Antidiskriminatorisk diskriminering

57fb4b34c36188b15c8b45f5

I veckorna har Feministiskt Initiativ lÄtit utlÄta att man inte kommer nÀrvara under Almedalsveckans floskelbuffé med anledning av att Nordiska MotstÄndsrörelsen kommer stryka omkring pÄ omrÄdet och Àven för att besökarna till största del bestÄr av vita medelklassvenssons. Och det Àr ju inte bra.

Det intressanta i sammanhanget Àr att Fi byggt hela sin existens pÄ att bekÀmpa allehanda diskriminering och krossa diverse identitetsfobier och nu alltsÄ sjÀlva vÀljer att diskriminera Almedalen av tÀmligen godtyckligt identitetsfobiska skÀl. Principlösheten, selektiviteten och inkonsekvensen Àr pÄ topp och vi konstaterar, med andra ord, att IdentitetsvÀnstern Àr sig lik.

Vad Àr egentligen diskriminering?

Kort och gott betyder ‘diskriminering’ att ”vĂ€lja bort” nĂ„got i förmĂ„n för nĂ„got annat. Med detta sagt gör vi oss alla skyldiga till diskriminering pĂ„ daglig basis; vi vĂ€ler vilka matvaror vi vill ha, vi vĂ€ljer vĂ„ra vĂ€nner och vi vĂ€ljer varifrĂ„n vi vill hĂ€mta vĂ„ra nyheter. Diskriminering Ă€r en naturlig del av valfriheten och den fria associationsrĂ€tten. De som betraktar diskriminering som nĂ„got genuint ont visar, likt Fi, oftast att diskriminering faktiskt Ă€r ett bĂ„de acceptabelt och anvĂ€ndbart verktyg för att markera subjektiva preferenser. I ett fritt samhĂ€lle Ă€r diskriminering en naturlig komponent och alla försök att eliminera den skapar bara mer problem. Den som diskriminerar förlorar alltid mer Ă€n den som diskrimineras.

Att lagstifta mot mÀnniskans rÀtt att sjÀlv vÀlja med vilka hon vill interagera och handla Àr korkat oavsett hur oacceptabelt man tycker det Àr med diskriminering. OcksÄ Fi verkar nu insett detta och kan dÀrmed skriva om partiprogrammet. Eller lÀgga ned verksamheten.

Diskriminera mera! Eller diskriminera uppmaningen genom att inte diskriminera mera. Ärligt talat bryr jag mig inte.

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk lÀggning som skÄdar rÄdande samhÀllsordning ur frihetligt perspektiv.
Det hÀr inlÀgget postades i Nyheter. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s