Öppen svenskhet är inte vatten värd

da4385945cd6186d4e9f40c15b911c699bbf90c09b343bb7bd80f305a442ed35

Den svenska kulturen är nästan omintetgjord och har kommit att bli till en karikatyr av sig själv. Svensk ”kultur” innefattar skatter, skilsmässor och charterresor. Det är inte konstigt att svenskar inte känns vid sin egen kultur, eftersom den ersatts med singelmammor och kinamat.

Mångkultur är självmord eftersom det långsamt tar död på värdfolket genom pacifism, vilket kräver att man nedmonterar majoritetskulturen så att ingen kan känna sig utanför.

Även om vi klär oss i kostym och låtsas att allt handlar om ekonomi är människan ytterst till sitt väsen territoriell. Mångfald måste därför bygga på pacifism, eller att alla håller tillbaka sina verkliga intentioner och låtsas komma överens så att ekonomin kan ”gå ihop”. På detta sätt har socialismen avkulturaliserat Sverige, och byggt ett samhälle på de minst mänskliga aspekterna av människan, genom att skala av henne och lämna kvar det mest förgängliga. Denna nakenhet slås sedan in i ett trevligt paket och kallas ”individen”.

Materialismen lärde oss att materia är det enda som existerar och utgörs av en universell värld med från varandra avskilda objekt. Med tanke på galenskapen som denna filosofi lett till, måste vi anta att materien i själva verket är en ”projektion” av verklighetens djupare konstitution, och att stirra sig blind på projektionen — verklighetens tunnaste hinna av det vi kan förnimma — indikerar ugglor i mossen. Dygdighet och moral kan endast komma från varats innersta väsen, och kan inte härledas från ”fakta” om rätt och fel.

Vänsterns hegemoni formas genom kategoriska imperativ, dvs att om du inte ställer upp på mångkultur så är du rasist. Verkligheten är mer nyanserad. Vi som är ”rasister” opponerar oss emot en spöklik syn på människan, som delar in oss i produkt-kategorier som ”nyanländ”, ”ensamkommande”, ”utbildad”, ”outbildad” och bygger sedan upp ett samhälle på denna godtyckliga basis. Det moderna samhället vill förtrycka allt som gör oss till det vi är, och främja våra mest triviala sidor. Bara det faktum att inte vilja kännas vid ett svenskt Sverige, visar att man är en opponent mot det gemensamma goda, till förmån för en rationalistisk köpmannamoral som inte vil kännas vid kulturens kvalitativa egenart.

Öppen svenskhet är därför det som i själva verket förstör vad som är svenskt, genom att göra det som är svenskt till en kommersiell nyck. Om vi accepterar vänsterns socialt härledda verklighetsbeskrivning är invandring ett fantastiskt kulturellt tillskott. Realiteten säger dock att tredje världen är här och är redo att skapa Frankrike 2.0.

En ansvarsfull människosyn innebär en holistisk människosyn — vilket inbegriper fördomar. Om någon gör något dåligt så får hela gruppen ta smällen, dvs principen ”en för alla och alla för en” som genomsyrar kollektiv idrott, men av politiskt korrekta anledningar inte får omfatta politik, eftersom ”alla muslimer ju inte är terrorister”.

Den kanske mest skrämmande insikten högern måste konfronteras med är att att vi lever i illusionens avgrundsdjup — syndernas rike — och för länge sedan övergivit de dygder som gör ett samhälle värdigt.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Etik, Samhälle. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Öppen svenskhet är inte vatten värd

 1. Ping: Öppen svenskhet är inte vatten värd — Den nakne kejsaren – Life, Death and all between

 2. Conny Lundberg skriver:

  De regerar har ju också fulländat konsten att ljuga genom att hemlighålla avsikter med sin politik men deras handlingar avslöjar obarmhärtigt deras syften.

  Gilla

 3. Conny Lundberg skriver:

  De som regerar skall det ju naturligtvis stå.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s