Statens lojala trälar

20120121_SRD010a_1

Kapitalism är inte lika med konsumism. Konsumism är lika med socialdemokrati. Det är lätt att anta att konsumism är en utväxt ur kapitalism, men konsumism uppstår när staten reglerar kapitalism, och görs för att skapa ekonomisk tillväxt så att staten blir starkare.

Att ge skattelättnader till de välbärgade resulterar i att de spenderar en del av pengarna som de sparar, eftersom de oftast är investeringsorienterade och har låg tidspreferens. Att omfördela deras pengar till underklassen garanterar att dessa kommer spendera allt och pumpar ekonomin med pengar.

Staten tog detta ett steg längre och insåg att den kunde låna sig till dessa pengar, och betala av skulden genom den resulterade värdeökningen av dess valuta baserad på högre efterfrågan för den genom högre konsumtion.

Detta skapar en situation där staten betalar sina medborgare som sedan köper en massa varor, och valutans värde ökar. Staten belånar sig mot den värdeökningen, dumpar mera pengar på sina medborgare, och beskattar sedan alla för att öka sin egen makt. Slutligen använder den dessa skattepengar för att betala av lånen — i teorin — och upprepar sedan cykeln. Ökad konsumtion ökar BNPn, men med öppna gränser sker det till priset av en försvagning av kapital som institutioner och kultur vilka garanterar tillväxten från första början.

Tillväxt sporrad genom konsumtion är ansvarig för globalism, det mesta av miljöförstöringen, och överbefolkningen. För den expanderande statens skull har kapitalismen och en permanent minoritetsunderklass blivit anställd som tillväxtvapen, vilket har resulterat i en spiral som faller på sin egen orimlighet och kommer att krascha för eller senare.

På ytan föreställs vi hjälpa flyktingar. I realiteten är vi en groda som kokats långsamt. Mitt i allt sitter vänstern och gapar om ”kapitalismens” ondska, som de föreställer sig styr världen. Man undrar vad det krävs för att väcka dem till verkligheten?

Det finns ingen kapitalism. Vi lever i en värld av massiv byråkratisk övervakning, reglering och kontroll – nästan allt är kontrollerat. Vinnarna konkurrerar inte – de är förfördelade. Förlorarna absorberas in i systemet. Det finns helt enkelt ingen plats för ”kapitalism” att operera.

Det finns bara en stor, sammanlänkad byråkrati som innefattar de mindre, sammanbundna.

Detta ämbetsmannavälde styrs helt och håller av vänsterfolk. Miljardärer är vänster, alla signifikanta globala och västerländska ledare är vänster, alla politiska mainstreampartier är vänster – eftersom alla är andeförnekande materialister, konkreta utilitarister och sexuella revolutionärer.

Demokrati är byråkrati, liksom egalitarism, liksom mångkultur, liksom välfärd… Alla delar ett understödjande byråkratiskt imperativ.

Så, för guds skull, bespara oss gnället om ”kapitalism”.

Annonser

Om Admin

Konservativ realist. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid.
Det här inlägget postades i Ekonomi, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s