Rätten till självförsvar

32081b3ab7c4997e8422d0e144beccd6

Det är en obestridlig självklarhet att varje man har rätt att försvara sig själv och sin egendom. Ändå är det inte lika självklart för lika många att detta förutsätter innehavet av vapen – svensken har en dumsnäll pöbelinställning till vapen och är inte sen med att kalla den vapenliberale amerikanenen för naiv. Eftersom staten egentligen inte bryr sig om medborgarens säkerhet, utan enbart är ute efter kontroll är det viktigt att medborgaren hålls avväpnad och övertygas att en centraliserad och planekonomisk polis kan tillförse allas säkerhet. Svenskens övertro till staten är anledningen till att amerikanska liberaler, i tid och otid, lyfter fram Sverige som förebild – Målet är att skapa en konflikträdd fårskock som blint lyder order.

Det finns egentligen inget vettigt argument mot att låta folket äga vapen. Det går att stirra sig blind på statistik och vrida och vända på den till sin fördel. Detta är egentligen ganska ointressant då det åtminstone står helt klart att vapenlagar inte fungerar. Kriminella får tag på vapen i vilket fall som helst eftersom en högt efterfrågad produkt inte kan förbjudas genom att skriva under ett papper, utan enbart kan försvinna från marknaden när folk slutar efterfråga den. Byråkratiska intrång på marknaden resulterar alltid i en svart marknad där organiserad brottslighet kan tjäna enorma mängder pengar genom att skaffa sig monopol på den förbjudna produkten. Vidare bedrivs handeln i huvudsak mellan kriminella då det är högst osannolikt att den vanlige medborgaren skulle ta sig till en dunkel källarlokal för att köpa ett illegalt skjutvapen även om han skulle vilja det. Detta försätter oss i en situation där det enbart är kriminella och psykopater som äger vapen. Vad detta betyder för samhället behövs knappast förtydligas.

En legalisering av skjutvapen skulle inte bara ge laglydiga och hederliga människor möjligheten att försvara sig mot rån, kidnappning, våldtäkt och andra våldsdåd. Det skulle även skapa nya industrier och företag som genom konkurrerens skulle se till att vapenutbudet matchade efterfrågan, något som i genlängd skulle eliminera den svarta marknaden då organiserad brottslighet skulle tappa sitt monopol och inte längre kunna tjäna ohyggliga mängder på försäljning. Dessutom skulle detta innebära nya jobb och, till statens stora förtjusning, en ny skattekälla och ökad BNP. Staten lider dock av väldigt grav OCD och vill därför mikroplanera både samhälle och var medborgares liv in i minsta detalj. Bara blotta tanken att låta människor försvara sig själva inbringar därför panikångest och man sänder ut polis för att frånta fredliga medborgare sina vapen. Att försvara sig själv är, i statens ögon, ett brott.

Situationen blir ännu mer skrattretande när statens polis är dysfunktionell och inte ens kan garantera hälften av alla medborgares säkerhet och även om polis skulle kunna garantera allas säkerhet, skulle det fortfarande finnas en tidsfördröjning att ta i beaktan; polisen kan inte kan vara överallt samtidigt och om befolkningen lämnas utan redskap att egenhändigt avvärja brottssituationer bidrar det enbart till en mer utbredd känsla av otrygghet. Det är knappast någon tillfällighet alla dessa amerikanska dödsskjutningar som vapenmotståndare alltid använder som argument för vapenförbud alltid sker på så kallade ”gun free zones” med illegala skjutvapen.

Hela vapenproblematiken bottnar i vapenförbudet. Att tro att mer förbud löser problemet är därför naivt och den enda logiska lösningen är att legalisera skjutvapen. Det är förståeligt att somliga finner vapen skrämmande, men vapen i sig är inte farliga. De blir farliga i fel händer och frågan vi bör ställa oss är om vi verkligen vill leva i ett samhälle där vapen enbart finns i fel händer.

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk läggning som skådar rådande samhällsordning ur frihetligt perspektiv.
Det här inlägget postades i Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Rätten till självförsvar

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Alldeles utmärkt diskussionsämne, vilket jag med största nöje vidarebefordrat till Twitter, väl medveten om att vi är åtskilliga svenskar som tänker i dessa rationella banor och som insett etablissemangets försåtliga intentioner, icke minst via det nyligen introducerade vapendirektivet, vars egentliga syfte är att försäkra sig om att den normalhygglige skattebetalaren passiviseras och försätts i försvarslöst läge.
  Den hejdlösa illegala vapeninförseln överträffas endast av den gränslösa massimporten av tungt kriminellt belastade och allmänfarliga element – medan äldre damer som i försvarssyfte dristar sig till att utrusta handväskan med pepparspray, lagförs inom den humanitära stormaktens korrupta rättsmaskineri.
  Andreas.

  Liked by 2 people

  • Keyser Söze skriver:

   Dessvärre är svenskar i gemen allergiska mot detta ämne, och får moralisk panik om man ens antyder att man är för vapen. Tråkigt, men sant. Ändå så finns det, så vitt jag kunnat utröna, en tydlig korrelation mellan liberala vapenlagar och reducerade vapenbrott i USA, samt en hög frekvens av vapenrelaterat våld i Storbritannien, som har strikt vapenförbud och stora kriminella element. Det handlar bara om, precis som artikelförfattaren påpekar, att försvaga civilsamhället och förhindra uppkomsten av starka och självständiga individer, familjer, grannskap, kommuner och mannaförbund. För var ligger logiken i att kriminella avskräden ska kunna ränna runt med vapen medan folket förnekas beväpning, samtidigt som vi får en alltmer vänsterinfekterad och svenskhatande polis?

   Denna inverterade, naturvidriga och bisarra samhällsordning måste förr eller senare falla på sin egen orimlighet. Allt är upp och ned.

   Fram med högafflarna!

   Liked by 2 people

 2. Ping: Rätten till självförsvar — Den nakne kejsaren – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s