Kan Amerika frigöra Europa?

capt_america

USA har lÀnge stÄtt för en kultur och politik som gÄtt stick i stÀv med den europeiska traditionen. Detta har gett upphov till en radikal antiamerikanism i europeiska höger- och vÀnsterförgreningar, dÀr Amerika blivit symbolen för det föraktansvÀrda konsumtionssamhÀllet, hyperindividualismen och det kulturella haveriet. Med Trumps vinst finns dock anledning att tÀnka om.

Efter detta val borde vi överge den simplistiska anti-amerikanismen, som var totalt befogad nÀr USA styrdes av globalisterna, men som nu blir missriktad. Om Amerika, som Trump lovat, fokuserar pÄ sina interna problem och lÀmnar mÀnskligheten ifred, finns lÀngre ingen anledning att förakta dem.

Trots allt Àr det inte Amerika, utan dess eliter som aggressivt tvingat pÄ mÀnskligheten onaturliga och destruktiva vÀrderingar, underkuvat stater, spridit terror och kaos under demokratisk tÀckmantel, spillt oceaner av blod, och invaderat suverÀna stater. Samma ordning som vÀnstern försvarar, genom att rösta för politiker som Hillary och tvinga pÄ vÀstvÀrlden öppna grÀnser.

Trump tillhör inte dessa eliter. Detta betyder att han kommer stĂ„ upp för andra vĂ€rderingar – konservativa, amerikanska, och kristna vĂ€rderingar. Hans omvĂ€rldspolicy kommer vara annorlunda.

Europeiska liberaler har förlorat sin rÄdgivare.

qf5hf0a

Amerika och Europa Àr pÄ mÄnga sÀtt varandras motpoler. Den nordisk-germanska mentaliteten Àr motsatsen till den amerikanska: medan den typiske amerikanen gör uppror mot centraliserade auktoriteter, pÄ gott och ont, konformerar sig de nordiska folken till dem, pÄ gott och ont.

Det mesta av vÀnsterns tankegods har sina rötter i den franska revolutionen, och Amerika Àr pÄ sÀtt och vis uppbyggt efter de ideal som mynnade ur revolten, d.v.s. uppbrytning med religiösa och rojalistiska auktoriteter.

Med undantag frĂ„n regioner som nordöst, vĂ€stkusten, och nĂ„gra av de mer urbana omrĂ„dena, Ă€r USA mer konservativt Ă€n största delen av nordvĂ€stra Europa. Den liberala amerikanska vĂ€nstern idealiserar kraftigt nordiska lĂ€nder, och Hillary ville i stort sett omvandla USA till ett nytt överstatligt Europa – utan att respektera de grundvalar som konstituerar den amerikanska nationen.

gr3_2.jpg

Men USA Ă€r inte Europa, och kan inte sĂ„ bli. Med Trump blir det nya förutsĂ€ttningar, och USA blir istĂ€llet en god kraft, medan EU stĂ„r för det verkliga hotet – den överstatliga mekanism vars yttersta mĂ„l varit att ta över USA:s globala hegemoni. Den vĂ€sentliga skillnaden Ă€r att USA bestĂ„r av delstater, medan EU bestĂ„r av nationer. Ett starkt och enat Amerika, Ă€r dĂ€rför att föredra framför ett starkt men artificiellt EU, som underminerar och urvattnar de europeiska nationerna.

EuropĂ©er (i synnerhet nordeuropĂ©er) har alltid varit konformistiska och lojala till sina respektive stater och ledare, medan amerikaner (generellt bestĂ„ende av Ă€ttlingarna till de semi-anarkistiska och radikala protestanter/”upplysare” som drevs ut ur Europa och sedermera upprĂ€ttade vĂ€rldens första ”vĂ€nsterstat” grundad pĂ„ sĂ„dana idĂ©er och vĂ€rden) generellt mer Ă€r i favör för decentralisering och har en skeptisk attityd mot auktoritetsfigurer utanför sin egen lilla grupp. Detta leder oss mot liberaliseringen av den europeisk-Ă€ttade vĂ€rlden, men ocksĂ„ mot konservativ skepticism gĂ€llande vĂ€nsterns identitetspolitik.

I ett nötskal sÄ verkar européer som kollektiv agera mer i enlighet med sina intressen under nationalistiskt ledarskap, medan amerikaner (som grupp) tenderar att agera i enlighet med sina etniska intressen dÄ de Àr under anti-folkligt ledarskap (tack vare deras rebelliska natur).

Vita amerikaner i konservativa omrÄden Àr en strimma av ljus i den moderna kulturmarxistiska ordningen, eftersom de erbjuder en typisk amerikansk-protestantisk rebelliskhet emot sÄdan dekadens. Trumprörelsen, som flerfaldigat vederbörandes slagkraft, Àr dÀrför monumental för vÀsterlandets fortsatta seger, eftersom USA och Europa har ett direkt kausalt förhÄllande till varandra.

Samtidigt Ă€r USA som land det moderna hĂ€rbĂ€rge varifrĂ„n all vĂ€nsterpropaganda -baserad pĂ„ globalism och förintelsen av nationalstater, universalism, platt vĂ€rdekonservatism och Hollywood-dekadens – hĂ€rstammar.

SÄledes mÄste en distinktion göras mellan vita amerikaner (Trump-rörelsen) och Amerikas förenta stater, och i sin tur mellan pro-nationalistiska amerikaner och stats-konformistiska anti-vita amerikaner. De förstnÀmnda Àr i bÄda fallen beundransvÀrda och vÀrda all form av stöd.

EuropĂ©er kommer sĂ„ledes bĂ„de bokstavligt och bildligt talat behöva bli antiamerikaniserade (avprogrammerade) och amerikaniserade (rebelliska) pĂ„ samma gĂ„ng, d.v.s. att de överger den gamla förestĂ€llningen om att staten och dess predikant (massmedia) Ă€r pĂ„litliga auktoritetsfigurer med folkets intresse i centrum. Amerikanismen var otvivelaktigt en av mĂ„nga anledningar till den pĂ„gĂ„ende förstörelsen av vĂ€stvĂ€rlden, och Amerikanismen –  med sitt rebelliska lösgörande frĂ„n den korrupta staten – kommer att erbjuda en vĂ€g ut ur den.

Trump kan dĂ€rför inte bara vĂ€rdemĂ€tas utifrĂ„n vad han kommer uppnĂ„ i vita huset, utan snarare utefter vad han redan satt i rörelse. Trumps vinst betyder en total omstart av det globala systemet. Amerika kommer att ha en fortsatt stark maktposition, men i en ny vĂ€rld med multipolĂ€ra axelmakter. Detta betyder att amerikaner och andra folk kommer fĂ„ frihet. IstĂ€llet för att sprida den liberala ideologin till vĂ€rldens alla hörn – har globalismen stoppats i dess epicentrum.

Trump Ă€r gryningen pĂ„ en nationell liberaliseringsprocess, och Amerika Ă€r numer bara en nation i mĂ€ngden pĂ„ alla som strĂ€var efter folklig, kulturell och traditionsenlig frihet – ett avstĂ„ndstagande frĂ„n de dĂ„raktiga liberala sekter som utgör globalisterna.

Vissa vill göra gÀllande att somliga överskattar Trump. Tidigare skrattade de Ät oss nÀr vi förutspÄdde hans seger.

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ideologi, Kultur, Politik. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s