I tobakens försvar

2554193943_299dc90b24_b

Den integritetskränkande ekonomiska och politiska kartellen EU försöker göra allt för att förstöra och reglera tobak och svenskt snus. Enda anledningen till att dessa vegetativa fläskberg till kleptokrater inte har en kontinentalt omfattande revolution på halsen är för att människan per instinkt alltid väljer bekvämlighet före rättrådighet; en effekt som förstärks när man bryter ned folklighet, tradition och religion och kallar det för ”utveckling”. På samma sätt som den religiöse puritanen ger upp sin integritet till bibeln och fokuserar på att ”be och jobba hårt”, ger demokraten upp sin integritet till staten, vilket är ett sluttande plan mot allt värre övertramp på det privata.

Statens rökförbud och allomfattande kontrollbehov tycks gå tillbaka på att man försöker ge sken av en städad yta (på samma sätt som moraliskt ruttna individer bleker sina tänder och förstorar sina bröst), när vår civilisation i själva verket kvävs till döds inifrån och går igenom en kollaps likt romerska imperiet. Eftersom det viktigaste som finns för certifierade demokretiner är ett långt och tryggt liv har det blivit fult att röka. Samtidigt röker fler än någonsin, eftersom tobak gått från en kulturprodukt till konsumentprodukt. Från början var det bara vuxna män och högklassiga damer som nyttjade tobak. När den ansvarslösa hippievänstern kom in i bilden blev cigaretten en symbol för individuell autonomi och sexuell frigörelse, vilket gjorde att man gick från att nyttja tobak till att missbruka tobak. När cigarettföretagen märkte att man kunde marknadsföra cigaretter som häftiga tröstnappar för neurotiska tonåringar, var det bara en tidsfråga innan miljontals andefattiga individer blev beroende av cigaretter i impulskontrollsyfte, för att kunna hantera en allt stressigare och alienerad tillvaro i stadens mångkulturella dystopi. En större efterfrågan minskade också cigaretternas smak och kvalitetsfaktor, i takt med att rökning blev en populär massprodukt.

Samtidigt började man märka av negativa effekter av kedjerökningen, vilket ledde till reklam mot reklam att börja röka. Rökfria zoner upprättades, och cigaretten stigmatiserades. Denna korporativa kontrollmanöver ledde till att ännu fler började röka, eftersom det blev en förbjuden och skadlig symbol som rebelliska ungdomar lika gärna kunde nyttja för att visa sitt förakt mot en allt gråare regnbågsförklädd värld.

Det visar sig alltså inte vara dåligt att röka per se, mer än vad det är konsumtionssamhället som tar död på oss. För den skoltrötte tonåringen spelar det ingen roll att inhalera oansenliga mängder tobaksrök eftersom de vet om att hälften av oss i vilket fall kommer dö pga avgaser, repetitiva jobb, ful arkitektur och andefattighet.

Det visar sig således att systemets antirasism- och antirökningskampanjer är en skenmanöver för att dölja dödsfällan som utgör själva systemet, och som gör att bra människor gör dåliga saker, och att människor av den mest triviala typen härjar fritt.

Som konservativa bör vi alltid stå bakom kulturprodukter som snus och tobak. Det finns inget inneboende ”fel” i tända en cigarett och ponera kring livet i dess brinnande låga. Riktig rökning är en hobby för kultiverade människor som förlänger livet. För demokratin är Mc Donald’s en njutningprodukt, för vuxna är det Scotch och tobak. Dessvärre har staten tagit ifrån oss båda.

Vi vet att cigaretten är farlig — en vuxenprodukt — och kräver därför självkontroll. Att röka är därför en demonstration av ens självkontroll. Kan du kontrollera cigaretten eller kommer du låta den döda dig? På detta sätt blir rökningen en poetisk handling av tillit mot livet självt. Du vet att röken är giftig, men väljer att förorena kroppen blott lite grand i ödmjukt syfte för att visa att det finns större saker än ett individuellt liv eller ett ego i en finit kropp. Istället för att vara ett hygieniskt kontrollfreak eller tvångsmässigt engagerad puritan som ”retirerar in i sitt skal”, drar du in röken och blåser ut med vetskapen att en man som är sann mot sig själv inte kan ”skjuta” på sitt öde.

Anledningen till att så många överkonsumerar cigaretter och är ”beroende” av dem, är för att de fastnat i en evig, destruktiv party-mentalitet som inte har något att göra med att vara vuxen. De har ersatt nappen med cigaretten, och fått rökningen att framstå i dåligt ljus. I realiteten är det konsumenten som är dålig, men kunden har ju ”alltid rätt”.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Filosofi, Satir. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till I tobakens försvar

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  I förhoppningen om att kunna begagna sig av den gamla schablonen ”bättre sent än aldrig”, önskar undertecknad skrivbordskrigare och obstinate frondör frambära sitt djupt kända tack för de av genialitet och analytisk klarsyn präglade debattinlägg man i egenskap av privilegierad prenumerant givits förmånen att ta del av.
  En sann vederkvickelse att studera den högkultiverade Keysers karismatiska kompositioner – för folkbildningens och den själsliga uppbyggelsens fromma. En konnässans utöver den vanliga, vilken med all önskvärd tydlighet påvisar att vi i denne supervalide skribent finner en skråbroder ur den verkliga kultureliten.

  Med utmärkt högaktning,
  Andreas Kristian, värdekonservativ nationalist, realist, troende kristen och rökare 😉

  Liked by 1 person

 2. Conny Lundberg skriver:

  Tack, Keyser, för ännu en utmärkt artikel som sätter fingret på den bräckliga konstruktion varpå allehanda förbud vilar i akt och mening att dölja den illvilliga konstuktion som det samtida samällsbygget innebär!

  Liked by 1 person

 3. Ping: I tobakens försvar — Den nakne kejsaren – Life, Death and all between

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s