras Ă„t. VĂ€gen ut ur alla kriser Ă€r att agera moraliskt, vilket förgör ondskan.

Kontroll Àr och förblir det största hotet mot mÀnskligheten eftersom det begrÀnsar vÄr förstÄelse om oss sjÀlva och vÀrlden och tvingar oss bli eftergivna till mÀnskliga, snarare Àn realistiska angelÀgenheter. Kontroll Àr dominansen av mÀnsklig rÀdsla över vÀrlden genom förnekandet av vital information, vilket endast distanserar oss frÄn det rÀtta eftersom naturen Àr en matematisk ordning inom allt vi gör, och inte enbart en materiell konstruktion som vi kan tÀnja, eftersom den slÄr tillbaka varje gÄng vi bryter mot reglerna. Ingen kommer undan naturens lag.

Problemet med kontrollsamhÀllets uppkomst Àr inte bara dess verklighetsförnekelse, utan att det leder till ineffektiv distribution av energi. NÀr en illusion tvÄngsinmatas krÀvs arbete, och omvÀndelsen av kunskap som kommer med paketet eliminerar nödvÀndiga metoder och mellansteg. Ju mer centraliserad kontrollen Àr, desto mer energi spenderas pÄ kontroll, och mindre pÄ uppgiften, vilket gÄr ut över effektiviteten. Kontentan Àr att vi lider av kollektiv OCD eftersom vi kommit att lita mer pÄ kontrollen Àn oss sjÀlva, trots att vi Àr sagolika manifestationer av hundratals miljoner Är av evolution.

Kontroll inkluderar anarki, eftersom anarki förutsĂ€tter att folk pĂ„dyvlar ”frihet” pĂ„ varandra utmed en platt skala, sĂ„ att varje individ har minimala restriktioner, samtidigt som det förutsĂ€tter viss auktoritet för att bibehĂ„lla produktivitet.

Realism Àr den enda instÀllningen för att fly kontroll. Genom att peka mot en extern realitet som vi Àr inordnade i, och inte en mÀnsklig kÀlla, och genom erkÀnnandet att mÀnniskor inte universellt eller jÀmlikt kommer uppfatta detta, undgÄr realism företaget att Àndra pÄ folks uppfattningar för att genomdriva en agenda. IstÀllet lÄter vi verkligheten och folk vara ifred.

Realism gör folk obekvÀma eftersom vi mÄste erkÀnna att all ondska vi rÀds vistas inom oss, och att vÄra naturliga instinkter Àr att skapa en social ordning som Àr sjÀlvutplÄnande. Vi mÄste dÀrför skylla oss sjÀlva och inse att alla deklarationer att vÄra ledare vilseledde oss var falska eftersom vi föredrog kollektiv fantasi framför realitet.

Dekadens kÀnnetecknas av fritt fall dÀr mÀnskligheten försöker fÄnga ett moment och göra det till regel. Realism öppnar vÄra tankar till att omfatta mer Àn stundens hetta, och för oss in i hÀndelsernas orsaker och effekter. Varje handling har parallella utfall och sekundÀra effekter. Realism expanderar vÀrlden istÀllet för att dra samman den för att validera en liten grupps undanflykter.

Alla har en sovande potential som vÀntar pÄ att vÀckas, sÄ lÀnge vi gör vad som Àr rÀtt och undviker de spirituella fallgropar som omgÀrdar och lockar oss, överallt. Först nÀr vi erkÀnner vÄra synder, ÄterfÄr vi vÄr kraft.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Psykologi och har mÀrkts med etiketterna , . BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s