Det röda pillret

Relaterad bild

Fler och fler börjar inse den parlamentariska demokratins ihĂ„lighet. NĂ€r man delar upp politiken i ett flertal ”olika” partier som ska bilda allianser och konkurrera mot varandra i en massiv byrĂ„kratisk stat fĂ„r man ett fragmenterat samhĂ€lle dĂ€r manipulatörer styr.

Koherensen i civilsamhĂ€llet bryts ned nĂ€r ”alla” ska ha sin bit av kakan och dra Ă„t varsitt hĂ„ll. Gott och ont inverteras, dĂ€r de som poserar som goda i sjĂ€lva verket har dolda avsikter — att stĂ€rka sin egen popularitet och bekrĂ€ftelse. Att kalla sig för demokrat Ă€r att anvĂ€nda tĂ€ckmantel, och skymmer för andra vad man verkligen Ă€r och lĂ„ter de som tar pĂ„ sig tĂ€ckmanteln tro att de inte Ă€r vad de sĂ€tter sig emot.

All filosofi gÄr tillbaka pÄ orsak och verkan, och felande lÀnkar uppkommer i förbistringen av detta kontinuum. Moderna mÀnniskor ser sig sjÀlva som orsak och sÀtter sig sjÀlva pÄ piedestal. Men nÀr man förnekar all hierarki förnekar man ocksÄ allt utrymme för mÀnsklig briljans. NÀr demokraten Àgnar sig Ät kollektiva korstÄg i jÀmlikhetens namn, gör han det i sjÀlva verket för att alla ska inkluderas pÄ bekostnad av det hela. Detta missförstÄnd uppkommer pga illusionen att den fysiskt kÀnnbara verkligheten existerar oberoende och bestÄr av separerade objekt, inklusive mÀnniskor. I sjÀlva verket Àr vi mÀnniskor inte mer separerade frÄn vÄr miljö Àn vad ett trÀd Àr separerad frÄn sin skog. NÀr vi behandlar vÀrlden som en utbytbar marknadsplats, dröjer det inte lÀnge förrÀn varje trÀd Àr nedhugget och varje mÀnsklig kultur Àr förstörd.

NĂ€r vi inser detta blir mĂ€nniskors kĂ€nslor och ord mindre viktiga i sammanhanget, och det vĂ€sentliga blir vĂ„ra handlingar och vad vi Ă€r villiga att kĂ€mpa för och hur vi satsar vĂ„ra kort. VĂ€nstern har gjort sitt val — de tĂ€nker bara pĂ„ pengar och förklĂ€r det i jĂ€mlikhet sĂ„ att alla kan vara lika sjĂ€lviska. Alla referenspunkter högre Ă€n sjĂ€lvet förnekas. Ur moralisk synpunkt kan vi dĂ€rför ha noll sympati för feminister, hbtq-aktivister, tiggare, invandrare och andra s.k. utsatta grupper, som för över socialiserade kostnader pĂ„ majoriteten. Vad dessa grupper begĂ€r kostar mer Ă€n vad vi fĂ„r tillbaka, vilket betyder att vĂ€lfĂ€rd inte lĂ€ngre Ă€r ett legitimt koncept.

NÀr vÄrt eget livsrum Àr hotat och vi inte lÀngre har nÄgot civilsamhÀlle vÀrt namnet blir vÀnsterns kamp mot globala orÀttvisor nÀrmast parodisk. Palestinier som i maskopi med vÀnstertomtar demonstrerar pÄ svenska torg mot Israel, UNHCR som vill att vi ska mata barn i Afrika, kurder som sprider mer socialism genom etnisk aktivism etc. Allt blir en krÀnkning mot Sveriges integritet. Det sociala kontraktet bryts nÀr minoriteten försöker avancera pÄ bekostnad av majoritetens godtrogenhet, istÀllet för att göra rÀtt för sig.

Sverige Ă€r inte lĂ€ngre en nation, det Ă€r en global avfallscentral dit intressegrupper kan Ă„ka och pissa revir. Trots allt har ju svenskarna byggt upp ett vĂ€lstĂ„nd som heter duga, sĂ„ varför inte utnyttja detta öppna samhĂ€lle för sin egen sak, och lĂ„tsas göra det i rĂ€ttvisans namn. I sjĂ€lva verket Ă€r ekonomi inte ett mĂ„tt pĂ„ ett lands vĂ€lstĂ„nd, och i Sverige rĂ„der diskrepans mellan ekonomiskt vĂ€lstĂ„nd och folkligt vĂ€lbefinnande, liksom i hela vĂ€stvĂ€rlden. Amerikaner Ă€r relativt rika jĂ€mfört med nĂ€r de belĂ€grade kontinenten, men de Ă€r inte friskare och starkare. Hur tjock och korkad man Ă€r tycks dock inte bekomma vĂ€nstern, sĂ„ lĂ€nge man Ă€r jĂ€mlik. En nation av permanent sjuka och jĂ€mlika patientkĂ„rer Ă€r bĂ€ttre Ă€n ”patriarkatet”.

Dra in vÀlfÀrden imorgon och samhÀllet hade sprÀngts inÄt i ett uppror med  anarkistiska somalier, kommunistiska kurder, muhammedaner och transvestiter pÄ vift som vÀntar pÄ att förvandla Sverige till ett klassiskt U-land. En blandkultur utan standarder dÀr opportunism, utpressning och individualism Àr enda sÀttet att ta sig fram och dÀr enda gemenskapskÀllan Àr profeten Muhammed.

Det enda rÀttvisa vore att deportera alla vÀlfÀrdsturister, inklusive en enkelbiljett till Brasilien för hela det politiska etablssemanget.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Politik. BokmÀrk permalÀnken.

3 kommentarer till Det röda pillret

 1. Conny Lundberg skriver:

  Tack för en som vanligt vÀlskriven artikel som fick mig att skratta inombords p g a den sylvassa och rÀttvisa retoriken!
  Vad anser du som en praktisk vÀg ut ur denna sörja av egenintressen/moralisk och maktfullkomlig korruption?

  Liked by 2 people

  • Keyser Söze skriver:

   Vi mĂ„ste bĂ„de infiltrera systemet lokalt istĂ€llet för att sky det, och samtidigt bygga upp alternativa strukturer – sĂ„ som att skaffa stora familjer och bilda likasinnade grannskap/förbund. Det finns ingen magisk formel, vi mĂ„ste leva som vi lĂ€r och föregĂ„ med gott exempel sĂ„ att fler ansluter sig istĂ€llet för att rygga tillbaka.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s