Djupvänsterns konservativa marionetter

Conservative_Coke_the_rEAL_Thing

Under det senaste milleniet har det varit ett förlorande koncept att beteckna sig som konservativ och förorda realism över sociala konstruktioner. Den konservativa stereotypen är en flaggviftare som envist försöker hålla fast vid sina sanningar medan skeppet sjunker och ondskan tar över. Högern förlorade tron på att vinna och har ingått i ett ohälsosamt och symbiotiskt förhållande med vänstern.

Ur vänsterns synvinkel är naturen dålig och egalitarism är bra. De motsätter sig en realistisk ordning till förmån för en ordning baserad på egalitarism, i vilken mänsklig preferens är viktigare än resultaten.

I praktiska termer står det klart att högern har misslyckats eftersom den varit oförberedd att handskas med denna nya civilisationstyp. Alla dess misslyckanden går tillbaka på detta missförstånd.

Högern har avväpnats genom en filtreringsprocess där dess retorik omdirigerats till vänsterns sekulära plattform kring utilitarism — kalkylen av mänskligt behag eller lidande inom det dödliga livet. På så sätt förstärker alla högerns ytliga landvinningar djupvänsterns agenda.

Om du överlistas till att använda din fiendes retorik, kommer du programmera dig själv med deras antaganden, och kommer sedan omtolka din egna politiska åskådning som om den vore en variant av deras. Vid det laget besegrar du dig själv inte genom att förlora men genom att vinna, bara för att senare inse att du bar på fiendens virus.

I dess mest elakartade form kan denna process ses genom konservativa som skriver under på jämlikhet i någon form — t.ex. nationalister som vill ha jämlikhet fast bara för vita människor och upplösa etniciteter. Konservatism stödjer inte individualism, jämlikhet, frihet, feminism eller anti-rasism; den är en totalt annan tankevärld än vänstern, baserad i insikten om en ordning större än den individuella människan snarare än att uppmuntra att individuellt önsketänk tar företräde över verkligheten.

Det enda sättet att förstå vänstern är att förstå högern, vilken är baserad i idén om ordning, form, princip och syfte i enighet med världen istället för som en mänsklig motpol mot den.

Allmänhetens syn på politik skissar konturerna primärt längs ekonomiska riktlinjer — med kommunister och socialister på ”vänstern”; och laissez-faire kapitalister eller ekonomiska liberaler på ”högern”. Detta utelämnar den sanna, historiska högern helt och hållet, eller lämnar den i en utarmad centerplacering. Vissa moderna högeraktivister förstärker medvetet detta problem genom att benämna sig som ”tredje positionen”, där man varken känns vid som höger eller vänster.

Ett bättre angreppssätt vore att sätta den sanna högern på en sida och representera den sanningsenligt med hierarki, spiritualitet, organisk enighet etc, och sätta både kommunism och kapitalism på andra sidan som två olika former av vänster som värdesätter jämlikhet, materialism och individualism. Detta vore en mer representabel skala eftersom ekonomisk liberalism bokstavligen föddes ur den historiska vänstern opponerad mot högern.

På så sätt förstår vi vänsterns schizofrena natur — Vänstern uppstår ur en inversion av högern, men har till sitt förfogande många olika metoder för att negera högerns ideal. Dessa framstår ofta som varandras totala motsatser, fastän många av de ideologiska oppositionerna av vår tid är utmynningar ur vänsterns ontologi.

Högerns mål är att ha en ordning baserad runt det bästa som livet har att erbjuda, istället för det som vänstern vill, vilket är en exklusivt mänsklig ordning. Högern värdesätter historia, seder, arv, tro, värderingar, framtid, hierarki, social ordning, organisation, kultur, filosofi, ekologi och andra kvalitativa element. Vänstern opererar på det konkreta och greppbara, vilket är individen och de som den socialialiseras med som gör att den känner sig viktigare än naturvärlden/gudarna.

Högern mellanmjölkas när den vänsterdialektiskt snöar in sig på separata fenomen — patriotism, jämlikhet, frihet, mångfald — som må vara viktiga i sig själva men inte är en hel plan för att uppnå högerns mål, och blir därmed tagen i flanken. Alla dessa enskildheter är vänsterterräng eftersom de är antaganden som triggar en egalitär synvinkel. Om du accepterar att vårt mål är frihet, kommer din nästa tanke vara att vi då måste avskaffa allt som står i vägen för frihet, inkluderat arv och värderingar. Nästa tanke blir att kultur måste dö, och välstånd måste omfördelas, så att alla har ”frihet”. Högern misslyckas ständigt på denna front eftersom de blir trollade till att gå i vänsterns fotspår, bara för att inse att man blivit grundlurade 20 år senare.

Moderniteten började med Upplysningen™ och har stadigt radat upp vinst efter vinst sedan dess. Det är framstegets religion: att göra mänskligheten och individen mer kraftfull även när det är en dålig idé. Det kommer inte sluta förrän varje träd är nedhugget och konverterats till ett snabbmatshak.

Det enda sättet att undfly moderniteten är att vrida tillbaka korruptionen av vår filosofi genom upplysningen, vilket betyder att omyndigförklara idéer som jämlikhet, liberal demokrati och mångfald. Tills vi gör oss av med dessa idéer i sig själva kommer vi vara predestinerade att upprepa dem eftersom vårt fundamentala antagande kommer vara modernt.

Vänstern är ett mentalt virus som producerar fanatiker. För den uttråkade och neurotiska personen utgör den revolutionära andan en ventil och mening samt ursäkt för allt som gått fel. Den är beroendeframkallade och skapar en patologi inom dessa människor eftersom den får dem att känna behag en kort period, vilket kräver ständiga upprepningar av samma beteende.

Vänstern och konservativa önskar olika former av samhällen och är inkompatibla med varandra. Vänstern är upptagen med jämlikhet; konservativa gillar ordning och kontext. Detta passar in i idén om konservation, att behålla vad som fungerar, istället för att fokusera på mänskliga begär.

Människor är ”onda” eftersom de är medvetna bara om sig själv. Många växer ur detta som en mognadsprocess men hälften gör inte det och blir i mångkulturen lågintensiva sociopater som agerar utefter sina egna begär på bekostad av alla andra och det naturligt goda.

Konservativa känner till denna ondska inom mänskligheten vilket är varför de betonar kontext, realitet, ordning, hierarki, värderingar, principer och syfte utöver vad människor önskar vore sant eller vill bli accepterade för sin egen skull. Detta är varför konservatism är kompatibel med religion: det viktigaste är att undvika ondska genom att etablera en god ordning.

Istället för att reagera måste konservativa proaktivt analysera vänstern och förstå dess psykologi, varefter vi inser att det enda försvaret är att inte retirera in i individualism, utan att reformera trupperna och kontra genom att poängtera att vänstern helt och hållet är illegitim, att dess praktiserande är sociopater och att dess slutresultat är bedrägeri och förstörelse.

Vi går mot slutet av den mörka upplysningens era och tillbaka till realism — ett gudomligt meningsskapande istället för socialiserad navelskådning.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Ideologi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Djupvänsterns konservativa marionetter

 1. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Cogito, ergo sum, Du gudabenådade!
  Keysers betydelsebärande idéer representerar de moderna uppbyggelsetexter man lidit svår brist på under de senaste decennierna, och den stärkande effekt de genererar kan inte nog prisas.
  Har markerat samtliga dessa eufoniska alster i akt och mening att successivt studera och vidarebefordra dem, till författarens ära och följarnas filosofiska fromma.

  Hans nom de guerre väcker angenäma funderingar och förmedlar ett attraktivt skimmer av mystik och ouppnåelighet. Emellertid är denna pseudonym alldeles utmärkt som en rekommendabel barrikad mot såväl av den leda avundsjukan behäftade antagonister som över hövan svärmiska tillskyndare.
  Begagnar mig för övrigt själv av detta värn inom den digitala kommunikationen.
  Andreas Kristian 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s