Amerika reser sig

clintan

Mayakalendern menade att vi steg in i en ny tidsĂ„lder 2012. IsĂ„fall manifesterades den just konkret genom Donald Trump. Trump representerar pĂ„ gott och ont den amerikanska arketypen i sin extrem – den rĂ„barkade karaktĂ€r som erövrade kontinenten och byggde upp den till vĂ€rldens kulturcentrum. Oavsett vad man tycker om amerikansk exceptionalism och dess excesser sĂ„ har Trump och det amerikanska folket – med sin latenta rebelliska frihetlighet – tagit tillbaka sitt land och satt kursen pĂ„ rĂ€tt köl.

Godhetskramarna har förlorat. Detta Àr en monumental symbolisk och spirituell seger över den modernistiska slÀtstrukenheten, politiska tillrÀttalagdheten och de systemcertifierade kokta grodor i form av Hillary Clinton, samt hela den intellektuella elit som stöpts i samma form.

Trump gĂ„r att ogilla pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt, men det faktum att han riskerat sitt varumĂ€rke, sitt liv och sin familj för att bli president med ryggen vĂ€nd mot etablissemanget triumferar hans eventuella tillkortakommanden. Det Ă€r ett kvitto pĂ„ att han drivs av en idealistisk Ă„dra som slentrianmĂ€ssiga skolbokspolitiker saknar, men likvĂ€l bespottas han av den gamla ordningens illvilliga grindvakter. Samma grindvakter som i ”humanismens namn” föresprĂ„kat en desillusionerad mormor som president, och med all önskvĂ€rd tydlighet visat att moralkompassen Ă€r trasig.

De anti-populister och överintellektuella ”experttyckare” som viftat med pekpinnen i diverse domedagsprofetior och kallat Trump alltifrĂ„n outbildad slyngel till rasist, fĂ„r lov att flytta pĂ„ sig och bevittna skrĂ€mselpressens sista dödsryckningar. Den media som livnĂ€rt sig pĂ„ folkets godtrogenhet och förvrĂ€ngt deras goda förnuft med vĂ€lavvĂ€gda kĂ€nsloargument.

De som försvarat status-quo till varje pris. De som Ă€r mĂ„na om sitt liberala safe-space, och Ă€r livrĂ€dda att stiga ut ur mörkret. De som har vaggats i sömn av vĂ€lfĂ€rdsstaten, och helst vill fortsĂ€tta sova. De kontrollfreaks som vill fortsĂ€tta i gamla hjulspĂ„r och lyda den nakne kejsaren. De som försvarat samma globala vĂ€rdegrundsordning som lett till överbefolkning, kulturell splittring, upphĂ€vandet av nationell och personlig intergritet, upplösningen av kĂ€rnfamiljen, atomiseringen av individen och följaktligen den ökande fysiska och psykiska ohĂ€lsan – dĂ€r allsköns experttyckare fördömer och letar svar pĂ„ problem de sjĂ€lva skapat. De som under falska förevĂ€ndningar talat om vĂ€rdegrunder, mĂ€nskliga rĂ€ttigheter, jĂ€mstĂ€lldhet och multikulturalism – men i praktiken raserat allt av mĂ€nskligt vĂ€rde.

Trump vill bygga upp allt igen – och gĂ„r i tĂ€ten för ett Amerika och Europa med starka, stolta och livskraftiga populationer – som varken ger bort sin civilisation i vĂ€lgörenhetsĂ€ndamĂ„l, eller gör inskrĂ€nkningar pĂ„ nĂ„gon annans.

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Politik. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s