Amerika reser sig

clintan

Mayakalendern menade att vi steg in i en ny tidsålder 2012. Isåfall manifesterades den just konkret genom Donald Trump. Trump representerar på gott och ont den amerikanska arketypen i sin extrem – den råbarkade karaktär som erövrade kontinenten och byggde upp den till världens kulturcentrum. Oavsett vad man tycker om amerikansk exceptionalism och dess excesser så har Trump och det amerikanska folket – med sin latenta rebelliska frihetlighet – tagit tillbaka sitt land och satt kursen på rätt köl.

Godhetskramarna har förlorat. Detta är en monumental symbolisk och spirituell seger över den modernistiska slätstrukenheten, politiska tillrättalagdheten och de systemcertifierade kokta grodor i form av Hillary Clinton, samt hela den intellektuella elit som stöpts i samma form.

Trump går att ogilla på många sätt, men det faktum att han riskerat sitt varumärke, sitt liv och sin familj för att bli president med ryggen vänd mot etablissemanget triumferar hans eventuella tillkortakommanden. Det är ett kvitto på att han drivs av en idealistisk ådra som slentrianmässiga skolbokspolitiker saknar, men likväl bespottas han av den gamla ordningens illvilliga grindvakter. Samma grindvakter som i ”humanismens namn” förespråkat en desillusionerad mormor som president, och med all önskvärd tydlighet visat att moralkompassen är trasig.

De anti-populister och överintellektuella ”experttyckare” som viftat med pekpinnen i diverse domedagsprofetior och kallat Trump alltifrån outbildad slyngel till rasist, får lov att flytta på sig och bevittna skrämselpressens sista dödsryckningar. Den media som livnärt sig på folkets godtrogenhet och förvrängt deras goda förnuft med välavvägda känsloargument.

De som försvarat status-quo till varje pris. De som är måna om sitt liberala safe-space, och är livrädda att stiga ut ur mörkret. De som har vaggats i sömn av välfärdsstaten, och helst vill fortsätta sova. De kontrollfreaks som vill fortsätta i gamla hjulspår och lyda den nakne kejsaren. De som försvarat samma globala värdegrundsordning som lett till överbefolkning, kulturell splittring, upphävandet av nationell och personlig intergritet, upplösningen av kärnfamiljen, atomiseringen av individen och följaktligen den ökande fysiska och psykiska ohälsan – där allsköns experttyckare fördömer och letar svar på problem de själva skapat. De som under falska förevändningar talat om värdegrunder, mänskliga rättigheter, jämställdhet och multikulturalism – men i praktiken raserat allt av mänskligt värde.

Trump vill bygga upp allt igen – och går i täten för ett Amerika och Europa med starka, stolta och livskraftiga populationer – som varken ger bort sin civilisation i välgörenhetsändamål, eller gör inskränkningar på någon annans.

 

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s