Den politiska skalans korruption

felhogervanster.jpg

En stor del av missuppfattningen kring höger-vÀnster-skalan gÄr tillbaka pÄ en förÄldrad och insnöad modell. För att Ästadkomma en riktigare representation mÄste vi bygga om skalan och göra den mer nyanserad.

Det som har hĂ€nt essentiellt Ă€r att den liberala moderniteten, som sedermera urartat i postmodernism, har salufört en skala utefter sina egna premisser med tillhörande tolkningsmonopol. VĂ€nstern gillar att göra detta — dvs att anpassa verkligheten efter en avsmalnad teori som snöar in sig pĂ„ enskildheter.

Det som intrĂ€ffat Ă€r att högern — aristokratin — genom Ă„rhundradena tvingats kompromissa med vĂ€nstern, och i modern tid gĂ„tt i symbios med dem och successivt blivit tandlösa.

Enligt rÄdande paradigm Àr kommunism vÀnster och kapitalismen höger. JÀmte högerliberaler finner vi de mainstream-konservativa, dvs de som poserar som konservativa men i sjÀlva verket Àr en karikatyr av konservatismen.

LĂ€ngst ut till höger finner vi nazismen och fascismen. PĂ„ detta sĂ€tt kan kommunism, kapitalism och nazism skenfĂ€ktas mot varandra dĂ€r demokratin framstĂ„r som hjĂ€lten, samtidigt som sanningen döljs — att de alla bygger pĂ„ vĂ€nsterantaganden.

En mer korrekt skala kan se ut pÄ följande vis:

1KorrektHogVanstSkala.jpg

Denna skala Ă€r mer filosofiskt, socialt och ekonomiskt konsekvent – dvs nyanserad. Genom denna skala kan vi se hur liberalism och marxism bildat allians vilket renderat i socialdemokrati – som innefattar alla svenska partier i varierande grad. VĂ€nstern bestĂ„r alltsĂ„ av de som nyttjat liberala rĂ€ttigheter för att kollektivistiskt motivera socialistisk omfördelning.

LĂ€ngst ut till höger finner vi anarki, vilket Ă€r korrekt sĂ„tillvida att högern Ă€r synonym med anti-ideologi. Men nĂ€r vi zoomar ut skalan ytterligare i nĂ€thinnan visar sig Ă€ven detta spektrum vara vĂ€nster. Hela den politiska skalan, frĂ„n kommunism till kapitalism, och fascism till anarkism, Ă€r falsk och otillbörlig. Dvs ekonomiskt och socialt riggad, sĂ„ att den riktiga högern döljs – vilken visar sig vara en paradoxal syntes mellan anarki och fascism, vilket ger oss anarko-fascism eller anarko-monarkism. En sammansmĂ€ltning mellan ”anarki” och auktoritarism.

Högern baseras pĂ„ realism och motsĂ€tter sig statism, vilket först ger oss anarkism. Vi betonar vidare social ordning och ett meningsfullt meningsskapande baserat pĂ„ traditionalism – vilket ger oss anarki + monarkism. Anarki betyder att vi inte försöker kontrollera tillvaron och per Nietzsche förkastar alla vĂ€rden och omvĂ€rderar dem för att behĂ„lla det anvĂ€ndbara. Monarkism betonar tron pĂ„ ledarskapsprincipen, ojĂ€mlikhet och hierarki, utan vilka mĂ€nskligheten Ă€r dömd att misslyckas och falla tillbaks pĂ„ demokrati, vilket skapar tyranni och oligarki.

Detta visar oss att vi kan anvÀnda begreppen höger och vÀnster som tecken eller riktmÀrken för att peka ut en esoterisk vÀg, och undvika fallgropar.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ideologi, Politik. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s