Mer normkritik åt folket!

endlesscycles

Paradoxalt nog är normkritik jäkligt normativt. Detta innebär alltså att en ”normkritisk åtgärd” är en sådan som kritiserar och ifrågasätter normkritiken, men problemet som nu uppstår är att det, på sikt, kommer vara norm att kritisera normkritiken även det. Därför kommer det att krävas normkritikisk normkritik för att ifrågasätta ifrågasättandet av den ursprungliga normen. Också detta blir – ur ett normkritiskt perspektiv – ytterst problematiskt; nu måste ju den normativa normkritiska normkritiken ersättas med en normkritisk normativ normkritik. Dock tar det inte slut här heller- Vi har ju fortfarande en norm att kritisera!

Normkritisk kritik av normkritiskt normativ normkritik måste tillämpas för att besegra den normativa normkritiska normativiteten. Och när du trodde att det inte kunde bli värre, inser du snart att även denna normkritiska kritik av normkritisk normativ normkritik också blivit normativ måste du snart tillämpa ännu mer normkritik!

Målet är således något av en icke-normativ normkritisk normkritik av normativa normkritiska icke-normativa kritiker av normkritisk normativ normkritiserande normkritik.

Eller vänta! Det där blir ju till slut också norm…

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk läggning som skådar rådande samhällsordning ur frihetligt perspektiv.
Det här inlägget postades i Humor, Kultur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s