Humanistisk kräftgång

humanismo

Vänstern är historiskt mer intellektuell än högern, men har nu nått sin vägs ände. Deras historiska projekt har snubblat på sin egen last. Man må ha gjort sig kvitt med kristendomen — men har trillat på sitt eget framsteg — och bugar inför jämlikheten. Någon verklig ateism är det alltså inte att tala om från vänsterns sida. Man har helt enkelt ersatt gudstro med ickegudstro utan att förändra själva tankeprocessen.

Jämlikhetsdyrkandet är en fars för att lura in de godtrogna, och dra dem ned i dödsrikets jämmerdal. Ett djävulens bländverk som gör slut på allt gott och hälsofrämjande.

Icke desto mindre trollbinder den människorna i föreställningen att det mänskliga egot, förenat i kollektiv, kan ersätta verklighetens skrämmande delar genom inre projektion och sociala försäkringar.

Denna dröm, kallad individualism, förvandlas i sin kollektiva form till socialdemokrati, och skapar medelst ett jämlikhetens pöbelvälde, vars medlemmar genom den falska förevändningen om allas lika värde kan gotta sig i sin egen kosmiska narcissism. Den självutnämnde antirasisten rentvår därmed sitt eget samvete genom att spela på den socialt sanktionerade godhetsnormen.

Mer verkligt eller biologiskt inriktade observatörer (som ser igenom den humanistiska täckmanteln) vittnar emellertid hur samma pöbelvälde är resultatet av att civilisationens välstånd satt det naturliga urvalet ur spel.

Humanismen är således riktad mot naturen själv. Så småningom blir människan antagligen tvingad att i någon mån anpassa sina etiska normer efter biologiska realiteter, hur smärtsamt det än kan bli.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Djupekologi, Filosofi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s