The American Dream, or Death?

eagle-flag-61

Det kommande amerikanska presidentvalet utgör den moderna tidserans mest symboliskt laddade maktskifte. Den symboliserar kulmen av en epok, och är en kamp mellan status-quo och den folkrörelse som kan få bägaren att rinna över. Vi är på randen till en civilisatorisk kulmination av episka proportioner, och vad som komma skall i dess kölvatten.

Amerika bär på världens starkaste myt, och hennes unipolära hegemoni innebär att presidentvalet är lika högaktuellt för moder Europa, som för världen i stort. Donald Trump representerar det främsta politiska friskhetstecknet i vår tid. Vinner Trump innebär det en historisk brytningspunkt med den gamla ordningen, och en episk landvinning mot vänsterliberalismen, som genom sin marsch genom institutionerna korrumperat vår världsbild, och dominerat politiken till den grad att höger-vänster-skalan eroderats och mist sin relevans.

Idag är dock höger-vänster-uppdelningen mer relevant än någonsin. Valet i USA är inte bara en kamp om Amerika, utan en kamp mellan globalism och dess enda realistiska motståndare. Trump leder en gräsrotsrevolution mot etablissemanget; mot Amerikas återuppståndelse, eller Amerikas död.

Det är en kamp om den västerländska civilisationen så som vi känner till den. För republiken, för separationen mellan kyrka och stat, för politiska rättigheter, mänskliga rättigheter, modern teknologi, vetenskapligt tänkande, upplysningen, renässansen, riktig konst, fri ekonomisk aktivitet, individualism och yttrandefrihet. You name it!

Allt det själsmaterial som de europeiska nybyggarna tog med sig från moder Europa till Amerika, där de rebelliskt tämjde naturen och byggde upp världens mäktigaste land med sina bara händer. Det kulturarv och det ethos Hillary nu vill rasera för gott, och ersätta med ”Det Nya Amerika” – innehållandes mera terror, frihetinskränkningar, splittring, kommunistisk agitation, moralrelativism och noll incitament till drivkraft eller kulturell harmoni.

Den västerländska civilisationen står på spel, och förutsättningarna är glasklara. Det finns inga mellanvägar eller gråzoner. Inga om eller men. Amerika har för första gången på länge en ledare, och det finns inget utrymme för tvehågsenhet. Om valet går fel väg, och Hillary vinner under legitima förhållanden, så är den sista spiken slagen i kistan på den amerikanska drömmen. USA kommer spolas ned i träsket, och amerikanerna kommer ha visat att de är för korkade att välja en uppenbar ledare för sitt land.

Endast två politiska kategorier är relevanta i dagsläget: de som förstår vikten av detta, och de som stoppar huvudet i sanden. De som är på fel och rätt sida av framtiden. Valet är således ett moraliskt test, som kommer sålla agnarna från vetet. Det är nödvändigt att dra en linje genom sanden, sortera bort mittfåran, och skapa en dualism mellan höger och vänster; mellan gott och ont.

globalism-vs-nationalism

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist från Uppsala. Genomskådar politik via själslig och filosofisk analys av människans natur och vår samtid. Analyserar ideologier ur ett psykologiskt perspektiv. Nås privat via bloggens kontaktformulär.
Det här inlägget postades i Ideologi. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s