Statens lojala trÀlar

20120121_SRD010a_1

Kapitalism Àr inte lika med konsumism. Konsumism Àr lika med socialdemokrati. Det Àr lÀtt att anta att konsumism Àr en utvÀxt ur kapitalism, men konsumism uppstÄr nÀr staten reglerar kapitalism, och görs för att skapa ekonomisk tillvÀxt sÄ att staten blir starkare.

Att ge skattelÀttnader till de vÀlbÀrgade resulterar i att de spenderar en del av pengarna som de sparar, eftersom de oftast Àr investeringsorienterade och har lÄg tidspreferens. Att omfördela deras pengar till underklassen garanterar att dessa kommer spendera allt och pumpar ekonomin med pengar.

Staten tog detta ett steg lÀngre och insÄg att den kunde lÄna sig till dessa pengar, och betala av skulden genom den resulterade vÀrdeökningen av dess valuta baserad pÄ högre efterfrÄgan för den genom högre konsumtion.

Detta skapar en situation dĂ€r staten betalar sina medborgare som sedan köper en massa varor, och valutans vĂ€rde ökar. Staten belĂ„nar sig mot den vĂ€rdeökningen, dumpar mera pengar pĂ„ sina medborgare, och beskattar sedan alla för att öka sin egen makt. Slutligen anvĂ€nder den dessa skattepengar för att betala av lĂ„nen — i teorin — och upprepar sedan cykeln. Ökad konsumtion ökar BNPn, men med öppna grĂ€nser sker det till priset av en försvagning av kapital som institutioner och kultur vilka garanterar tillvĂ€xten frĂ„n första början.

TillvÀxt sporrad genom konsumtion Àr ansvarig för globalism, det mesta av miljöförstöringen, och överbefolkningen. För den expanderande statens skull har kapitalismen och en permanent minoritetsunderklass blivit anstÀlld som tillvÀxtvapen, vilket har resulterat i en spiral som faller pÄ sin egen orimlighet och kommer att krascha för eller senare.

PĂ„ ytan förestĂ€lls vi hjĂ€lpa flyktingar. I realiteten Ă€r vi en groda som kokats lĂ„ngsamt. Mitt i allt sitter vĂ€nstern och gapar om ”kapitalismens” ondska, som de förestĂ€ller sig styr vĂ€rlden. Man undrar vad det krĂ€vs för att vĂ€cka dem till verkligheten?

Det finns ingen kapitalism. Vi lever i en vĂ€rld av massiv byrĂ„kratisk övervakning, reglering och kontroll – nĂ€stan allt Ă€r kontrollerat. Vinnarna konkurrerar inte – de Ă€r förfördelade. Förlorarna absorberas in i systemet. Det finns helt enkelt ingen plats för ”kapitalism” att operera.

Det finns bara en stor, sammanlÀnkad byrÄkrati som innefattar de mindre, sammanbundna.

Detta Ă€mbetsmannavĂ€lde styrs helt och hĂ„ller av vĂ€nsterfolk. MiljardĂ€rer Ă€r vĂ€nster, alla signifikanta globala och vĂ€sterlĂ€ndska ledare Ă€r vĂ€nster, alla politiska mainstreampartier Ă€r vĂ€nster – eftersom alla Ă€r andeförnekande materialister, konkreta utilitarister och sexuella revolutionĂ€rer.

Demokrati Ă€r byrĂ„krati, liksom egalitarism, liksom mĂ„ngkultur, liksom vĂ€lfĂ€rd… Alla delar ett understödjande byrĂ„kratiskt imperativ.

SĂ„, för guds skull, bespara oss gnĂ€llet om ”kapitalism”.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ekonomi, Okategoriserade. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s