Syntax error i minoritetsvurmen

maxresdefault

Och de rika och feta katalanska nationalisterna vill inte dela med sig av sina rikedomar till de fattigare i Andalusien. SjÀlvstÀndighetsivern bottnar ocksÄ i fascisten Francos förtryck frÄn 30-talets inbördeskrig till 70-talet. Men i dag har katalanerna den frihet och nationella respekt de behöver.
Fredrik ”Bokstavligen Hitler” Virtanen, Aftonbladet

Media glömmer helt och hĂ„llet bort den minoritetskramande och antifascistiska postkoloniala blicken i sin analys av omröstningen i Katalonien. Varendaste krönika, utlĂ€ggning och analys Ă€r en enda stor kavalkad av goddag-yxskaft — katalansk nationalism bespottas till förmĂ„n för en mer allomfattande och inkluderande spansk volkgemeinschaft. Demokrati Ă€r det finaste som finns, men den kan tydligen vara olaglig ocksĂ„. Minoriteter Ă€r snĂ€lla och fĂ„r inte exkluderas, inte ens om det Ă€r frivilligt.

Vi bevittnar just nu ett slags intersektionell syntax error.
Katalansk nationalism lyfts fram som dÄlig eftersom den splittrar det spanska riket. Som vi alla vet Àr ju minoriteter lika mycket vÀrda som alla andra och att exkludera minoriteter Àr jÀtte, jÀtte, jÀttetaskigt. Inklusion, en nation! Blod och jord. Allt annat Àr ju nationalistisk rasism.

Vart tog identitetspolitiken vÀgen?

Andra röster menar att katalanerna vill bryta sig loss frÄn Spanien av snÄlhet; Katalonien Àr bourgeoisiens region och katalanerna vill behÄlla skattepengarna för sig sjÀlva och slippa dela med sig till de fattiga proletÀrerna i Andalusien.

Men vad hÀnde hÀr med den postkoloniala blicken?

Om Kataloniens secession nu Ă€r obefogad eftersom den baseras pĂ„ snĂ„lhet, borde vĂ€l – med samma logik – Sydamerikas och Afrikas avkolonialiseringsprocesser vara lika obefogade? Ty de snĂ„la indianerna och giriga afrikanerna ville ju ha frihet enbart för att fĂ„ behĂ„lla alla diamanter, allt guld och all tobak för sig sjĂ€lva, utan att behöva dela med sig till de fattiga europĂ©erna i naturresurssnĂ„la regioner.

HĂ€r uppenbaras vĂ€ldigt tydligt att VĂ€nsterns kamp för egalitarism egentligen inte handlar om de underprivilegierades bĂ€sta. Den handlar om att, tvĂ„ngsmĂ€ssigt, inkludera alla i en konstgjord centralmaktsgemenskapen för att fĂ„ tillfĂ€lle att kontrollera sĂ„ mĂ„nga mĂ€nniskors liv som möjligt. NĂ€r en underprivilegierad grupp, som exempelvis en etnisk minoritet, motsĂ€tter sig egalitarism och istĂ€llet vill vĂ€rna om den egna gruppens intressen slĂ„r det slint i skallen. Den intersektionella förtryckspyramiden vĂ€nds upp-och-ned och postkoloniala teorier kan inte lĂ€ngre anvĂ€ndas för att hasa in minoriteterna i hagen (tidigare har vi sett hur media brĂ€nnmĂ€rker invandringskritiska invandrare som ”husblattar” och kvinnor som avvisar feminism som ”internaliserade sexister”).

Först fastnar man i sina egna skosnören och nÀr knuten sedan skall lösas upp, snubblar man istÀllet pÄ dem.

– Sa du ‘Sapmi’? Det heter Sverige, nationalistsvin! Ett land, ett folk. Samerna har redan kulturrĂ„d och hemsprĂ„ksrĂ€tt och ska vara glada att de slipper sterilisering, snĂ„ljĂ„psjĂ€vlar som försöker behĂ„lla fjĂ€llen för sig sjĂ€lva.

#Allaskamed!

 

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk lÀggning som skÄdar rÄdande samhÀllsordning ur frihetligt perspektiv.
Det hÀr inlÀgget postades i Humor, Nyheter, Satir. BokmÀrk permalÀnken.

En kommentar till Syntax error i minoritetsvurmen

  1. Ping: Syntax error i minoritetsvurmen — Den nakne kejsaren – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s