Sagan om flyktingen och rĂ„ttan

BEP1

Vem Àr det mest synd om, labbrÄttan eller rÄttan som blir fÄngad av en örn?

Enligt vÀnstern Àr det jÀttesynd om alla flyktingar och vi mÄste öppna vÄra hjÀrtan. Detta eftersom vÀnstern Àr fokuserad pÄ att undvika döden och missar vad det innebÀr att leva. Det blir synd om alla mÀnniskor som dör och inte fÄr leva bekvÀma liv med hög BNP och jobba inomhus tills de fyller 65.

Passande nog finns enligt FN exakt 65 miljoner flyktingar i vÀrlden. Enligt vÀnstern Àr alla som inte har en TV och bor i fyrkantiga lÀgenheter ovanpÄ varandra flyktingar.

Den moderna vĂ€sterlĂ€ndska mĂ€nniskan bor likt en labbrĂ„tta i betongkoncentrationslĂ€ger, underhĂ„lls genom TVn och Ă€ter nĂ€ringsberövad mat frĂ„n andra kontinenter. Har man inte tillgĂ„ng till detta Ă€r man en vĂ€lkommen ”flykting”.

Den moderna flyktingen kommer frÄn fattiga lÀnder som producerar samma mat. Ofta har de ingen fritid och mÄste jobba dygnet runt för att försörja sin familj. Kanske fÄr de till slut se sina familjemedlemmar bli mördade. Ofta fÄr de se döden i vitögat och uppleva extrema adrenalinkickar och trauman.

LabbrĂ„ttan har ett tryggt liv, fĂ„r mat och behöver inte vara vaksam mot hot. Som resultat Ă€r den sinnesbedövad, övergödd och verklighetsfrĂ„nkopplad — ungefĂ€r som valfri vĂ€nstervegan med tillhörande innekatt. Förmodligen fĂ„r labbrĂ„ttan ocksĂ„ ökad livslĂ€ngd, nĂ„got som i vĂ€st brukar betraktas som ett hĂ€lsotecken.

RĂ„ttan i det fria lever ett hĂ„rt liv och Ă€r ofta hungrig. Men den har ocksĂ„ tillgĂ„ng till naturen och solen. Som resultat smakar maten bĂ€ttre och vilostunderna blir skönare. RĂ„ttan blir starkare och bĂ€ttre, men en dag kommer örnen… Den greppar tag i rĂ„ttan som krossas av örnens klor, som sedan matar den Ă„t sina ungar.

RÄttan dog, men visste vad det innebar att leva. LabbrÄttan levde ett lÄngt liv, och somnade en dag bekvÀmt och ovetandes in, utan att ha upplevt smÀrta, lycka, hunger, mÀttnad, kyla eller vÀrme.

RÄttan hade fÄtt mÀnskliga rÀttigheter.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Etik och har mÀrkts med etiketterna . BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s