I tobakens försvar

2554193943_299dc90b24_b

Den integritetskrĂ€nkande ekonomiska och politiska kartellen EU försöker göra allt för att förstöra och reglera tobak och svenskt snus. Enda anledningen till att dessa vegetativa flĂ€skberg till kleptokrater inte har en kontinentalt omfattande revolution pĂ„ halsen Ă€r för att mĂ€nniskan per instinkt alltid vĂ€ljer bekvĂ€mlighet före rĂ€ttrĂ„dighet; en effekt som förstĂ€rks nĂ€r man bryter ned folklighet, tradition och religion och kallar det för ”utveckling”. PĂ„ samma sĂ€tt som den religiöse puritanen ger upp sin integritet till bibeln och fokuserar pĂ„ att ”be och jobba hĂ„rt”, ger demokraten upp sin integritet till staten, vilket Ă€r ett sluttande plan mot allt vĂ€rre övertramp pĂ„ det privata.

Statens rökförbud och allomfattande kontrollbehov tycks gÄ tillbaka pÄ att man försöker ge sken av en stÀdad yta (pÄ samma sÀtt som moraliskt ruttna individer bleker sina tÀnder och förstorar sina bröst), nÀr vÄr civilisation i sjÀlva verket kvÀvs till döds inifrÄn och gÄr igenom en kollaps likt romerska imperiet. Eftersom det viktigaste som finns för certifierade demokretiner Àr ett lÄngt och tryggt liv har det blivit fult att röka. Samtidigt röker fler Àn nÄgonsin, eftersom tobak gÄtt frÄn en kulturprodukt till konsumentprodukt. FrÄn början var det bara vuxna mÀn och högklassiga damer som nyttjade tobak. NÀr den ansvarslösa hippievÀnstern kom in i bilden blev cigaretten en symbol för individuell autonomi och sexuell frigörelse, vilket gjorde att man gick frÄn att nyttja tobak till att missbruka tobak. NÀr cigarettföretagen mÀrkte att man kunde marknadsföra cigaretter som hÀftiga tröstnappar för neurotiska tonÄringar, var det bara en tidsfrÄga innan miljontals andefattiga individer blev beroende av cigaretter i impulskontrollsyfte, för att kunna hantera en allt stressigare och alienerad tillvaro i stadens mÄngkulturella dystopi. En större efterfrÄgan minskade ocksÄ cigaretternas smak och kvalitetsfaktor, i takt med att rökning blev en populÀr massprodukt.

Samtidigt började man mÀrka av negativa effekter av kedjerökningen, vilket ledde till reklam mot reklam att börja röka. Rökfria zoner upprÀttades, och cigaretten stigmatiserades. Denna korporativa kontrollmanöver ledde till att Ànnu fler började röka, eftersom det blev en förbjuden och skadlig symbol som rebelliska ungdomar lika gÀrna kunde nyttja för att visa sitt förakt mot en allt grÄare regbÄgsförklÀdd vÀrld.

Det visar sig alltsÄ inte vara dÄligt att röka per se, mer Àn vad det Àr konsumtionssamhÀllet som tar död pÄ oss. För den skoltrötte tonÄringen spelar det ingen roll att inhalera oansenliga mÀngder tobaksrök eftersom de vet om att hÀlften av oss i vilket fall kommer dö pga avgaser, repetitiva jobb, ful arkitektur och andefattighet.

Det visar sig sÄledes att systemets antirasism- och antirökningskampanjer Àr en skenmanöver för att dölja dödsfÀllan som utgör sjÀlva systemet, och som gör att bra mÀnniskor gör dÄliga saker, och att mÀnniskor av den mest triviala typen hÀrjar fritt.

Som konservativa bör vi alltid stĂ„ bakom kulturprodukter som snus och tobak. För en traditionalist finns inget inneboende ”fel” i tĂ€nda en cigarett och ponera kring livet i dess brinnande lĂ„ga. Riktig rökning Ă€r nĂ€rmast en konstform för kulturellt sofistikerade individer. För vĂ€nsterliberalen Ă€r Mc Donald’s en njutningprodukt, för högern Ă€r det Scotch och tobak. DessvĂ€rre har staten tagit ifrĂ„n oss bĂ„da.

Vi vet att cigaretten Ă€r farlig — en vuxenprodukt — och krĂ€ver dĂ€rför sjĂ€lvkontroll. Att röka Ă€r dĂ€rför en demonstration av ens sjĂ€lvkontroll. Kan du kontrollera cigaretten eller kommer du lĂ„ta den döda dig? PĂ„ detta sĂ€tt blir rökningen en poetisk handling av tillit mot livet sjĂ€lvt. Du vet att röken Ă€r giftig, men vĂ€ljer att förorena kroppen blott litegrann i ödmjukt syfte för att visa att det finns större saker Ă€n ett individuellt liv eller ett ego i en finit kropp. IstĂ€llet för att vara ett hygieniskt kontrollfreak eller tvĂ„ngsmĂ€ssigt engagerad puritan som ”retirerar in i sitt skal”, drar du in röken och blĂ„ser ut med vetskapen att en man som Ă€r sann mot sig sjĂ€lv inte kan ”skjuta” pĂ„ sitt öde.

Anledningen till att sĂ„ mĂ„nga överkonsumerar cigaretter och Ă€r ”beroende” av dem, Ă€r för att de fastnat i en evig, destruktiv party-mentalitet som inte har nĂ„got att göra med att vara vuxen. De har ersatt nappen med cigaretten, och fĂ„tt rökningen att framstĂ„ i dĂ„ligt ljus. I realiteten Ă€r det konsumenten som Ă€r dĂ„lig, men kunden har ju ”alltid rĂ€tt”.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Filosofi. BokmÀrk permalÀnken.

4 kommentarer till I tobakens försvar

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  I förhoppningen om att kunna begagna sig av den gamla schablonen ”bĂ€ttre sent Ă€n aldrig”, önskar undertecknad skrivbordskrigare och obstinate frondör frambĂ€ra sitt djupt kĂ€nda tack för de av genialitet och analytisk klarsyn prĂ€glade debattinlĂ€gg man i egenskap av privilegierad prenumerant givits förmĂ„nen att ta del av.
  En sann vederkvickelse att studera den högkultiverade Keysers karismatiska kompositioner – för folkbildningens och den sjĂ€lsliga uppbyggelsens fromma. En konnĂ€ssans utöver den vanliga, vilken med all önskvĂ€rd tydlighet pĂ„visar att vi i denne supervalide skribent finner en skrĂ„broder ur den verkliga kultureliten.

  Med utmÀrkt högaktning,
  Andreas Kristian, vĂ€rdekonservativ nationalist, realist, troende kristen och rökare 😉

  Liked by 1 person

 2. Conny Lundberg skriver:

  Tack, Keyser, för Ànnu en utmÀrkt artikel som sÀtter fingret pÄ den brÀckliga konstruktion varpÄ allehanda förbud vilar i akt och mening att dölja den illvilliga konstuktion som det samtida samÀllsbygget innebÀr!

  Liked by 1 person

 3. Ping: I tobakens försvar — Den nakne kejsaren – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s