”Miljö”-partiet — inte så miljövänligt

Miljöpartiets logga  COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN KOD 200

Om miljöpartiet hade varit ett seriöst miljöparti, så hade det varit det mest radikala och kontroversiella partiet i Sverige. Ett parti som utgår från en människo-centrerad världsbild, infliltreras av islamister och förespråkar öppna gränser kan aldrig bli ett seriöst miljöparti.

För att kunna göra anspråk på att vara ett riktigt miljöparti idag måste man inta närmast en ekofascistisk och strikt anti-kapitalistisk hållning, och utgå från en biocentrisk världssyn, snarare än det nuvarande antropocentriska människofjäsket.

Ett miljöparti som skriver under på det okränkbara människovärdet, trots jordens överbefolkning med tillhörande ekokatastrofer, kan endast bidraga till miljöns fortsatta förstörelse, både ur ekologisk och biokulturell bemärkelse. För en tänkande person torde det vara självklart att genomsnitts-människan hade ett högre värde när jorden hade en befolkning på 7 miljoner, än nuvarande 7 miljarder med dess ekosuicidala fotavtryck. Precis som vi hierarkiskt värderar djurlivet torde det också finnas en mänsklig hierarki. Vad är det — förutom missriktad sentimentalitet — som säger att en kriminell lemlästare till mänsklig avart har ett högre värde än den utrotningshotade bergsgorillan eller sibiriska tigern? Eller för den delen den svenska kungsörnen?

Den humanistiska världssynen utgår emellertid från ett förlegat kristet handikapp, som gör gällande att jordelivet i eskatologisk bemärkelse är en ofullständig manifestering av en högre fullkomlig verklighet och därmed en resa från den ursprungliga arvssynden mot den fullkomliga frälsningen. Eftersom liberalismen är en gudsförgäten avläggare till denna abrahamitiska utgångspunkt, och ersätter Gud med förnuftet och världen med materian/marknaden, har den europeiska människan fastnat i ett mentalt förorenat landskap som endast leder henne in i tillväxtdogmatismens återvändsgränder.

Det behövs i själva verket en komplett kulturell upphävning och omformatering av det västerländska sinnet med en helt ny människosyn som kan bädda för mer radikala åtgärder. Miljöpartiets ansvar är egentligen att bana väg för obekväma frågor som rör ekosystemet och miljön, men man sitter med huvudet i sanden och upprätthåller vuxendagiset.

MP har kapat miljöfrågan och tagit både patent och monopol på den, i syfte att kunna driva igenom deras vänsterextremistiska jämlikhetspolitik där man skall kunna bestraffa alla dissidenter som har en avvikande åsikt i köns- och rasfrågor. Ett feminiserande mjukt miljöparti som inte ens bryr sig om miljöfrågan och bara utnyttjar den för att vinna röster så att de kan driva igenom deras 90% övriga icke-miljöpolitik.

Det såkallade miljöpartiet är inget mer än ett ”ta-hit-alla-afrikas-fattiga-med-flygplan-och-ge-dem-bidrag-till-global-masskonsumtion”-parti. Att rösta på dem pga miljöfrågan är lite som att rösta på sossarna för att man värnar om välfärdsamhället: Helt och hållet kontraproduktivt.

Det finns således inget renodlat miljöparti överhuvudtaget i Sverige. Problemet med partier som PP, MP och dylikt är att de är så pass icke-kontroversiella överlag. Således har de och deras kärnväljare ingen naturlig aversion mot genusgalenskap och dylikt trams som den miljöförstörande världsordningen utnyttjar för att söndra och härska. Man attackerar världsordningen i miljöfrågan men blir tagen i flanken vad gäller ovan nämnda perversioner och således totalt utmanövererade.

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Djupekologi, Politik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s