Dårarnas lustgård

luftslott

När man blir varse om att massdemokratin producerat konsekvent dåliga resultat, ändras också ens människosyn. Man inser förfärat att vi lever i mänsklighetens sämsta period någonsin, och att det varken är ”kapitalismens” eller någon ”annans” fel.

Operativsystemet i demokratins mängdvälde drivs av institutionaliserad själviskhet, där individer formar ett allaoch försöker resa sig över varandra genom popularitet – istället för att samarbeta mot ett mål. När alla måste gå igenom exakt samma process och metod för att säkra sin tillvaro uppstår en tryckkokare av konkurrensbesatta neurotiker och alla incitament till långsiktigt samarbete gås om intet. Till slut spårar samhällsstrukturen ur och blir till ett luftslott som svävar i en social bubbla av verklighetsflykt.

Demokrati innebär ”mjuk totalitarism”, som kontrollerar människor genom att reglera vilka metoder och idéer de kan utsättas för. T.ex. att alla måste gå i skolan och lära sig exakt samma saker.

Mjuk totalitarism har dock ytterligare en dimension. I sin jakt på social acceptans, står folket för kontrollen istället för staten.

Detta slår även över på företag och entreprenörer som blir framgångsrika genom popularitet.

Konsumism visar sig därför vara en form av demokrati; vad än den största anhopningen av varma kroppar köper, vinner, och marknaden börjar anpassas efter vilka företag som konkurrerar om att vara mest populära. Detta sker på bekostnad av kvalitet till förmån för yta, reklam och framtoning.

Ju mer ”frihet” och ju färre restriktioner, desto mer uppmuntras människor att tänja på gränserna och begå illvilliga handlingar, och desto mer hatar de oss — den lilla minoritet som vill ha standarder, moral, värderingar, kultur, arv eller mening. Dvs allt det som sansade och vuxna människor vill ha, men som rivs ned när mentala 12-åringar i vuxna kroppar tar över samhället. Konservativa idéer är alltid impopulära tills dess att bägaren rinner över och folk blir desperata nog efter en lösning och vänder sig till gammal visdom.

I demokratiska stater tar socialt kapabla plundrare över eftersom det uppstår en marknad för lögnare. Dessa skådespelare går ut på scen, lovar saker som de inte kan hålla, samlar in rösterna och driver ut alla andra.

Vi inser vi följaktligen att vi inte kan stå bekom ett sådant omoraliskt system.

Totalitarism är en stat som förbjuder tankar och beteenden; demokrati är en ilsken massa som förstör allt som motsätter sig massans övertygelser, vilket inbegriper att alla ska accepteras, genom lika villkor och samma metod, och att kultur ska ersättas med shopping.

Vår tids största politiska lögn är att högern vill ha diktatur, tyranni och kontroll — när vi i själva verket vill ha frihet med spontan ordning rotad i kultur.

Det som skiljer högern från andra samhällskritiker är att vi inser att massan är ond, och att det är dags att kliva ut ur sandlådan. Detta innebär emellertid inte att vi drivs av hat och misantropi, utan att vi vill sträva efter något bättre för alla.

Vi agerar med hårdhet, så att vi mjukt kan värna det vi håller kärt.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Psykologi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s