”Fri”handel? Nej tack

rena-listing_2023721i

Det är svårt att inte bli förargad när man går in i affären och ser kött som producerats på någon ö andra sidan jordklotet. T.o.m. liberaler tycks bli glada när det står närproducerat. För några decennier sedan var Sverige självförsörjande, nu är vi beroende av hela världen för allt. Under tiden nedmonterar man Sverige och kväver den inhemska ekonomin. Globalisering är dårskap, och gynnar enskilda nyttomaximeringsintressen.

Vi måste sträva efter ett organiskt, helt samhälle, vilket innebär att vi beaktar hela faktorer i allt vi gör. Det kanske gynnar några faktorer att ha en ny Mc Donald’s i ett myllrande gatuhörn, men vi måste tänka på alla faktorer och ta beslut därefter. Detta kräver sansade individer med sansade mål.

Organiska samhällen är logiska responser till deras miljöer. De existerar på en ”hel” nivå, eller en som beaktar alla faktorer samtidigt. De är motsatsen till linjära modernistsamhällen, som överväger endast en faktor i taget.

I en sansad värld borde allt produceras lokalt i så hög utsträckning som möjligt. Att transportera varor kors och tvärs genom hela världen är sjukt, och bidrar endast till att stärka globalistregimen som vill förvandla folk till rotlösa skuldslavar.

Detta är varför behärskade länder praktiserar protektionism i den grad man kan producera sitt gods själv med inhemsk konkurrens, och endast deltar i global handel och konkurrens för mindre delar (ett visst material snarare än en hel bil) endast då det är nödvändigt. Allt annat är självdestruktivt, både för att det slösar resurser och förstör världens ekosystem liksom förstör ens egen ekonomi genom att fläka ut den till främmande kapitalister.

Vi är nu beroende av mat.. den mest grundläggande förnödenheten utöver vatten, att importeras från andra sidan klotet. Precis som i romerska imperiet har våra länder och folk förvandlats från tämligen fria och självägande bönder (åtminstone här i Sverige-Finland) till att bli tjänstehjon som inte ens kan äta utan den internationella maktordningens medgivande.

Denna s.k. frihandel har slutat upp i en kommandoekonomi med en oligarki där några få starka företag avancerar och de dåliga går i konkurs. När väl detta inträffat, kan de spendera tid och pengar på att religiöst saluföra sina varumärken, medan människor fortsätter köpa vadhelst dessa företag massproducerar. Massföretagen stärks genom lobbyism och mutor tills de kontrollerar staten. Denna process tar många år och kräver många offer tills den finansiella diktaturen implementerats.

Sverige brukade vara känt för sin textilindustri. Vad hände med folket som brukade jobba där under goda arbetsförhållanden och förse sin nation med lokalt producerade kläder och textiler? De fick sparken eftersom man kunde göra större profit på att använda barn i tredje världen som slavar, och eftersom de kunde säkerställa vår godtrogenhet mot att köpa slit-och-släng-kläder från Kina, Vietnam eller Turkiet såvida vi inte ville gå omkring nakna. Att konsumera skräp och hålla dessa företag på benen ses som ett tecken på välstånd.

Tydligen är pappersbitar och metall mer värt än folkets frihet och oberoende samt en bra miljö för kommande generationer. Vilket endast kan garanteras genom nationens bevarelse där människor lever med sitt eget folk, kriminalitet reduceras, tågen ankommer i tid, gränserna försvaras och militären vänds mot utomstående hot istället för mot sin egen befolkning. Ett samhälle som är förberett för katastrofer och kan överleva genom att odla sin egen gröda istället för att riskera att ekonomin går i kras om det uppstår krig i handelszoner.

Eller så kan vi fortsätta ha ett folk som går på antidepp och sömnpiller eftersom våra samhällen har blivit dumpningsplatser, jobben lagts på entrepenad och belåningar tas för minsta angelägenhet. Våra förfäder tog inga (((lån))) för att bygga ett hus och en bondgård; de högg ned träden och slog sig ned. Idag är lån obligatoriska för att leva, och vi äger inte längre våra saker. Lägg till ett massivt inflöde av främlingar, statsägda företag som säljs ut till kapitalister för låga summor (såsom när den svenska järnvägen privatiserades), barn som våldtas av främlingar etc etc.

Realiteten är att vi har tillräckligt bördig jord för att vara självförsörjande när det kommer till mat, och tillräckligt med floder för elektricitet och vatten, för att inte tala om alla sjöar. Det vi saknar kan vi importera, men vi behöver inte hundratusentals invandrare och vi behöver inte importera vår mat från Nya Zeeland.

Vi behöver ett nytt system där de flesta människor som idag är involverade i meningslös produktion så som reklam och plastartiklar som ingen människa behöver och som förstör ekosystemen och gör oss sjuka, förvandlas till jobb som krävs för nationellt oberoende och självförsörjning.

Om din telefon inte är sönder behöver du ingen ny för sakens skull och för att råda bot på masskonsumtionen måste vi återuppväcka vår spiritualitet samt implementera extrem nationalism.

De enkla lösningarna är oftast de bästa.

Annonser

Om Admin

Konservativ realist. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid.
Det här inlägget postades i Ekonomi. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ”Fri”handel? Nej tack

  1. Conny Lundberg skriver:

    Keyser, du är ju precis rätt på när det gäller hur Sverige styrs/körs och hur vi förslösar alla de resurser vi egentligen har för att stärka ekonomin och makten hos ett smärre antal makt- och penninggalna oligarker och bankirer.
    Blir glad av att läsa väl genomtänka och korrekta analyser 🙂 Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s