Sagan om flyktingen och råttan

BEP1

Vem är det mest synd om, labbråttan eller råttan som blir fångad av en örn?

Enligt vänstern är det jättesynd om alla flyktingar och vi måste öppna våra hjärtan. Detta eftersom vänstern är fokuserad på att undvika döden och missar vad det innebär att leva. Det blir synd om alla människor som dör och inte får leva bekväma liv med hög BNP och jobba inomhus tills de fyller 65.

Passande nog finns enligt FN exakt 65 miljoner flyktingar i världen. Enligt vänstern är alla som inte har en TV och bor i fyrkantiga lägenheter ovanpå varandra flyktingar.

Den moderna västerländska människan bor likt en labbråtta i betongkoncentrationsläger, underhålls genom TVn och äter näringsberövad mat från andra kontinenter. Har man inte tillgång till detta är man en välkommen ”flykting”.

Den moderna flyktingen kommer från fattiga länder som producerar samma mat. Ofta har de ingen fritid och måste jobba dygnet runt för att försörja sin familj. Kanske får de till slut se sina familjemedlemmar bli mördade. Ofta får de se döden i vitögat och uppleva extrema adrenalinkickar och trauman.

Labbråttan har ett tryggt liv, får mat och behöver inte vara vaksam mot hot. Som resultat är den sinnesbedövad, övergödd och verklighetsfrånkopplad — ungefär som valfri vänstervegan med tillhörande innekatt. Förmodligen får labbråttan också ökad livslängd, något som i väst brukar betraktas som ett hälsotecken.

Råttan i det fria lever ett hårt liv och är ofta hungrig. Men den har också tillgång till naturen och solen. Som resultat smakar maten bättre och vilostunderna blir skönare. Råttan blir starkare och bättre, men en dag kommer örnen… Den greppar tag i råttan som krossas av örnens klor, som sedan matar den åt sina ungar.

Råttan dog, men visste vad det innebar att leva. Labbråttan levde ett långt liv, och somnade en dag bekvämt och ovetandes in, utan att ha upplevt smärta, lycka, hunger, mättnad, kyla eller värme.

Råttan hade fått mänskliga rättigheter.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Etik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s