Brytningstider

uncle-sam

Kejsaren Àr naken, och fortet knakar i fogarna. Donald Trump Àr en synkromystisk figur som har sÄllat agnarna frÄn vetet och blottat det amerikanska samhÀllets tvedrÀkt för vad det Àr: de som tror pÄ det gamla systemet, och de som inser att det Àr dags att hoppa av det sjunkande skeppet, ro iland och börja om.

Trump har enat demagogernas artilleri emot sig med en beundransvÀrd effektivitet. Dvs hela plantskolan med tillhörande desinformationsmedier och ett illvilligt samt dogmatiskt etablissemang som omfamnat regering och storfinans, vilka har vegeterat pÄ folkets bekostnad under vÀnsterlutande och konservantiva presidenter.

VĂ€nstern befinner sig mitt i en kulturchock. Efter att först ha insisterat pĂ„ att valet var illegitimt, försökte de mĂ„la fan pĂ„ vĂ€ggen och krĂ€la kring hoppet om att Ryssland hade hackat valet. NĂ€r detta narrativ började tyna bort, försökte de bevisa en lĂ€nk mellan Trumpledningen och ryska regeringsintressen, osv osv…

Likt en fÄnge som kommer med ursÀkter, uppfinner vÀnstern ursÀkter pÄ mÄfÄ i hopp om att bevisa vad de hoppas Àr sant, alltmedan deras fixering och desperation knuffar dem steg för steg mot ruinens brant.

För konservativa — vare sig de Ă€r Trumpfans eller ”haters” — har Trumpadministrationen inneburit vind i seglen. I allt vĂ€sentligt representerar han omyndigförklaradet av Obama-Ă„ren och en amerikansk u-vĂ€ndning frĂ„n den socialistlutande och majoritetsfientliga diskursen. Detta ger bred resonans med alla överlappande element utöver hans vĂ€ljarbas.

Trumps valkrets Àr angelÀgna kring frÄgor om amerikansk kultur och identitet, utöver ekonomiska hÀnseenden, Àven om sÄdana ocksÄ utgör en viktig faktor med tanke pÄ Obamas ekonomiska krÀftgÄng. En stor del av den vita amerikanska arbetarklassen anser att amerikansk kultur och livsstil har degenererat och de flesta av dem ville ha en stark ledare som var villig att bryta isen för att reparera situationen.

För vĂ€nstern Ă€r Donald Trump symbolen för det verkliga hotet; han representerar det vĂ€xande bakslaget mot deras sociala ingenjörskonst, inkluderat heliga kor som civila rĂ€ttigheter och skendemokrati. Socialliberalen tröstar sig sjĂ€lv högdraget med tanken att hen befinner sig ”över” alla de ”inskrĂ€nkta cowboy-folken” som hĂ„ller fast vid sina vapen och sin religion.

1960-talets narrativ har kovĂ€nt, och 2016 blev det nya milleniets 1968. Det ”sĂ€kra kortet” för kretinen Ă€r Ă€n sĂ„ lĂ€nge att lyda vĂ„ra alltmer sovjetliknande despoter. Trump har manifesterat och artikulerat detta för oss genom att annamma en relativt mild retorik som likvĂ€l har skapat skrĂ€mselhicka och panik bland media och etablissemang.

VÀnsterns sociala ingenjörskonst har skapat den vÀrld vi finner oss i. Snyltdjuren blev pÄkomna med handen i syltburken, och allehanda apokalyptiska stÀllningstaganden och konspirationer tar plats i media och regering Àmnat att avhysa misstron mot systemet.

Ju mer demokraturens trotjÀnare insisterar pÄ att vi lyder dem, ju mer skoningslöst klÀr vi av dem.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Kultur, Politik. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s