Antidiskriminatorisk diskriminering

57fb4b34c36188b15c8b45f5

I veckorna har Feministiskt Initiativ låtit utlåta att man inte kommer närvara under Almedalsveckans floskelbuffé med anledning av att Nordiska Motståndsrörelsen kommer stryka omkring på området och även för att besökarna till största del består av vita medelklassvenssons. Och det är ju inte bra.

Det intressanta i sammanhanget är att Fi byggt hela sin existens på att bekämpa allehanda diskriminering och krossa diverse identitetsfobier och nu alltså själva väljer att diskriminera Almedalen av tämligen godtyckligt identitetsfobiska skäl. Principlösheten, selektiviteten och inkonsekvensen är på topp och vi konstaterar, med andra ord, att Identitetsvänstern är sig lik.

Vad är egentligen diskriminering?

Kort och gott betyder ‘diskriminering’ att ”välja bort” något i förmån för något annat. Med detta sagt gör vi oss alla skyldiga till diskriminering på daglig basis; vi väler vilka matvaror vi vill ha, vi väljer våra vänner och vi väljer varifrån vi vill hämta våra nyheter. Diskriminering är en naturlig del av valfriheten och den fria associationsrätten. De som betraktar diskriminering som något genuint ont visar, likt Fi, oftast att diskriminering faktiskt är ett både acceptabelt och användbart verktyg för att markera subjektiva preferenser. I ett fritt samhälle är diskriminering en naturlig komponent och alla försök att eliminera den skapar bara mer problem. Den som diskriminerar förlorar alltid mer än den som diskrimineras.

Att lagstifta mot människans rätt att själv välja med vilka hon vill interagera och handla är korkat oavsett hur oacceptabelt man tycker det är med diskriminering. Också Fi verkar nu insett detta och kan därmed skriva om partiprogrammet. Eller lägga ned verksamheten.

Diskriminera mera! Eller diskriminera uppmaningen genom att inte diskriminera mera. Ärligt talat bryr jag mig inte.

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk läggning som skådar rådande samhällsordning ur frihetligt perspektiv.
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s