Så fungerar henshjärnan

the-socialist-brain-of-a-liberal-democrat

Varför måste vi undvika moderniteten helt och hållet? Därför att den representerar någonting som gick snett hos människan. Ett tankefel som får individen att operera genom kompulsiva tankar och förtorkade fakta istället för intuition och att lita till sin egen konstitution.

Konsekvensen av att allmänheten annammat rationalism/materialism är att hjärnan stirrar sig blind på form och försöker bygga om tillvaron genom att anta att den fysiska sinnevärlden är den enda relevanta realiteten – vilket leder till en försummelse av vår kvalitativa dimension, och till hybris genom en korruption i kopplingen mellan idéer i medvetandet och data från sinnevärlden.

Eftersom yttervärlden är i ständig förändring vet den postmoderna individen till slut inte var hen ska landa, och vänder sig emot livet genom att försöka kontrollera det via kosmetiska dogmer. På samma gång går individen miste om organisk kontext och blir ett svävande subjekt i en rotlös värld. Henshjärnan försöker alltid ta sig fram till nästa stund, och utvecklar en neurotisk allergi mot allt stillsamt och verkligt. Hen antar att tid består av från varandra förlösande ögonblick, och är rädd att mista bäring om hen inte hoppar på framstegsmyten.

Moderniteten kan sammanfattas som ett enda stort tvångssyndrom, och när doktorn kommer blir patienten alltid lika ängslig.

Vi kan yttermera förstå den rådande patologin genom att observera levnadsmönster. Den moderna genomsnittsindividen är en ängslig typ, som processar sig igenom livet likt en trasig video på repeat. Det finns längre ingen plats för autenticitet, eftersom vi identifierat oss med och försöker hålla fast vid yttervärldens obeständighet.

Bristen på autenticitet går tillbaka på vänsterns minimala definition av människan, där alla är likadana däggdjur med samma impulser. Dessa sällskapsdjur vill leva sina liv genom en social realitet, där alla är certifierade medlemmar av en absolut skala kallad mänskligheten.

Emellertid leder denna standardisering av människan till ett ideal som aldrig kan levas upp till. Massan är fixerad på form och utseende. Alla vill se likadana ut och ingen vill vara sig själv. Samhället banar väg för en godtycklig normalitet där avvikelse diagnostiseras med psykisk störning. Detta leder till ett system som klassificerar potentiella genier som idioter, och verkliga idioter som ledare.

Eftersom den moderna människan försöker hålla upp en fasad, hatar hen allt som har med naturen att göra. Hen hyser motvilja mot insekter, växtlighet, regn och skog, och vill dölja detta genom asfalt, trottoarer, motorvägar och mångfald – så att alla kan ”smälta” in och ingen kan sticka ut.

Henshjärnan skyr t.o.m. sin egen naturlighet genom att frenetiskt tvätta sig och ersätta kroppens naturliga mekanismer med schampo, deodorant, hårvax, tandkräm och parfym. Efter duschen vill henshjärnan dessutom inte veta av sin kropp längre, och klär på sig åtsittande kläder vars mode kommit från USA och vars sömmar sytts i Taiwan. Efter detta fortsätter hen klä ut sig, och ser till att hen har rätt åsikter inför intervjun och rätt raggningsrepliker inför nattklubben.

Vår civilisation försöker dölja något, och är baserad på självcensur – vilket är värre än diktatur.

När korrekta observationer av verkligheten blir till tabu, är civilisationen baserad på antirealism. Detta betyder att civilisationen har en hemlighet att dölja, som krockar med verklighetens beskaffenhet. Civilisationen är rädd för verkligheten eftersom för mycket sanning pekar ut vad som döljs.

Denna regbågsfärgade galenskap, är vad högern måste sätta sig emot. I dess plats måste vi sträva mot ett samhälle med realism. Ett samhälle med en organisk syn av det mänskliga livet som betonar positiva värden, i kontrast till vänsterns ressentimentfyllda politik som förutsätter en egalitär teknokratisk utopi — lika tråkig som sovjetisk arkitektur.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Filosofi, Samhälle, Satir och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s