The American Dream, or Death?

eagle-flag-61

Det kommande amerikanska presidentvalet utgör den moderna tidserans mest symboliskt laddade maktskifte. Den symboliserar kulmen av en epok, och Àr en kamp mellan status-quo och den folkrörelse som kan fÄ bÀgaren att rinna över. Vi Àr pÄ randen till en civilisatorisk kulmination av episka proportioner, och vad som komma skall i dess kölvatten.

Amerika bÀr pÄ vÀrldens starkaste myt, och hennes unipolÀra hegemoni innebÀr att presidentvalet Àr lika högaktuellt för moder Europa, som för vÀrlden i stort. Donald Trump representerar det frÀmsta politiska friskhetstecknet i vÄr tid. Vinner Trump innebÀr det en historisk brytningspunkt med den gamla ordningen, och en episk landvinning mot vÀnsterliberalismen, som genom sin marsch genom institutionerna korrumperat vÄr vÀrldsbild, och dominerat politiken till den grad att höger-vÀnster-skalan eroderats och mist sin relevans.

Idag Àr dock höger-vÀnster-uppdelningen mer relevant Àn nÄgonsin. Valet i USA Àr inte bara en kamp om Amerika, utan en kamp mellan globalism och dess enda realistiska motstÄndare. Trump leder en grÀsrotsrevolution mot etablissemanget; mot Amerikas ÄteruppstÄndelse, eller Amerikas död.

Det Àr en kamp om den vÀsterlÀndska civilisationen sÄ som vi kÀnner till den. För republiken, för separationen mellan kyrka och stat, för politiska rÀttigheter, mÀnskliga rÀttigheter, modern teknologi, vetenskapligt tÀnkande, upplysningen, renÀssansen, riktig konst, fri ekonomisk aktivitet, individualism och yttrandefrihet. You name it!

Allt det sjĂ€lsmaterial som de europeiska nybyggarna tog med sig frĂ„n moder Europa till Amerika, dĂ€r de rebelliskt tĂ€mjde naturen och byggde upp vĂ€rldens mĂ€ktigaste land med sina bara hĂ€nder. Det kulturarv och det ethos Hillary nu vill rasera för gott, och ersĂ€tta med ”Det Nya Amerika” – innehĂ„llandes mera terror, frihetinskrĂ€nkningar, splittring, kommunistisk agitation, moralrelativism och noll incitament till drivkraft eller kulturell harmoni.

Den vÀsterlÀndska civilisationen stÄr pÄ spel, och förutsÀttningarna Àr glasklara. Det finns inga mellanvÀgar eller grÄzoner. Inga om eller men. Amerika har för första gÄngen pÄ lÀnge en ledare, och det finns inget utrymme för tvehÄgsenhet. Om valet gÄr fel vÀg, och Hillary vinner under legitima förhÄllanden, sÄ Àr den sista spiken slagen i kistan pÄ den amerikanska drömmen. USA kommer spolas ned i trÀsket, och amerikanerna kommer ha visat att de Àr för korkade att vÀlja en uppenbar ledare för sitt land.

Endast tvÄ politiska kategorier Àr relevanta i dagslÀget: de som förstÄr vikten av detta, och de som stoppar huvudet i sanden. De som Àr pÄ fel och rÀtt sida av framtiden. Valet Àr sÄledes ett moraliskt test, som kommer sÄlla agnarna frÄn vetet. Det Àr nödvÀndigt att dra en linje genom sanden, sortera bort mittfÄran, och skapa en dualism mellan höger och vÀnster; mellan gott och ont.

globalism-vs-nationalism

Annonser

Om Keyser söze

Konservativ realist. GenomskÄdar politik via sjÀlslig och filosofisk analys av mÀnniskans natur och vÄr samtid.
Det hÀr inlÀgget postades i Ideologi. BokmÀrk permalÀnken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s