Sådan är genusvetenskapen

12dec17b

Enligt kontemporär Etablissemangsvänster och deras monopoliserade humanioravetenskap är det inte bara människan som föds som ett ”oskrivet blad”, utan utöver detta är dessutom självaste verkligheten en enda stor tabula rasa på vilken man med hjälp av kritan och svampen kan både lägga till och ta bort vad som helst utefter behov. Så väl ekonomisk socialism som identitetspolitik och genusforskning bygger på denna bio-revisionistiska grundsyn och det är inte utan anledning de alla ständigt misslyckas uppnå sin målsättning.

Människan är resultatet av hundratusentals år av evolution och hennes hjärna är utrustad med särskilda verktyg för att hon enkelt ska kunna uppfatta och anpassa sig till verkligheten. Vidare är samhället en produkt av tusentals år av social interaktion som resulterat i komplexa och hårt ingraverade normer, värderingar och strukturer (kulturer). Varken det föregående eller det senare är resultatet av några enkla penndrag och ingetdera kan trollas bort med ett suddgummi. Inte ens med de mest välmenade, politiska reformerna och mest välellaborerade av teoretiska krumbukter kan man finta bort verkligheten.

Det kanske oanständigaste att mynna ur denna patologiska förkastelse av verklighetens ontologi är genusvetenskapen som med statens hjälp, lyckats nästla in sina otyg på varje universitetsfakultet och övriga samhällsinstitutioner. Genusvetenskap är i det närmaste att beskriva som radikalideologiskt betingad sociologi och erhar därför ingen akademisk merit då den inte ämnar bedriva objektiv forskning och dess tillhörande genusperspektiv som nu mer ska prägla inte bara all forskning utan även hela samhället i stort är enbart ett hopkok marxistisk inskränkthet.

Genusvetenskap är en gren av social-/kulturantropologi och sociologi, men har redan på förhand diskvalificerat sig från de två disciplinernas släktträd – sociologin likt antropologin utgår från kulturrelativistisk metod medan genusvetenskap har en tydligt ideologi-centrerad utgångspunkt, något som aldrig kan bidra till någon objektiv forskning och som därav är att likställa vid en ny version av etnocentrismen.

Genusvetenskapen slukar trots sin akademiska tveksamhet och sin svaga attraktionskraft ohyggliga skattemedel. Egentligen är den också överflödig då det finns utrymme att bedriva ämnets forskningsfrågor inom de andra humaniora- och samhällsvetenskaperna, men där är man ovälkommen med anledning av sin ideologiska särprägel. Genusvetenskapen bör därför göra upp med sin konfirmationsbias för att sedan upplösas helt och hållet. Alternativt kan genusinstitutionerna bryta sig loss från staten, börja bedriva privat forskning och försöka överleva på marknadens villkor.

Problemet är dock att genusvetenskapen inte ämnar bidra världen intellektuella rön eller någon som helst forskning överhuvudtaget, utan snarare att skapa ”forsknings”rapporter som kan användas som referensmall för dekonstruerandet av så väl samhälle som människa, för att därefter forma dem att passa önskad utopi. Vi ser redan idag hur alltifrån dagisverksamhet och personalrekrytering till leksakskataloger och snöplogning tvingas anpassa sig till genusvanettets villfarna teorem och varje gång slutar det lika illa. Trots verklighetsfrånvändheten består skattefinansieringen och statusen som samhälleligt rättesnöre får gå ohotat.

Genusforskningen är pseudovetenskap – lägg ned den!

 

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk läggning som skådar rådande samhällsordning ur frihetligt perspektiv.
Det här inlägget postades i Kultur och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s