”Fri”handel? Nej tack

rena-listing_2023721i

Det Àr svÄrt att inte bli förargad nÀr man gÄr in i affÀren och ser kött som producerats pÄ nÄgon ö andra sidan jordklotet. T.o.m. liberaler tycks bli glada nÀr det stÄr nÀrproducerat. För nÄgra decennier sedan var Sverige sjÀlvförsörjande, nu Àr vi beroende av hela vÀrlden för allt. Under tiden nedmonterar man Sverige och kvÀver den inhemska ekonomin. Globalisering Àr dÄrskap, och gynnar enskilda nyttomaximeringsintressen.

Vi mĂ„ste strĂ€va efter ett organiskt, helt samhĂ€lle, vilket innebĂ€r att vi beaktar hela faktorer i allt vi gör. Det kanske gynnar nĂ„gra faktorer att ha en ny Mc Donald’s i ett myllrande gatuhörn, men vi mĂ„ste tĂ€nka pĂ„ alla faktorer och ta beslut dĂ€refter. Detta krĂ€ver sansade individer med sansade mĂ„l.

Organiska samhĂ€llen Ă€r logiska responser till deras miljöer. De existerar pĂ„ en ”hel” nivĂ„, eller en som beaktar alla faktorer samtidigt. De Ă€r motsatsen till linjĂ€ra modernistsamhĂ€llen, som övervĂ€ger endast en faktor i taget.

I en sansad vÀrld borde allt produceras lokalt i sÄ hög utstrÀckning som möjligt. Att transportera varor kors och tvÀrs genom hela vÀrlden Àr sjukt, och bidrar endast till att stÀrka globalistregimen som vill förvandla folk till rotlösa skuldslavar.

Detta Àr varför behÀrskade lÀnder praktiserar protektionism i den grad man kan producera sitt gods sjÀlv med inhemsk konkurrens, och endast deltar i global handel och konkurrens för mindre delar (ett visst material snarare Àn en hel bil) endast dÄ det Àr nödvÀndigt. Allt annat Àr sjÀlvdestruktivt, bÄde för att det slösar resurser och förstör vÀrldens ekosystem liksom förstör ens egen ekonomi genom att flÀka ut den till frÀmmande kapitalister.

Vi Àr nu beroende av mat.. den mest grundlÀggande förnödenheten utöver vatten, att importeras frÄn andra sidan klotet. Precis som i romerska imperiet har vÄra lÀnder och folk förvandlats frÄn tÀmligen fria och sjÀlvÀgande bönder (Ätminstone hÀr i Sverige-Finland) till att bli tjÀnstehjon som inte ens kan Àta utan den internationella maktordningens medgivande.

Denna s.k. frihandel har slutat upp i en kommandoekonomi med en oligarki dÀr nÄgra fÄ starka företag avancerar och de dÄliga gÄr i konkurs. NÀr vÀl detta intrÀffat, kan de spendera tid och pengar pÄ att religiöst saluföra sina varumÀrken, medan mÀnniskor fortsÀtter köpa vadhelst dessa företag massproducerar. Massföretagen stÀrks genom lobbyism och mutor tills de kontrollerar staten. Denna process tar mÄnga Är och krÀver mÄnga offer tills den finansiella diktaturen implementerats.

Sverige brukade vara kÀnt för sin textilindustri. Vad hÀnde med folket som brukade jobba dÀr under goda arbetsförhÄllanden och förse sin nation med lokalt producerade klÀder och textiler? De fick sparken eftersom man kunde göra större profit pÄ att anvÀnda barn i tredje vÀrlden som slavar, och eftersom de kunde sÀkerstÀlla vÄr godtrogenhet mot att köpa slit-och-slÀng-klÀder frÄn Kina, Vietnam eller Turkiet sÄvida vi inte ville gÄ omkring nakna. Att konsumera skrÀp och hÄlla dessa företag pÄ benen ses som ett tecken pÄ vÀlstÄnd.

Tydligen Àr pappersbitar och metall mer vÀrt Àn folkets frihet och oberoende samt en bra miljö för kommande generationer. Vilket endast kan garanteras genom nationens bevarelse dÀr mÀnniskor lever med sitt eget folk, kriminalitet reduceras, tÄgen ankommer i tid, grÀnserna försvaras och militÀren vÀnds mot utomstÄende hot istÀllet för mot sin egen befolkning. Ett samhÀlle som Àr förberett för katastrofer och kan överleva genom att odla sin egen gröda istÀllet för att riskera att ekonomin gÄr i kras om det uppstÄr krig i handelszoner.

Eller sÄ kan vi fortsÀtta ha ett folk som gÄr pÄ antidepp och sömnpiller eftersom vÄra samhÀllen har blivit dumpningsplatser, jobben lagts pÄ entrepenad och belÄningar tas för minsta angelÀgenhet. VÄra förfÀder tog inga (((lÄn))) för att bygga ett hus och en bondgÄrd; de högg ned trÀden och slog sig ned. Idag Àr lÄn obligatoriska för att leva, och vi Àger inte lÀngre vÄra saker. LÀgg till ett massivt inflöde av frÀmlingar, statsÀgda företag som sÀljs ut till kapitalister för lÄga summor (sÄsom nÀr den svenska jÀrnvÀgen privatiserades), barn som vÄldtas av frÀmlingar etc etc.

Realiteten Àr att vi har tillrÀckligt bördig jord för att vara sjÀlvförsörjande nÀr det kommer till mat, och tillrÀckligt med floder för elektricitet och vatten, för att inte tala om alla sjöar. Det vi saknar kan vi importera, men vi behöver inte hundratusentals invandrare och vi behöver inte importera vÄr mat frÄn Nya Zeeland.

Vi behöver ett nytt system dÀr de flesta mÀnniskor som idag Àr involverade i meningslös produktion sÄ som reklam och plastartiklar som ingen mÀnniska behöver och som förstör ekosystemen och gör oss sjuka, förvandlas till jobb som krÀvs för nationellt oberoende och sjÀlvförsörjning.

Om din telefon inte Àr sönder behöver du ingen ny för sakens skull och för att rÄda bot pÄ masskonsumtionen mÄste vi ÄteruppvÀcka vÄr spiritualitet samt implementera extrem nationalism.

De enkla lösningarna Àr oftast de bÀsta.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ekonomi. BokmÀrk permalÀnken.

3 kommentarer till ”Fri”handel? Nej tack

  1. Conny Lundberg skriver:

    Keyser, du Àr ju precis rÀtt pÄ nÀr det gÀller hur Sverige styrs/körs och hur vi förslösar alla de resurser vi egentligen har för att stÀrka ekonomin och makten hos ett smÀrre antal makt- och penninggalna oligarker och bankirer.
    Blir glad av att lĂ€sa vĂ€l genomtĂ€nka och korrekta analyser 🙂 Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s