Nationalism — en naturlig konsekvens av ekologism?

econazi

NÀr de monoteistiska religionerna ersatte de hedniska upprÀttades en ny sorts metafysik och mÀnniskosyn, dÀr mÀnniskan istÀllet för att vara en avbildning i transparans med naturen och gudarna, blev en skapelse av Gud i en imperfekt vÀrld som mÀnniskan kom att bli herre över. Personifieringen av gud bÀddade för en underordning av naturen i mÀnniskans favör; dÀr hon tidigare haft en cyklisk vÀrldssyn dÀr hon var inbÀddad i ett ekosystem. Detta ledde sedermera till individuell hybris och demokrati. MÀnniskan trodde sig ha besegrat naturen, men hade i sjÀlva verket tagit ut vinster i förskott och satt sig i skuld. Vi mÄste nu vÀnda upp och ned pÄ pyramiden och kasta ut mÀnniskan in i den natur hon hör hemma, samt i hennes plats bÀdda för ett organiskt samhÀllssystem som styrs av ansvar snarare Àn en dragkamp mellan olika konkurrerande demokratiska lÀger för brödsmulor.

Konsekvensen av detta blir att vi inser att demokrati i lĂ€ngden mĂ„ste upphĂ€vas, och att mĂ„ngkultur Ă€r en lögn som trasar sönder samhĂ€llen. Vi inser att mĂ€nniskan Ă€r vilsekommen tack vare att hennes önsketĂ€nkande symbolism lett oss ivĂ€g frĂ„n kunskapen att realiteten opererar i cykler, och att det starka förvandlas till det svaga nĂ€r vĂ€rlden reagerar pĂ„ sig sjĂ€lv. Detta har i sin tur lett till egalitarism vilket innebĂ€r att den genomsnittliga massan försvarar sig sjĂ€lv frĂ„n konsekvenserna  av sina handlingar genom sociala försĂ€kringar. Vid det hĂ€r laget Ă€r det Ă€ven tydligt att demokrati Ă€r synonymt med massinvandring och evig tillvĂ€xt, och vi mĂ„ste dĂ€rför titta mot nya alternativ. Det rĂ€cker inte med andra ”metoder”.

Först och frĂ€mst inser vi att individualism Ă€r en lögn, och att individen pĂ„ ett meningsfullt sĂ€tt i lĂ€ngden inte kan existera utan sin bestĂ€mda sociala kontext och biologiska inklination. Hon kan vĂ€lja att inte identifiera sig med sin grupp, men detta betyder att hon ”köpslĂ„r med djĂ€vulen” och sĂ€ljer ut sitt slĂ€ktled och sin avkomma för personlig bekvĂ€mlighet. En atom Ă€r inte en sjĂ€lvstĂ€ndig partikel mer Ă€n vad den Ă€r en del i en molekyl som i sin tur Ă€r en komponent i en högre kontext i form av exempelvis en cell som gör upp en organism. PĂ„ samma sĂ€tt Ă€r vi mĂ€nniskor individuella atomer som definieras av vĂ„r molekylĂ€ra familj som i sin tur gör upp en slĂ€kt vilken bildar en cell dĂ€r summan av alla celler utgör folket och den organiska samhĂ€llskroppen.

Cellen Ă€r alltsĂ„ den funktionella och strukturella enheten i alla levande organismer (folk) och utgör ”kroppens byggsten”. En organism har i sig utvecklats över tid och dess karaktĂ€rsdrag bestĂ€ms av cellernas organisering. Ett folk Ă€r alltsĂ„ organiserat utefter sin biologiska inklination och samstĂ€mmig med sin miljö. Folket har etablerade normer och sociala koder som förenklar kommunikation och socialt utbyte.

Globaliseringen förstör det organiska samhÀllet genom att göra intrÄng pÄ dess integritet likt en mÀnniska som trampar i en myrstack vilket förstör organisationen och som följd delar upp organismen, bryter cellernas kontinuitet och delar pÄ molekylerna -dÀr atomerna blir ensamstÄende partiklar utan meningsfull kontext. Detta leder i sin tur till antisociala atomer som blir neurotiska och mÄste kompensera sin brist pÄ sammanhang med ett Ànnu större ego vilket urartar i individualism och demokrati, dÀr organismen tas över av ett virus som bryter ned den och leder den mot döden eftersom atomerna blivit fartblinda landstrykare. Detta organiska virus har i sin tur lösgjort hela den mÀnskliga organismen frÄn sin miljömÀssiga kontext och fört över kostnaderna av sitt beteende pÄ naturen.

FrÄn denna analogi kan vi dra slutsatsen att nationalism innebÀr att ÄtergÄ till en biologisk vÀrldsordning och dra ned mÀnniskan frÄn sin höga hÀst ned pÄ jorden. Nationalism förutsÀtter att alla etniska grupper fÄr sin egen plats att vara pÄ vilket eliminerar konkurrens varefter man istÀllet kan införa en mer bestÀndig samhÀllsstruktur dÀr mÀnniskor ÄterfÄr stabilitet och dÀr staten samt massdemokratin har spelat ut sin roll. Ett samhÀlle som samarbetar snarare Àn konkurrerar, dÀr folk har bestÀmda roller. Den likartade samhÀllskroppen kompenserar för en mindre stat, samtidigt som kulturen fÄr möjlighet att leva och frodas.

Att leva i ett samhÀlle dÀr det rÄder total utjÀmning Àr inte ett naturligt tillstÄnd. Det skulle förutsÀtta att man kan förvÀnta sig exakt samma saker av varje individ, vilket Àr absurt. Det organiska och hierarkiska samhÀllet Àr vÄrt naturliga tillstÄnd. Folket Àr en kropp; alla muskler Àr olika starka och har olika uppgifter, och de Àr alla understÀllda hjÀrnan.

VĂ€nstern vill ersĂ€tta naturlig ordning med mĂ€nsklig ordning, och reagerar istĂ€llet pĂ„ allt som Ă€r ”omĂ€nskligt”. NĂ€r folk t.ex. kallar tredje riket för ”omĂ€nskligt” Ă€r det tĂ€mligen intetsĂ€gande, eftersom tredje riket förmodligen var den mest miljöradikala regimen i historien och betydligt mer etiskt försvarbar Ă€n miljöförstörande socialliberalism. SĂ„ till vida att man inte utgĂ„r frĂ„n en antropocentrisk etik dĂ€r mĂ€nniskans bekvĂ€mlighet stĂ„r över allt annat.

VĂ„r nuvarande form av civilisation leder till biologisk apokalyps och det Ă€r ytterst fĂ„ som vill erkĂ€nna att humanism, jĂ€mlikhet och demokrati Ă€r det största problemet dĂ„ det skapar ett lösdrivande samhĂ€lle med en förĂ€ndringstakt som överskrider den biologiska toleransen. Att komma till denna insikt inbegriper att man gör upp med sitt ego och sina heliga kor — vilket man allra minst kan förvĂ€nta sig frĂ„n vĂ€nstern.

Humanismen Ă€r en enda stor poetisk tragedi. MĂ€nniskor har alltid varit opportunistiska och destruktiva dĂ€ggdjur. Redan i förhistorisk tid jagade vi med pilbĂ„gar och spjut otaliga arter tills de blev utrotade. Bara för att svĂ€rdet ersatts med en telefon spjutet med en coca cola och hĂ€sten med en soffa sĂ„ betyder det inte att vi blivit upplysta och fredliga buddha-inkarnationer — snarare domesticerade valboskap. MĂ€nskligheten har endast frodats i tider dĂ„ folkflertalets girighet undertryckts av aristokrater till förmĂ„n för högre ideal. Liberal demokrati har endast resulterat i överkonsumtion, förorening, erosion, territorriella övertramp och förstörelsen av biologisk mĂ„ngfald vilket inom 100 Ă„r sannolikt kommer leda oss till global ekologisk kollaps. OrĂ€kneliga arter kommer försvinna och miljarder mĂ€nniskor som lever pĂ„ lĂ„nad tid kommer gĂ„ om intet.

Och folk vill ha Ànnu mera mÀnskliga rÀttigheter.

VÀnsterns miljöaktivism och rÀttighets-fetischism Àr blott ett spel för galleriet som lÀgger locket pÄ nÀr det kommer till mÀnsklig biologi nÀr en konsekvent ekologisk syn givetvis krÀver att man inbÀddar mÀnniskan i ekosystemet och inte ser mÀnniskan som vÀrldens rÀddning i sig, dÄ mÀnniskan endast behöver rÀddas frÄn sig sjÀlv.

Vi mÄste sluta sÄga av grenen vi sitter pÄ, vilket förutsÀtter ett komplett uppbrott med humanismen baserat pÄ realisationen att mÀnskligheten Àr i fÀrd med att fördÀrva naturens produktivitet och dÀrmed underlaget för sin egen existens.

Ingen gÄr sÀker i demokratins spÄr.

 

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Djupekologi, Etik. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s