Demokratins vuxendagis

victimm

Den demokratiska hĂ€ren hĂ€cklar alla som inte Ă€r instĂ€llsamma till vĂ„r tids dogmer. De Ă€r livrĂ€dda för förĂ€ndring, men mest av allt hatar de om nĂ„gon antyder att flockstyret svikit oss. Även om de kĂ€nns vid att de har röstsedelns makt kommer de alltid skylla ifrĂ„n sina dĂ„liga beslut pĂ„ nĂ„gon annan. Demokrati Ă€r synonymt med offermentalitet.

MÀnniskoflockar attackerar alltid personen som Àr socialt svagast, eftersom vi i mÄngt och mycket styrs av det talade ordet, och inte helt och hÄllet Àr begrÀnsade till kroppens diktat. Vem som Àn vÄgar yttra en Äsikt som skingrar fÄrskocken blir omedelbart attackerad. Civilisation var möjlig nÀr detta begÀr var undertryckt genom att bibehÄlla fokus pÄ transendentala mÄl, men idag Àr vi tillbaka i apornas dynamik.

Demokratin Ă€r predestinerad att alltid luta Ă„t vĂ€nster, men innan det — om inte de med högre visdom stiger emellan — börjar civilisationen smyga Ă„t vĂ€nster eftersom mĂ€nniskor vill tro att de Ă€r immuna mot kritik, medan jĂ€mlikhet levererar den garanten. Om alla Ă€r jĂ€mlika kan ingen ha fel och dĂ€rmed förlora status i gruppen.

Principen bakom denna apornas dynamik Àr densamme som i en union, ett gÀng, en kult eller andra dunkla sammanslutningar inom en större organisation. De vÀrderar gruppens stabilitet över att fÄ saker och ting gjort. NÀr nÄgon agerar pÄ ett sÀtt som Àr avvikande gentemot svansvifteriet, gÄr de till attack. Se bara till det inbördeskrig vÀnstern orsakat i USA, och ni förstÄr vad jag menar. Deras drivmedel Àr en blandning av avund, rÀdsla, beskyllning, hat, narcissism och opportunism.

MÀnskligt liv blir en simpel affÀr om man observerar oss som en biologisk art som beter sig som andra djur. Om vi vill vara mer Àn en tredjevÀrlden-ruin, mÄste vi installera och föreviga en social ordning dÀr vi sÀtter de intelligenta och moraliska i förarsÀtet, samt tar hand om resten genom att begrÀnsa flertalets makt. Detta Àr vad det betyder att vara anti-egalitÀr.

Terrorism kommer fortsÀtta plÄga oss tills vi gör oss av med liberal demokrati eftersom fÄrskocken inte har mycket emot terrorism. För dem Àr det som ett lotteri: vi alla spelade, de vann genom att inte dö, och under tiden kommer de godhetssignalera och söka uppmÀrksamhet om hur fantastisk mÄngfalden Àr eftersom det bekrÀftar deras begÀr för mediokrisitetens seger.

Demokrati vill se dig stupad, Ă„tminstone om du Ă€r över den enda jĂ€mlikhet som existerar, vilket Ă€r avsaknandet av nĂ„gon exceptionell förmĂ„ga. Innuti de flesta lurar denna typ av smĂ„sinta hĂ€mdlystenhet. Även om de vet att det innebĂ€r mer terrorism kommer de gĂ„ in i röstbĂ„sen och rösta för vad som Ă€n tillfredsstĂ€ller deras destruktiva inklination. Detta Ă€r den mĂ€nskliga tragedin.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ideologi, Psykologi. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s