Mer normkritik Ă„t folket!

endlesscycles

Paradoxalt nog Ă€r normkritik jĂ€kligt normativt. Detta innebĂ€r alltsĂ„ att en ”normkritisk Ă„tgĂ€rd” Ă€r en sĂ„dan som kritiserar och ifrĂ„gasĂ€tter normkritiken, men problemet som nu uppstĂ„r Ă€r att det, pĂ„ sikt, kommer vara norm att kritisera normkritiken Ă€ven det. DĂ€rför kommer det att krĂ€vas normkritikisk normkritik för att ifrĂ„gasĂ€tta ifrĂ„gasĂ€ttandet av den ursprungliga normen. OcksĂ„ detta blir – ur ett normkritiskt perspektiv – ytterst problematiskt; nu mĂ„ste ju den normativa normkritiska normkritiken ersĂ€ttas med en normkritisk normativ normkritik. Dock tar det inte slut hĂ€r heller- Vi har ju fortfarande en norm att kritisera!

Normkritisk kritik av normkritiskt normativ normkritik mÄste tillÀmpas för att besegra den normativa normkritiska normativiteten. Och nÀr du trodde att det inte kunde bli vÀrre, inser du snart att Àven denna normkritiska kritik av normkritisk normativ normkritik ocksÄ blivit normativ mÄste du snart tillÀmpa Ànnu mer normkritik!

MÄlet Àr sÄledes nÄgot av en icke-normativ normkritisk normkritik av normativa normkritiska icke-normativa kritiker av normkritisk normativ normkritiserande normkritik.

Eller vĂ€nta! Det dĂ€r blir ju till slut ocksĂ„ norm…

Annonser

Om Tyler Durden

Antropolog med libertariansk lÀggning som skÄdar rÄdande samhÀllsordning ur frihetligt perspektiv.
Det hÀr inlÀgget postades i Humor, Kultur. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s