Det organiska samhällets återkomst

organic

Den moderna människan har levt på lånad tid. Dekadensen är uppenbar men politikerna låtsas om att ”Sverige är tryggare än någonsin”, och fortsätter med att fokusera på metoder för att stegra tillväxtekonomin. Moderna människor är miserabla trots deras välstånd och teknologi. Detta indikerar en icke-materiell orsak till deras rastlöshet, vilken verkar uppkomma pga misstro mot framtiden och samhällets misslyckande att möta deras existentiella behov. När vårt syfte endast är att närvara på jobbet, köpa saker och fly mångkulturen känner folk inte för att göra så mycket, inkluderat att föröka sig.

De moderna ideologiernas tidsålder var dömd att misslyckas eftersom civilisationen gav upp att ha ett mål och bestämde sig för att fokusera på individer istället. Detta förutsatte en massmanipulation, vilket betyder att ideologi måste skapas och genomdrivas, där folk behandlas som formbara sortiment. Detta beslut, som togs i individualismens namn, och som i själva verket förstör individualitet, lämnar folk strandade i ett samhälle som endast värdesätter deras yttre egenskaper och ignorerar vilka de är på insidan.

Genom klassernas och penningens skenfäkteri blir folk redo att förstöra allt vi har för extern validering.

Slutet på ideologiernas tidsålder innebär historiens återkomst: när externa organisationer som ideologi dör ersätts det med instinktiva organiska grupperingar som religion, ras, kultur och etnicitet.

Historiens återkomst är en läskig tid, eftersom folk börjar inse att de lever i ”Kaliyuga”. Allt vi har vetat tynar bort; det dagliga livet förblir likadant, men vad vi ser som rättrådigt och gott har förändrats, och folk finner sig själva i att sukta efter en helt annan typ av samhälle.

År 1789 började liberal demokrati sitt ideologiska korståg i väst, och kastade in oss i Napoleonkrig, revolutioner och två katastrofala världskrig. När det postkrigstida läget led mot sitt slut med Sovjetunionens kollaps och dimman lagt sig visade demokratin sitt rätta ansikte: existentiell tomhet, shopping, mångfald, antikultur, skilsmässor och alla andra aspekter av en misslyckad kultur på väg mot tredjevärldenstatus.

De sade åt oss att social hierarki — speciellt aristokrater — var källan till vårt elände, och att om vi styrde själva, kommer vi göra det bättre. Detta har visat sig vara en lögn; demokrati har skapat mer död och katastrof än någon annan regeringsform, liksom det förstör oss inifrån. Av denna anledning distansierar sig folk från ideologi och ser det som en typ av svart magi eftersom det låter bra, men producerar konsekvent dåliga resultat.

Demokrati är artificiellt och aristokrati är naturligt, eftersom människor har olika förmågor och talanger vilka placerar oss i en hierarki. Detta gynnar oss alla, men kräver att vi inser vikten av integritet och uppnår självrespekt, dvs ett erkännande av livets kvalitativa komponenter och ett system som gynnar detta istället för att lägga locket på med formella system som tjänar den abstrakta ”människan”.

Nuvarande regelsystem har berövat oss på vår instinkt och det står klart att det alltid var en fejkdesign – med fejknyheter, fejknationalism, fejkkärlek, låtsasvänskap et cetera.

När liberal demokrati kollapsar på sin egen last vänder sig folk till naturen, Gud och vad som fungerar. Arv, instinkt samt tåg som ankommer i tid och glada familjer blir viktigare än ord på papper eller abstrakta ideologiska koncept. En mänsklig återgång till vett och sans så att vi kan röra oss uppåt, istället för ”framåt” mot en förtorkad utopi.

 

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Kultur, Samhälle och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s